TokoNip, voorheen Blokker Staphorst
'

Feb 25
RUINERWOLD - Vanmiddag heeft Kios 1 middels een inhaalwedstrijd de tweede plaats in de poule overgenomen van Phoenix. Door een nipte overwinning op Refleks is het een plekje gestegen.

Ga door met lezen van "Weer een buzzerbeater bezorgt Kios de overwinning"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 25
DE WOLDEN - We hebben een nieuwe milieustraat en daar zijn we trots op! Daarom nodigen we alle inwoners uit om op zaterdag 3 maart een kijkje te komen nemen op de milieustraat. Om 10.00 uur wordt de milieustraat geopend met een officiële handeling door de wethouder. Daarna is er voor jong en oud gelegenheid om een kijkje te nemen. Ook zijn er diverse partners die informatie geven over afval, recycling en duurzaamheid. Want daar draait het uiteindelijk om op de milieustraat! De open dag is van 10.00 tot 13.00 uur aan de Slagendijk 11 in Zuidwolde.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 25
RUINERWOLD - Het nieuwe seizoen van Rederijkerskamer UDI staat voor de deur. Sinds januari zijn de spelers twee keer in de week druk aan het repeteren met het blijspel: “ ’n Klap van de meul“. Dit blijspel bestaat uit drie bedrijven en is geschreven door Otto Schartz en Carl Mathern en overgezet naar algemeen dialect door Ben ten Velde. De regie is in handen van Geesje Stapel en Janny Timmerman is de souffleur.

Ga door met lezen van "UDI al druk aan het repeteren voor blijspel"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 25
RUINEN - Dinsdag 27 februari draagt wethouder Jan ten Kate de historische wegenwals ‘Olde Berend’ van de voormalige gemeente Ruinen, over aan de historische vereniging Ruinen. De wegenwals krijgt, na 80 jaar gemeentelijke dienst, een plek bij de museumboerderij Het Pasmanshuus in Ruinen.

Ga door met lezen van "Overdracht wegenwals Ruinen aan historische vereniging"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 25
RUINEN - Op dinsdagmiddag 13 maart start de Klik & Tik cursus, de cursustijd is van 14.15-16.15 uur. Deze computercursus is voor mensen die nog niet wegwijs zijn op het internet en dat wel graag willen worden. Daarna volgen nog vijf dinsdagmiddagen cursus. In de cursus wordt geleerd gebruik te maken van de mogelijkheden van de computer, zoals een tekst maken, e-mailen, websites bekijken en hoe je bestanden kunt downloaden. De cursus zal in de bibliotheek plaatsvinden.

Ga door met lezen van "Twee gratis computercursussen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 25
RUINERWOLD - Een volgend doel van de werkgroep Ruinerwold Energie Neutraal is behaald. Het oprichten van een energiecoöperatie die Ruinerwold energieneutraal moet gaan maken. Op 21 februari ondertekenden vertegenwoordigers van de werkgroep bij Stotijn Notariaat in De Wijk de oprichtingsakte. De werkgroepleden vormen het nieuwe bestuur en gaan aan de slag met het plan van aanpak dat klaarligt.

Ga door met lezen van "Coöperatief Ruinerwold Energie Neutraal van start"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 25
DRENTHE - De Asser fotograaf Harry Cock (1952) ontvangt op 9 april de Grote Culturele Prijs van Drenthe. Dat maakten gedeputeerde Cees Bijl en juryvoorzitter Bert Naarding gisteren bekend. Harry Cock ontvangt de prijs voor zijn omvangrijke en kwalitatief indrukwekkende oeuvre van portretten, industriële foto's, stillevens en beelden van architectuur, landschappen en het dagelijks leven.

Ga door met lezen van "Fotograaf Harry Cock wint de Grote Culturele prijs van Drenthe"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 24
DE WIJK - Ook dit jaar is er weer het traditionele paasvuur op eerste paasdag, zondag 1 april 2018 om 20.00 uur. Het paasvuur vindt plaats op het grasland van de familie J.M Smid aan de Commissieweg in De Wijk. (naast kinderdagverblijf de Boerderij) Dit wordt mogelijk gemaakt door de Stichting de Wiek Actief.

Ga door met lezen van "Paasvuur De Wijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 24
ECHTEN - De VVD Borger Odoorn, De Wolden, Hoogeveen en Midden Drenthe nodigen u van harte uit op donderdag 8 maart 2018 voor een openbare bijeenkomst, waarin de landbouw centraal staat. Vanaf 20.00 uur zijn alle leden van de VVD en hun introducees welkom bij De Molenhoeve aan de Echtenseweg 15 te Echten.


Ga door met lezen van "VVD bijeenkomst: landbouw debat met Jan Huitema"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 24
Ontdek de natuur door de ogen van schrijvers

DRENTHE - Tijdens de Nationale Boekenweek, organiseert de provincie Drenthe de ‘Drentse Literatuurdagen’. Op 11, 14 en 18 maart komen muzikanten en schrijvers samen in het Drentse landschap. Iedereen is welkom bij optredens, wandelingen en lezingen van onder andere Hans Dorrestijn, Suzanna Jansen en Koos Dijksterhuis. Speciaal voor de Literatuurdagen is de Literaire Kaart ontwikkeld met wandelingen door natuurgebieden geïnspireerd op bestaande literatuur over Drenthe.

