'

Jan 17
ZUIDWOLDE - Gisteren gaf het bestuur van Stichting De Meule van Wassens met Koen Termeulen, eigenaar van de Jumbo in Zuidwolde, het startsein voor een volgende actie. Jumbo Termeulen brengt een speciale boodschappentas uit waarop de vervallen korenmolen van Zuidwolde prijkt. De opbrengst van de verkoop gaat naar de stichting. De tas is vanaf vandaag voor € 2,50 te koop bij Jumbo Termeulen in Zuidwolde. Dit jaar zal de duurzame shopper ook te koop zijn tijdens diverse evenementen.


Foto: Ben Veerbeek

Ga door met lezen van "Jumbo Termeulen introduceert speciale Meule van Wassens-tas"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 17
DE WOLDEN - Heeft u binnen uw sportteam, klas, zorginstelling of omgeving te maken met een jongere die volgens u extra zorg nodig heeft? Meldt u zich dan aan voor het CJG kenniscafé plus! Op 5 februari organiseert het CJG een gratis kenniscafé + voor iedereen die werkt met kinderen en jongeren in De Wolden of Hoogeveen. Professionals en vrijwilligers, iedereen is welkom. De focus ligt tijdens dit kenniscafé op signaleren, verbinden en voorkomen.

Ga door met lezen van "CJG kenniscafé voor professionals en vrijwilligers "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 16
RUINERWOLD - Klik en Tik is een computercursus voor beginners, voor mensen die nog niet wegwijs zijn op de computer en op internet en dat wel graag willen worden. In de cursus wordt geleerd gebruik te maken van de mogelijkheden van de computer, zoals een tekst maken, e-mailen, websites bekijken en hoe je bestanden kunt downloaden.

Ga door met lezen van "Gratis computercursussen bibliotheek Ruinerwold"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 16
RUINEN - Bij de vogelvoedertafel in de tuin van bezoekerscentrum Dwingelderveld is het gezellig druk. Koolmezen, pimpelmezen, merels, vinken, groenlingen, roodborstjes en nog veel meer tuinvogels strijden om de lekkerste zaden en vruchten die vrijwilligers van Natuurmonumenten hebben opgehangen.Ga door met lezen van "Vogels spotten bij bezoekerscentrum Dwingelderveld"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 16
Dag van de Drentse Familiegeschiedenis in het Drents Archief

DRENTHE - Bijna iedereen is nieuwsgierig naar het verborgen verleden van zijn of haar eigen familie. Het Drents Archief organiseert daarom op zaterdag 26 januari alweer voor de vijfde keer de Dag van de Drentse Familiegeschiedenis. De dag staat bol van lezingen, workshops, presentaties van ervaren genealogen en unieke rondleidingen.

Ga door met lezen van "Zoeken naar veroordeelde voorouders en Drentse roots "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 16
DRENTHE - Stichting Kunst & Cultuur is op zoek naar ontwerpers, kunstenaars en andere creatieven, die duurzame producten willen en kunnen maken rond het thema voedsel. Onder de titel “VET!” worden ontwerpers uitgedaagd om producten of prototypen te maken die de consument in de keuken kan gebruiken of de boer in zijn bedrijf. Ontwerpen die uitgaan van het oervoedsel van Drenthe of een antwoord hebben op voedsel- of verpakkingsafval zijn ook mogelijk. De inzendingen worden tentoongesteld en beoordeeld door een jury. De winnende ontwerpen kunnen met een geldbedrag verder worden ontwikkeld. Aanmelden kan via www.kunstencultuur.nl


Het varkenshotel van Sjef Meijman is één van de projecten tijdens de “foodsafari”

Ga door met lezen van "Inspiratiedag en designwedstrijd VET! voor kunstenaars en ontwerpers"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 16
DRENTHE - Met zijn ruige baard en imposante snor was hij in de jaren 80 en 90 een opvallende verschijning op de internationale motorcircuits. Maar bovenal viel hij op door zijn uitzonderlijke sportprestaties: drie keer wereldkampioen met bakkenist Bernard Schnieders in de zijspanklasse en twee maal winnaar van de TT in Assen. Als eerbetoon staat de in Assen geboren Egbert Streuer centraal in de tentoonstelling Egbert Streuer – Nederlands meest succesvolle wegracecoureur. De tentoonstelling is te zien van 10 februari tot en met 1 september 2019.

