'

Mrt 26
DE WIJK - Tijdens het hardlopen afval rapen, dat heet met een mooi woord ‘ploggen’. Het is een samenvoeging van het Zweedse ‘plocka’ dat rapen betekent en joggen. Ook in Nederland wordt deze vorm van hardlopen steeds populairder. De loopgroep Reestrunners doet ook mee aan opruimen van afval in De Wijk en omgeving. Op 3 april gaat dit 'Ploggen' gebeuren in De Wijk, als er verenigingen of liefhebbers /enthousiastelingen zijn, dan kunnen die zich opgeven via wbrinkman@hotmail.nl


Ga door met lezen van "Reestrunners gaan 'ploggen'"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 26
MEPPEL - Meppel wil gastvrij zijn voor iedereen, jong en oud. De VVD fractie vindt dat gastvrijheid ook betekent een dak boven het hoofd voor de enorme toeloop van Nederlandse en buitenlandse studenten (meer dan 35 verschillende nationaliteiten), die aan de Internationale Pabo Meppel (ITEps) willen studeren.

Ga door met lezen van "Een dak boven het hoofd voor studenten"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 26
“Oog voor voedsel, hart voor mensen“

DE WOLDEN - Zaterdag 30 maart organiseert Diaconaal Verband De Wolden een inzamelingsactie bij alle supermarkten in de gemeente De Wolden. Ze gaan producten inzamelen voor de voedselbank die zij goed kunnen gebruiken voor het maken van de voedselpakketten. Het ontbreekt hun vaak aan houdbare levensmiddelen, zoals rijst, pasta’s, soep, maar ook shampoo en tandpasta. Wij gaan vooral deze producten voor hun inzamelen.

voedselbank1

Ga door met lezen van "Inzamelingsactie voor de Voedselbank"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 26
Brits-Europese relatie al 1.500 jaar problematisch

DRENTHE - Op donderdagavond 4 april organiseert het Nederlands Klassiek Verbond, afdeling Assen, een lezing rond de mythische, Middeleeuwse King Arthur: wat was zijn relatie tot het Romeinse erfgoed en het Europese continent en hoe komt het dat hij ook nu weer opduikt in de deal or no deal discussies rond de Brexit?

Ga door met lezen van "King Arthur tijdens NKV-lezing in Drents Archief"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 26
DE WIJK - Afgelopen week zijn de molenaars van de Wieker Meule in De Wijk bezig geweest met het bevestigen van een metalen plaat onderaan de kap. Onder deze kap is een houten ring gemonteerd en die valt weer in een houten ring van de romp.

Ga door met lezen van "Molenaars druk met onderhoud Wieker Meule"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 26
ZUIDWOLDE – Vrijdagavond 12 april vindt in de Hervormde Kerk in Zuidwolde The Passion plaats. Deze muzikale voorstelling, vertolkt door een grote groep Zuidwoldigers, vertelt het paasverhaal - analoog aan het bekende jaarlijkse live tv-uitzending The Passion - aan de hand van bekende liederen en eigentijdse vertelling van het bijbelse verhaal. De voorstelling begint om 19.30 uur en is gratis te bezoeken. Er is een collecte voor de onkosten.

Ga door met lezen van "The Passion op 12 april in Zuidwolde "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 25
DE WIJK - Ben je geïnteresseerd in de wondere wereld van de bij en wil je er meer van weten? Imkervereniging de Wijk e.o. organiseert op donderdagavond 11 april (19.15u) en zaterdagmorgen 13 april (09.30u) een snuffelcursus imkeren. Plaats : informatiecentrum ’t Ende, Stapelerweg 20, de Stapel. Kosten 2 bijeenkomsten + cursusmateriaal: € 7.50 pp. Aanmelden voor 5 april per email: rgvanommeren@hotmail.com Voor meer informatie kunt u evt. bellen met: 0651265485

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 25
DE WOLDEN - De gemeenteraad van De Wolden heeft op donderdag 28 maart een raadsvergadering met als onderwerp: ‘Gast aan tafel van de raad’. Zo’n vijfentwintig inwoners van De Wolden zullen dan gastvrij worden ontvangen en rondgeleid door de raadsleden Petra Haanstra, Gea Leffers en Albert Haar.

Ga door met lezen van "Veel belangstelling voor ‘Gast aan Tafel van de Raad.’"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 25
DE WIJK - Atlas Sport is enorm trots op wat de dansgroepen hebben laten zien tijden de danswedstrijd DOS Dance Fever in Zuidwolde. Zaterdag 23 maart hebben de streetdance groepen van 8-9 jaar, 10-12 jaar en 13-17 jaar van Atlas Sport meegedaan aan de danswedstrijd in Zuidwolde. Dit was hét moment om de in de les geoefende dans aan een groot publiek te laten zien.

Ga door met lezen van "Atlas Sport trots op dansgroepen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 25
ZUIDWOLDE - Museum De Wemme in Zuidwolde opent haar deuren op vrijdag 29 maart a.s. niet als buurthuis, maar met de nieuwe expositie “Op Sokken & Sandalen – Laten We Wel Zijn”. Deze tentoonstelling heeft alles te maken met het buurthuiswerk van de afgelopen halve eeuw. Genodigden kunnen al op donderdag 28 maart een kijkje komen nemen. De heer Albert Haar, in de jaren 70 een van de eerste welzijnswerkers in Zuidwolde en tegenwoordig raadslid, opent de expositie dan officieel.

