'

Aug 20
RUINERWOLD - Zaterdag 2 september van 11.00 uur tot 16.00 uur is het alweer de laatste boerendrokte bij Museumboerderij De Karstenhoeve. Nu de roze wolk na de geboorte van de (klein) zoon een beetje is verdwenen gaat het gewone boerenleven weer over tot de orde van de dag. Het is september: dus oogsttijd! De dorsmachine staat achter de boerderij opgesteld om het geoogste graan te dorsen. De touwdraaier is deze dag ook aanwezig.


foto: Petra Nieuwenhuis

Ga door met lezen van "Boerendrokte bij de Karstenhoeve!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 20
DE WIJK - Aan de rand van de Reest, op de grens van De Wijk en IJhorst, staan in het weekend van 23 en 24 september drie knusse tenten van het verhalenfestival Oeverloos, men kan genieten van verhalen, poëzie en zang. Gelijktijdig vindt ook het Smaakmakersfestival plaats( grenzend aan het terrein van Oeverloos) met speciale gerechten en drankjes.

Ga door met lezen van "Nieuw festival Oeverloos"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 19
RUINERWOLD - Ook de 25e editie van Oldtimerdag gaat de boeken in als een prachtige dag. De weersvoorspelling waren tevoren niet best. Er werden regen en onweersbuien voorspeld. Maar daar bleek helemaal niets van te kloppen. Na 08.00 uur zaterdagmorgen was het droog, en de gehele dag bleef dat zo. Het zonnetje kwam zelfs behoorlijk door. Even na de middag bleek de teller al 1286 deelnemers te staan. Het was vooral weer zien en gezien worden. Het ene voertuig niet mooier dan het ander.

Ga door met lezen van "Prachtige 25e editie Oldtimerdag"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 19
DRENTHE - Ze waren steenrijk en konden uitstekend vechten: de Liao uit Binnen-Mongolië. In het Drents Museum zijn nog tot en met 29 oktober de duizend jaar oude schatten van dit machtige nomadenvolk uit China te zien. Op zondag 3 september organiseert het museum allerlei spannende activiteiten bij de tentoonstelling The Great Liao, zoals het jagen met roofvogels en boogschieten. De activiteiten vinden plaats tussen 13.00 en 17.00 uur en zijn gratis toegankelijk voor museumbezoekers. Kinderen tot 18 jaar hebben gratis toegang tot het Drents Museum.

Ga door met lezen van "Spannende familiezondag Drents Museum"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 19
HOOGEVEEN – Op de verbindingsweg (oprit) vanaf de Schutstraat naar de A28 in Hoogeveen is zaterdagochtend een auto van de weg geraakt en op de kop in de berm terecht gekomen. De bestuurder raakte hierbij niet gewond. De auto was er minder aan toe die moest worden afgesleept. Over de oorzaak van de crash is niets bekend.


Foto: Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 19
REGIO - Consumenten betaalden in juli 1,3 procent meer voor goederen en diensten dan in juli 2016, meldt het CBS. In juni was de prijsstijging ten opzichte van een jaar eerder 1,1 procent. De consumentenprijsindex (CPI) is één van de inflatie-indicatoren die is opgenomen in het prijzendashboard. Hierin staan ook andere inflatie-indicatoren zoals de prijsindex bestaande koopwoningen en de in- en uitvoerprijzen van de industrie.

Ga door met lezen van "Consumentenprijzen in juli 1,3 procent hoger"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 19
HOOGEVEEN – Een bedrijfsbusje is op het knooppunt Hoogeveen richting Meppel zaterdagochtend over de kop geslagen en op de kop in de berm tot stilstand gekomen. De bestuurder raakte hierbij niet gewond. Het bedrijfsbusje moet met zware schade door een berger worden afgesleept. Vermoedt wordt dat de wagen door een nat wegdek in een slip is geraakt.


Foto Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 19
DE WIJK - Het oud papier wordt vanmorgen in De Wijk op een aantal plekken iets later opgehaald dan normaal. Er zijn technische problemen met een van de vrachtwagens.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 19
HOOGEVEEN – Op de A37 bij Hoogeveen zijn vrijdagavond tegen het middernachtelijk uur twee auto’s elkaar gereden. De ene auto reed tegen een voor hem rijdende wagen. Over de oorzaak is niets bekend. Een van de wagens raakte dermate beschadigd dat het voertuig moest worden afgesleept. De ander kon op eigen kracht met lichte schade aan de achterzijde verder rijden. Er raakte bij dit ongeval niemand gewond.


Foto Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 19
DE WOLDEN - In de gemeente De Wolden wordt een onderzoek uitgevoerd naar criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen en het optreden van politie, brandweer en gemeente op het gebied van veiligheid: de Veiligheidsmonitor. Ruim 2.300 inwoners ontvangen het onderzoek en kunnen hun mening geven over hoe zij de veiligheid in hun buurt ervaren. Zij krijgen in de derde week van augustus een vragenlijst toegestuurd. De resultaten worden begin 2018 verwacht.

