'

Dec 12
OOSTEINDE - Op het Oosteinde in Ruinerwold is een auto tegen een boom gereden hierbij is een persoon ernstig gewond geraakt. Brandweer, ambulance en trauma team is ter plaatse voor assistentie. Over de oorzaak van het ongeval is nog niks bekend. De verkeersongevallen analyse doet ter plaatse onderzoek.


Foto: Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 12
10 weken lang werken aan een fit en slank lichaam

REGIO - Personal trainer en voedingsconsulent Cecile Lokken start, samen met Atlas Sport, het programma HAPPY NEW YOU. Een afslank programma van tien weken waarin je gaat werken aan een fitter, strakker en gezonder lichaam door middel van regelmatig sporten en verantwoorde voeding.


Ga door met lezen van "Happy New You"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 12
DE WIJK - De bingo begint weer op Woensdag 9 Januari 2019. De tijden zijn van : 14.00 uur tot 16.30 uur. Kosten € 3,50. Consumptie voor eigen rekening. De Havezate in De Wijk. Wij verwelkomen ook graag nieuwe enthousiastelingen, daar ons clubje toch wel kleiner wordt! Elke eerste woensdag van de maand. Fijne Feestdagen en tot 2019. Bea, Geertje, Elly.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 12
RUINERWOLD - Vrijdag 14 december is het eindelijk zover. Het is de facilitaire organisatie van PEC Zwolle gelukt om Hatto-Heim 7 voor een avond in huis te krijgen. Om 19.30 uur speelt het team op de ‘grasmat’ van PEC tegen het 3e elftal van VV Ruinerwold, de trotse koploper van de 5e klasse zondag. We heten u allemaal van harte welkom om dit spektakelstuk, helemaal gratis, bij te wonen.
Ga door met lezen van "3e elftal VV Ruinerwold voetbalt op grasmat PEC"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 12
ook in de Kerstvakantie!

RUINERWOLD - Wat hebben we een mooie zomer gehad! En ook in de nazomer werden we getrakteerd op heerlijk weer. Nu het einde van het jaar nadert en het al vroeg donker is buiten, wordt het ook een stuk kouder. En die regenbuien? Daar trekken wij ons niks van aan! Want met een speelschuur met maar liefst drie verdiepingen heb je bij de Drentse Koe uren speelplezier!

Ga door met lezen van "Drentse Koe hele winter open"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 12
ZUIDWOLDE - Op donderdagochtend 27 december kunnen kinderen aan de slag met activiteiten voor de vogels. Iedereen vanaf 6 jaar is welkom om onder begeleiding van vrijwilligers van de Natuurvereniging Zuidwolde nestkasten, vetbollen en pindasnoeren te komen maken.

Ga door met lezen van "Nestkasten bouwen in De Boerhoorn"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 12
ZUIDWOLDE - Voor de Meule van Wassens, de vervallen korenmolen van Zuidwolde, is een bijzonder moment aangebroken. De restauratie is gestart. De molen wordt het komende jaar weer in originele staat hersteld. Dinsdagochtend 11 december werd de 16.000 kg wegende kap van de molen getild en werd een noodkap geplaatst.


foto's Ben Veerbeek

Ga door met lezen van "Restauratie molen Zuidwolde gestart"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 11
RUINEN - Wilt u ook meer weten over het verduurzamen van uw woning? En hebt u vragen over hoe we ‘van het gas af moeten’? Wat zijn dan de mogelijkheden? Op 10 januari 2019 organiseert Duurzaam Ruinen een voorlichtingsavond over warmtepompen. De avond is van 19.00 tot 21.30 uur in Buitencentrum De Poort, Kloosterstraat 12, in Ruinen.

Ga door met lezen van "Van het gas af”: Warmtepompen, wat kunnen we er mee"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 11
ZUIDWOLDE - Donderdag 13 december houdt Johan Tinholt uit Dedemsvaart op uitnodiging van Natuurvereniging Zuidwolde een presentatie over de Gierzwaluw. Deze begint om 20.00 uur in ontmoetingscentrum De Boerhoorn in Zuidwolde.


foto: Johan Tinholt

Ga door met lezen van "Johan Tinholt vertelt over Gierzwaluwen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 11
DE WOLDEN - De Onderwijs Innovatieprijs is een prijs die Wolderwijs tweejaarlijks uit zal gaan reiken voor innoverende onderwijsprojecten binnen de scholen van Wolderwijs. Met deze prijs wil Wolderwijs innovatieve projecten van scholen stimuleren, waarderen en er bekendheid aan geven.