Ga door met lezen van "Drentse Literatuurdagen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 24
DE WIJK - Op zaterdag 17 en zondag 18 februari deden 4 teams van WGV mee aan de valentijnscup in Donkerbroek. Een gezellige wedstrijd helemaal in het teken van valentijnsdag en de liefde. Deze wedstrijd was extra speciaal omdat het de tiende editie van de valentijnscup was. Daarom was er tussen de middag een mooie acroshow door de organiserende vereniging, kregen alle deelnemers een gratis valentijnscup-shirt, en kwam de enige echte Piet Paulusma het weerbericht doen, omringd door alle acrogymnasten.

Ga door met lezen van "WGV doet mee aan Valentijnscup 2018"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 24
ZUIDWOLDE – De organisatie van The Passion Zuidwolde, een interkerkelijke muzikale voorstelling over het paasverhaal, heeft deze week moeten besluiten tot uitstel van het evenement. Door trieste familieomstandigheden van de hoofdrolspeler die de rol van Jezus vertolkt, is een optreden op 24 maart niet mogelijk gebleken.

Ga door met lezen van "The Passion uitgesteld "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 24
STAPHORST - Boer Staphorst viert dit jaar haar 60 jarig bestaan. En… wie jarig is trakteert! Daarom in de voorjaarsvakantie 3 dagen lang 15% korting op bijna het gehele assortiment. Kijk voor meer informatie en de actievoorwaarden op www.boer-staphorst.nl/actievoorwaarden

Tip! Kom gezellig een kopje koffie of thee drinken in de bistro en ontvang een gratis jubileumtaartje. Of ga lekker ontbijten met de kids tussen 9.00 en 10.00 uur voor slechts 1 euro per persoon.


Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 23
DE WIJK - De Vrouwen van Nu afd. De Wijk hebben op de bijeenkomst van 21 februari genoten van de lezing van Wietze van Houten uit IJlst. Die vertelde in geuren en kleuren over het ondergoed door de jaren heen.Ga door met lezen van "Vrouwen van Nu afd. De Wijk genieten van lezing"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 23
RUINEN - Binnenkort start Staatsbosbeheer, in samenwerking met gemeente De Wolden, met de voorbereidende werkzaamheden om het fietspad tussen Echten en Ruinen te kunnen realiseren. In de boswachterij Ruinen worden, aan de oostzijde van de Ruinerweg, bomen gekapt om de aanleg van een vrij liggend fietspad mogelijk te maken. Het tracé is zo gekozen dat zoveel mogelijk bomen worden gespaard. Het fietspad wordt dit jaar gefaseerd aangelegd.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 23
REGIO - Bijna 60 derdejaars vmbo-leerlingen van Stad en Esch uit Meppel bezochten donderdag 22 februari het Alfa-college in Hoogeveen voor de TechniekExperience. In het kader van loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB) verdiepten zij zich in een mogelijke toekomst in de techniek.


Ga door met lezen van "Leerlingen Stad en Esch bezoeken TechniekExperience "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 23
DE WIJK - In Bibliotheek De Wijk vindt een grote verkoop van afgeschreven boeken plaats van 27 februari tot 10 maart. Het aanbod is heel gevarieerd: van streekromans tot thrillers, van prentenboeken tot strips. In deze periode kost een tas van de bibliotheek vol boeken € 5,00. De verkoop is voor bibliotheekleden en niet-leden. De Bibliotheek is geopend op dinsdag van 11.00 tot 17.00 uur, op donderdag van 14.00 tot 20.00 uur en op vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 23
DE WOLDEN - Met ingang van deze winter is een unieke samenwerking tussen drie overheden bij de uitvoering van de gladheidsbestrijding in Zuidwest Drenthe. De gemeenten De Wolden en Hoogeveen maken, samen met Rijkswaterstaat, gebruik van het terrein van Rijkswaterstaat op Buitenvaart bij Hoogeveen. Op de foto, van links naar rechts: wethouder Jan ten Kate van De Wolden, Agnes Bernhardt, districtshoofd Rijkswaterstaat en wethouder Jan Steenbergen van Hoogeveen.


Foto: André Weima

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 23
FORT – Op donderdagavond 8 maart wordt in dorpshuis de Snikke in het kader van de Internationale Vrouwendag een activiteit speciaal voor vrouwen georganiseerd. Het thema dat is gekozen is mode. We zullen deze avond een korte film kijken en een workshop bloemsieraad volgen o.l.v. Gerrie de Roo. U hoeft hiervoor geen materialen mee te nemen.

Ga door met lezen van "Internationale Vrouwendag in Fort"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 22
DRENTHE - In 2002 maakte fotograaf Martin Roemers (1962) een serie portretfoto’s van Nederlandse soldaten in Afghanistan die afkomstig waren uit de Johan Willem Frisokazerne in Assen. De portretten hebben een extra dimensie gekregen doordat ze zijn gemaakt met een antieke camera die hij leende van een straatfotograaf in Kabul.

Ga door met lezen van "Portretten Nederlandse soldaten in Afghanistan van Martin Roemers "

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 1069, totaal 21368 artikelen)