Ga door met lezen van "Egbert Streuer - Nederlands meest succesvolle wegracecoureur"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 15
MEPPEL - Het woningaanbod in de gemeente Meppel loopt sterk terug. Dit blijkt uit de NVM-cijfers over het laatste kwartaal van 2018. Makelaar Jan Weide: ‘Er staan steeds minder woningen te koop in Meppel en omgeving. Het gevolg is dat er steeds vaker boven de vraagprijs wordt geboden. Daarnaast loopt de verkooptijd van een woning behoorlijk terug. Dit betekent al met al dat de Meppeler woningmarkt nog steeds op stoom is, waardoor het voor de starter lastig blijft om een betaalbare woning te kopen.’

Ga door met lezen van "Woningmarkt in Meppel blijft op stoom"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 15
Vraag naar mbo’ers groeit nog steeds

REGIO – Op woensdag 23 januari a.s. houdt het Alfa-college in Hoogeveen de jaarlijkse Open dag. Tussen 16.00 en 21.00 uur zijn de locaties aan de Voltastraat ( opleidingen in Techniek, ICT, Business School, Dienstverlening, Zorg en Welzijn) en KARgo!, de Stroom 3 (Transport en Logistiek en Auto- en Bedrijfsautotechniek) geopend.

Ga door met lezen van "Open dag Alfa-college zet mbo-onderwijs in de schijnwerper"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 14
DRENTHE - Waar de partij tot nu toe nog voorzichtig was met uitspreken van haar ambitie, mag iedereen het nu weten. De VVD wil opnieuw de grootste in Drenthe worden. Dat zei lijsttrekker en gedeputeerde Henk Brink tijdens de nieuwjaarsreceptie van de partij.


Ga door met lezen van "VVD wil opnieuw grootste partij in Drenthe worden "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 14
RUINERWOLD - Op zondag 20 januari organiseert de kerk op Blijdenstein in Ruinerwold een bijzondere ochtenddienst waarin medewerking wordt verleend door de zangeres Femke Anne en haar man Albert. De dienst heeft als thema “Relaties!” en begint om 10.00 uur. Voorganger is ds. G. Naber.

Ga door met lezen van "Kerkdienst met zangeres Femke Anne!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 14
DE WOLDEN - De bibliotheken in Zuidwolde en de Wijk hebben een wereldprimeur. Op woensdagmiddag hebben zij de Boekenzoeker in huis. Boekenzoeker Stella Leenders legt uit: ‘Verkleed als Boekenzoeker help ik kinderen bij het uitzoeken van een geschikt boek. Ik ben ervan overtuigd dat ieder kind graag leest, mits hij of zij het juiste boek in handen krijgt op het juiste moment.’ Sinds 2015 beheert de Boekenzoeker de schoolbibliotheek van kindcentrum Het Groene Hart in Zuidwolde.


Ga door met lezen van "Boekenzoeker in bibliotheken Zuidwolde en De Wijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 14
ECHTEN - BHV verzorgd door Bom Bedrijfsopleidingen in d'Olde Karke te Echten. Donderdag 24 januari aanvang 19.00 uur, kosten € 50 excl. btw middels factuur en € 5,- contant voor kosten Olde Karke. Opgave graag vóór 15 januari!! via acoldekarke@gmail.com of facebook.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 14
RUINERWOLD - De eerste voorronde van ons jaarlijks terugkerende stratenzaalvoetbaltoernooi zit er weer op. Op ons jubileumjaar (de 25e keer) hadden we wat meer aanmeldingen verwacht dan vorige jaren. Helaas viel het deelnemersveld wat tegen. Vijf stratenteams namen het afgelopen zaterdagavond tegen elkaar op om een ticket te bemachtigen voor de finaleavond op zaterdag 26 januari.