Ga door met lezen van "Onderwijs Innovatieprijs Wolderwijs"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 11
OOSTEINDE - Waar staat het mooiste kersthuis van Oosteinde? Dit jaar organiseert Buurtvereniging Oosteinde voor het eerst deze ludieke wedstrijd. Op vrijdagavond 21 december vertrekt de jury om alle verlichte huizen van Oosteinde te beoordelen. Het mooist verlichte kersthuis verdient een prachtige wisselbeker! Naar idee van enthousiaste leden van onze vereniging!

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 10
DE WIJK - Vrijdag 14 december zijn 2 mogelijkheden om een introductieworkshop zijdeschilderen voor volwassenen te volgen bij Atelier C. Deze workshop kan een opmaat zijn voor latere workshops , zoals een eigen sjaal, een boekomslag inclusief blanco boekje, of een schilderij beschilderen.

Ga door met lezen van "Workshops bij Atelier C"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 10

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 10
DE WOLDEN - Het college van B&W van gemeente De Wolden nodigt u uit voor de afscheidsreceptie van wethouder Jan ten Kate. Tijdens de raadsbijeenkomst op 22 november heeft Jan ten Kate aangekondigd dat hij per 18 december 2018 een nieuwe functie aanvaard en daarom per die datum zijn taken voor gemeente De Wolden neerlegt. Op 18 december 2018 wordt hij geïnstalleerd als wethouder van de gemeente Hardenberg.

Ga door met lezen van "Aafscheidsreceptie wethouder Jan ten Kate "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 10
KOEKANGE - Op 10 juni is het zover de eerste editie van Loop Rondje Koekange zal dan van start gaan. Loop Rondje Koekange is een initiatief van BEEsports.nl en Christina Tijmens. Koekange was een van de weinige dorpen van Gemeente De Wolden waar nog geen hardloopwedstrijd werd georganiseerd. Een gat om op te vullen, dus gebrainstormd en hier het resultaat.

Ga door met lezen van "Loop Rondje Koekange"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 10
HOOGEVEEN – In de nacht van zondag op maandag zijn twee auto’s aan de Regulus in vlammen op gegaan. De brand ontstond rond half vijf. toen de brandweer ter plaatse was sloegen de vlammen al hoog uit de wagens. De politie gaat uit van brandstichting.


Foto: Persbureau Meter

Ga door met lezen van "Weer auto's in brand Hoogeveen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 10
RUINERWOLD - Op de dag dat de zomertijd begint is de tweede editie van rondje Boerpad. Hardloopwedstrijd over Boerpad, De Arke en Haakswold. Het rondje is precies 4,22 kilometer, met 5 ronden loop je een halve marathon en bij 10 ronden de klassieke afstand van de hele marathon.

Ga door met lezen van "Rondje Boerpad toe aan tweede editie"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 9
RUINEN - De weersvoorspellingen zaten niet mee, regen en wind was de praktijk. Bij de opbouw van de markt was de organisatie druk bezig alles extra vast te zetten. De middag zou beter worden en dat heeft gebleken.


Bekijk alle foto's Jans Schulting

Ga door met lezen van "Succes voor kerstmarkt Ruinen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 9
REGIO - Consumentengoederen en -diensten waren in november 2,0 procent duurder dan een jaar eerder, meldt het CBS. In oktober betaalde de consument 2,1 procent meer dan vorig jaar. De prijsstijging schommelt al vijf maanden rond de 2 procent.

Ga door met lezen van "Consumentenprijzen in november 2,0 procent hoger"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 9
DE WIJK - Het Reestdal heeft in de winter een heel aparte sfeer. Om deze sfeer te kunnen ervaren en te kunnen genieten van dit mooie natuurgebied, organiseert Tourist Info Het Reestdal – de Wijk op tweede kerstdag haar traditionele kerstwandeling door en rondom de Wijk.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Kerstwandeling de Wijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 1148, totaal 22958 artikelen)