Ga door met lezen van "Is Museum De Wemme komend seizoen een buurthuis?"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 25
ECHTEN - Het heeft even geduurd maar de fietscrossbaan en het wandelpad zijn klaar. Daarom is het feest in Echten. Woensdag 27 maart om 14.30 uur is de opening op de Nes door wethouder Jan van 't Zand. Twee jaar geleden is het plan hiervoor bedacht, en dit is nu realiteit geworden.

Ga door met lezen van "Echten stap dichterbij eigen fietscrossbaan "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 25
DE WIJK - Kleinschalige kinderopvang Het Uilenbos uit De Wijk doet mee met de landelijke actie Bakken voor Kika, kinderkanker. De maand maart staat hier landelijke bekend om. 'We zijn dus druk met de kinderen aan het bakken en verkopen om zoveel mogelijk geld op te halen voor Kika.

Ga door met lezen van "Het Uilenbos in actie voor Kika"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 25
RUINEN - In bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen klinken op zaterdag 6 april 2019 de angstaanjagende klanken van Beethovens “Geistertrio”. Deze worden gespeeld door het Artem Trio op piano, viool en cello. Vanaf 19.15 uur kun je binnenlopen om met een kopje koffie alvast wat in de stemming te komen.

Ga door met lezen van "Onheilspellende klanken tijdens kamermuziekfestival"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 25
DRENTHE - In het Drents Archief draait in de maand april de gratis themafilm ‘Naar Buiten!’. Met fragmenten uit de periode 1950-1970 laat de film nostalgische en hartverblijdende beelden van het vroege voorjaar in Drenthe zien. Van voorzichtig ontluikende krokussen tot lammetjes die voor het eerst gras onder hun hoefjes voelen, en van voorjaarsschoonmaak tot voorjaarsmarkt.

Ga door met lezen van "Themafilm ‘Naar Buiten!’ te zien in het Drents Archief"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 24
RUINERWOLD - Zaterdagavond reisde Ruinerwold af naar Steenwijksmoer, om te spelen tegen Protos. Laatstgenoemde verkeert in uitstekende vorm en mag dromen van nacompetitie voor promotie. Eerder deze maand, op 3 maart, won Protos nog met 5-0 in Ruinerwold. Een uitslag die Protos voor eigen publiek graag wilde herhalen.

Ga door met lezen van "Protos opnieuw te sterk voor Ruinerwold"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 24
ECHTEN - De band Dirty Dog gaf dit weekend, maar liefst twee uitverkochte akoestische concerten in Klein Paradiso in Echten. Omdat de zaterdag snel uitverkocht was, werd er zondag nog een extra concert gegeven. De band wist het publiek snel voor zich in te nemen. En speelde behalve covers ook nog een vijftal eigen songs. Er zijn plannen om deze uit te brengen op een EP.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 24
RUINERWOLD - Vanmiddag stond er voor KIOS de wedstrijd tegen KV Apeldoorn op het programma. KIOS is uitgespeeld dit seizoen, maar voor de gasten hijgt de degradatiespook in de nek. De Ensing equipe kon zich klaarmaken voor een zeer gemotiveerde tegenstander.

Ga door met lezen van "KIOS wint van KV Apeldoorn"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 24
RUINERWOLD - Bij café Centraal werd zaterdag 16 maart een klein feestje gevierd! UDI won de voorronde van het Drentstalige Eenakterfestival van het Huus van de Taol! De spelers uit Ruinerwold kunnen zich opmaken voor de finale in Schouwburg Ogterop op zaterdag 30 maart om 20.00 uur. Iedereen is van harte welkom om te komen aanmoedigen. Kaarten zijn voor € 10,00 p.p. verkrijgbaar bij info@huusvandetaol of aan de zaal.Ga door met lezen van "UDI wint voorronde Eenakterfestival Huus van de Taol"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 24
DE WOLDEN - Zaterdag 30 maart is het voor de dertiende keer landelijke compostdag. Ook De Wolden doet weer mee! U kunt die dag tussen 08.30 en 12.30 uur gratis een halve kuub compost (per huisadres) ophalen bij de composteerinrichting aan de Slagenweg (in de buurt van Slagenweg 15) in Zuidwolde of in Ruinen op het terrein van Van Regteren Groenvoorzieningen, Achterma 22.

Ga door met lezen van "Kom gratis compost halen voor uw tuin"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 23
RUINERWOLD - Ruinerwold heeft met Bennie Vissers de nieuwe hoofdtrainer voor het seizoen 2019-2020 vastgelegd. Bennie neemt daarmee na de zomerstop het stokje over van Henri Spijkerman. De uit Emmeloord afkomstige Vissers is momenteel trainer van Alcides 2 én Flevo Boys 2.

Ga door met lezen van "Bennie Vissers volgend seizoen hoofdtrainer Ruinerwold 1"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 1173, totaal 23448 artikelen)