Ga door met lezen van "Gemeente laat veiligheid en leefbaarheid onderzoeken "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 18
HOOGEVEEN – Op de A28 ter hoogte Fluitenberg is een bij een ongeval een caravan op de kant beland. Door nog onbekende oorzaak schaarde aan het eind van de middag de caravan met personenwagen in de rij richting Assen – Hoogeveen. De A28 raakte over twee banen versperd. Er ontstond een lange file door het ongeval. Het verkeer word omgeleid via de vluchtstrook.


Foto: Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 18
ZUIDWOLDE - Heeft u per week een dagdeel over aan vrije tijd en wilt u dit op een positieve manier invullen? Misschien is er dan een mooie uitdaging voor u weggelegd als vrijwilliger. In Zuidwolde staat een mooie boerderij in een landelijke omgeving waar 4 tot 6 mensen met een chronische aandoening of ziekte kunnen logeren. Mantelzorgers krijgen hierdoor even tijd voor zichzelf en kunnen op adem komen.

Ga door met lezen van "Lang Leve Thuis zoekt vrijwilligers "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 18
ZUIDWOLDE – Een motorrijder is op de Slagendijk in Zuidwolde vrijdagochtend onderuit gegaan en licht gewond geraakt. De man werd in de ambulance behandeld en hoefde niet naar het ziekenhuis. De motor werd gezien de schade door een berger afgesleept. Het ongeval ontstond toen de motorrijder op onverklaarbare wijze in de berm terecht kwam.


Foto Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 18
HAVELTE - Basiskamp Entre Nous opent op vrijdag 1 september om 16.00 uur. Het is de start van een humanitaire missie in eigen land. Entre Nous is bedacht door kunstenaar Edwin Stolk en wordt gerealiseerd in samenwerking met Stichting KiK, Defensie, gemeente Westerveld, provincie Drenthe en de Maatschappij van Weldadigheid.

Ga door met lezen van "Basiskamp Entre Nous is vrij toegankelijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 18
DE WIJK - Vrouwen van Nu de Wijk heeft al zeven dekens klaar t.b.v. van het wereldrecord dekens haken april 2018 te Leeuwarden. De dekens worden daarna geschonken aan een goed doel. Hiervoor kan iedereen vierkantjes haken van 10 x 10 cm en inleveren bij Zorgcentrum Dunninghe. Er staat een mand bij de lift.

Ga door met lezen van "Actie 'Haak ook aan' in volle gang"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 18
ZUIDWOLDE - Op 18 juli 2017 heeft het college van B&W, op advies van de commissie Naamgeving, besloten om met ingang van 1 augustus 2017 namen toe te kennen aan gedeelten van de openbare ruimte. In bestemmingsplan Ekelenberg Zuidwolde zijn de namen Den Ekel, Spinwiefien, Kroepnevel en Den Ekelpad toegekend.

Ga door met lezen van "Bijzondere straatnamen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 17
REGIO - De stemming onder consumenten is in juli iets verbeterd, meldt het CBS. Het consumentenvertrouwen komt uit op 25, tegen 23 in juni. Het oordeel over het economisch klimaat verbetert, de koopbereidheid verandert nauwelijks. Met 25 ligt het consumentenvertrouwen in juli ruim boven het gemiddelde over de afgelopen twintig jaar (- 3). Het vertrouwen bereikte in januari 2000 de hoogste stand ooit (36). Het dieptepunt werd bereikt in maart 2013 (-41).

Ga door met lezen van "Vertrouwen consument stijgt iets in juli"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 17
RUINERWOLD - Nu eens geen boerendrokte in de Karstenhoeve maar in de kerk! Ds. Kloosterziel stapte zondag nietsvermoedend de kerk binnen en zag tot zijn grote verbazing de voltallige familie Karsten in vol ornaat op de eerst rij zitten, zeer verrast speelde hij hierop in.


Foto: Frans Bork

Ga door met lezen van "Boerendrokte in de kerk!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 17
ECHTEN - Op de Brink in Echten wordt 9 september de Bellemarkt gehouden, van 10.00 tot 16.30 uur. Er zijn tientallen kramen aanwezig van hobbyisten met allerlei producten zoals beschilderde tuinpanelen, bloemstukken, pentekeningen, sieraden en veel meer. Basisschoolkinderen kunnen onder begeleiding een werkje knutselen. Verder verzorgen twee koren een muzikale bijdrage. Het Huus met de Belle, boekbinderij Hummelhoeve en galerij Erik Zwezerijnen zijn deze dag ook open. Er zijn nog enkele kramen beschikbaar voor hobbyisten. Opgave via bellemarkt@hotmailcom

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 17
RUINERWOLD - Het is komkommertijd, niet alleen in Ruinerwold maar overal. Vanwege de bouwvak, ligt overal het werk stil. Ook in Ruinerwold Zuid in plan Buitenhof is het angstvallig stil. Op een enkeling na dan. Bij de familie Wever wordt gestaag door gedaan. Bouwvak of niet. En zoals het nu lijkt zal dit het eerste huis dat opgeleverd gaat worden.


foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Niet alles ligt stil in de bouwvak!"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 1012, totaal 20240 artikelen)