Ga door met lezen van "Voorronde stratenzaalvoetbaltoernooi zit er op"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 13
STAPHORST – Op de A28 bij Staphorst in de richting Meppel is zijn twee vrachtwagens op elkaar gebotst. De twee bestuurders worden in de ambulance behandeld. Het is nog onduidelijk of ze ook vervoerd worden naar het ziekenhuis. Ook de oorzaak van het ongeval is onbekend. De schade aan de cabines van de vrachtwagens is groot. De politie doen onderzoek naar de oorzaak.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 13
DE WOLDEN - Steeds meer mensen lezen via een e-reader, tablet of smartphone. Als bibliotheeklid kunt u gratis duizenden e-books lenen in allerlei genres. Maar hoe werkt dat dan? Om dat te leren wordt op 28 januari, 7 en 11 februari de workshop 'e-books lenen bij de Online Bibliotheek' gegeven.

PressReader 25-02A

Ga door met lezen van "Workshop: e-books lenen bij de online bibliotheek"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 13
IJHORST - Iedereen, jong en oud, lid of geen lid is van harte welkom op de inloopzaterdagen van Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst e.o.”. Elke zaterdag om 10.00 uur vanaf de inforuimte van Staatsbosbeheer, Vijverweg 5 in Punthorst wordt een boswandeling gemaakt van ongeveer drie kwartier.

Ga door met lezen van "wandel je wijzer op de inloopzaterdagen!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 13
DE WOLDEN - In De Wolden is in december opvallend vaak ingebroken. Woninginbraak komt helaas regelmatig voor en is zeer ingrijpend.

Hoe komen dieven uw woning binnen?
De politie geeft aan dat in de meeste gevallen een raam wordt open gebroken, en in mindere mate de deuren aan de achterkant van de woning. Er wordt vaak gebruik gemaakt van een grote schroevendraaier of breekijzer. Zelden worden de cilinders uit de deuren gebroken of getrokken.Ga door met lezen van "Neem maatregelen tegen inbraak! "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 13
RUINERWOLD - Het is bijna zover. Met man en macht wordt er gewerkt om de winkel “verkoop klaar” te maken. Op 1 februari om 13.00 uur ’s middags zal burgemeester Roger de Groot de winkel officieel openen. Vanaf dinsdag 29 januari is de Nieuwe winkel, Westerweiden 72, al open voor het publiek en kan er volop geshopt worden. Tot en met zaterdag 26 januari kunt u de oude winkel aan De Hoge Akkers 2 leeg kopen met 50 % korting op alles wat er nog in de winkel staat of ligt. Wanneer u dat vol overgave gaat doen, helpt u ons al enorm met het opruimen? Hartelijk welkom, met de beste wensen voor 2019


Op 25 april werd het startschot voor de nieuwe kringloop gegeven. foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 13
DE WIJK - Wie is wat u betreft ‘Wieker van het jaar 2018’? De Belangenvereniging de Wijk e/o nodigt u uit om mensen te nomineren voor deze titel. Wie heeft in 2018 iets extra betekend voor ons dorp? Wie is wat u betreft een voorbeeld? U wordt van harte uitgenodigd om mensen te nomineren met daarbij een toelichting waarom u van mening bent dat deze persoon hiervoor in aanmerking komt. Begin 2019 wordt de ‘Wieker van het jaar’ dan in het zonnetje gezet. Uw opgave kunt u doen tot 15 maart 2019 door een mail te sturen naar wijkerbelang@gmail.com onder vermelding van ‘Wieker van het jaar’.

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 1156, totaal 23113 artikelen)