'

Okt 17
ZUIDWOLDE - Aan de Drogterweg in Zuidwolde is door de politie Drugsafval aangetroffen. De weg is momenteel afgesloten en een speciaal team van de politie is onderweg om onderzoek te doen en het afval op te ruimen.


Foto: Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 17
DRENTHE - Van 4 november 2018 tot en met 3 maart 2019 toont het Drents Museum circa 30 keramische beelden en een wandvullend reliëf van de Nederlandse kunstenaar Carolein Smit. De gedetailleerd en kleurrijk gedecoreerde beelden van Smit vallen op door hun materiaal-behandeling en experimentele uiterlijk. Het is voor het eerst dat het werk van Smit in een Nederlands museum te zien is. In de tentoonstelling Carolein Smit - L’amour fou staat werk centraal dat ze de afgelopen vijf jaren heeft gemaakt.

Ga door met lezen van "L’amour fou van Carolein Smit vanaf 4 november"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 17
RUINEN - Een foto van een ree dat door het hoge gras springt trekt meteen de aandacht als je langs de expositiewand in bezoekerscentrum Dwingelderveld loopt. Het is één van de waarnemingen die bezoekers van het Dwingelderveld hebben gedeeld in de expositie ‘Eigenlijk is alles hier bijzonder’.


foto: Andy Luberti

Ga door met lezen van "Bijzondere herfstwaarnemingen in het Dwingelderveld"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 17
Drents Archief ontvangt bevolkingsregister uit 1942

DRENTHE - Nooit eerder ontving het Drents Archief archiefstukken in een melkbus. "Een unieke vondst en een historische sensatie". Archivaris Egbert Brink komt woorden te kort, als hij de melkbus met daarin een stapel halfvergane papieren in handen krijgt. Het gaat om een deel van het bevolkingsregister van Diever uit 1942, buitgemaakt en begraven door het verzet.

Ga door met lezen van "Verzet in een melkbus"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 17
DRENTHE - Op maandag 22 en 29 oktober organiseert het Drents Archief tussen 13.30 en 16.30 uur een workshop kadasteronderzoek. Met de Kadaster archiefviewer kunnen geïnteresseerden zoeken naar de plek waar Drenten hebben gewoond en gewerkt. De opeenvolgende eigenaars van een perceel zijn op die manier te achterhalen en de viewer biedt toegang tot gedigitaliseerde kaarten van de percelen.

Ga door met lezen van "Workshop kadasteronderzoek"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 17
KOEKANGE - Nadat KIA 1 op zondag 7 oktober kampioen is geworden, heeft KIA nog een kampioensschap binnengehaald. Het midweek team is dinsdag 16 oktober kampioen geworden door met 14-19 te winnen bij Noveas in Steenwijk. In een poule met VeFo uit Veeningen/Fort, Moedig Voorwaarts uit Wapserveen en Noveas uit Steenwijk wist het team 5 van de 6 wedstrijden te winnen!

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 17
ECHTEN - Nut & Genoegen organiseert buiten hun gebruikelijke kaartavonden nu ook een Bingo avond. Tijdens deze avond zijn er leuke geldprijzen te winnen. Aan het eind van de avond is er een superronde! Wil je weten wat hiermee te winnen is? Kom dan op donderdag-avond 18 oktober naar 'd Olde Karke, Zuidwoldigerweg 8 te Echten. De bingo begint om 20.00 uur, zaal is open vanaf 19.15 uur.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 16
RUINEN - Wethouder Jan van ’t Zand verricht 17 oktober de opening van eerste badmintontoernooi van scholen uit Ruinen, Echten, Ruinerwold, Koekange en de Wijk. Kinderen uit groep 5 t/m 8 mogen meedoen aan het toernooi wat gespeeld wordt in sporthal De Marse in Ruinen. Tijdstip: 14.45-17.00 uur. Locatie: sporthal De Marse, Ruinen

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 16
DRENTHE - Dinsdagmiddag om 14.00 uur gaven leerlingen van groep 5 van de Emmaschool in Assen de aftrap voor de inwerkingstelling van de WMD Watertap op de Brink in Assen. Zij deden dit in aanwezigheid van wethouder Roald Leemrijse en directeur Leo Hendriks van de WMD.


Foto: Persbureau Meter

Ga door met lezen van "Overal gratis Drents drinkwater tappen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 16
REGIO - Toekomstgericht onderwijs houdt onder meer in dat kinderen digitale vaardigheden leren. Het is belangrijk dat kinderen deze vaardigheden aanleren, zodat ze goed voorbereid zijn op de 21e eeuwse samenleving waarin mensen steeds afhankelijker worden van technologie.

Ga door met lezen van "RSG Wolfsbos leert leerlingen de magie van technologie ontdekken "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 16
DRENTHE - Op zaterdag 3 november a.s. vindt de jaarlijkse Natuurwerkdag plaats. In Drenthe gaan jong en oud op zo´n 70 locaties aan de slag voor natuur en landschap. Een recordaantal voor onze provincie! Door te snoeien, jonge bomen en struiken te verwijderen en op te schonen helpen de deelnemers aan het behoud van het Drentse (cultuur)landschap. De Natuurwerkdag is nuttig, gezond en bovenal heel gezellig. Landschapsbeheer Drenthe nodigt u van harte uit om ook mee te doen.


Foto: Joop Verburg

Ga door met lezen van "Natuurwerkdag 2018 "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 16
DRENTHE - Internationaal Filmfestival Assen | Vrouw & Film zoekt voor de editie op 8 t/m 10 maart 2019 aanstormend filmtalent en (semi-)professionele filmmakers. Met de programma’s KersVers en Noordsterren geeft het festival de ruimte aan korte films van opkomende (vrouwelijke) filmmakers. KersVers is gericht op (inter)nationale talentontwikkeling: korte films uit Nederland en uit het Verenigd Koninkrijk zijn welkom. Noordsterren is voor filmmakers uit de provincies Drenthe, Groningen, en Friesland.

Ga door met lezen van "Internationaal Filmfestival Assen zoekt filmtalent"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 16
Makelaar Jan Weide: ‘Prijzen schieten omhoog’

MEPPEL - Het wordt steeds lastiger om in de gemeente Meppel een woning te kopen. ‘De woningmarkt in Meppel komt behoorlijk op stoom’, zo laat makelaar Jan Weide van het gelijknamige kantoor in Meppel weten. Weide heeft onlangs de verkoopcijfers ontvangen van branche-organisatie NVM en de liegen er niet om. Er is weliswaar minder aanbod van huizen, maar de prijzen gaan omhoog en de verkooptijd is kort.

Ga door met lezen van "Woningmarkt gemeente Meppel komt op stoom"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 16
ZUIDWOLDE - Op zaterdag 27 oktober is er slachtdag op biologische boerderij De Pieperij. Want als je vlees wilt eten, kun je beter goede kwaliteit nemen. Van dieren die hebben kunnen grazen in de natuurgebieden van het Reestdal. Het ras Limousin staat bekend om haar fijn vezelige vleesstructuur en goede smaak.


Ga door met lezen van "Slachtdag op de Pieperij"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 16
DRENTHE -Vanaf 16 oktober 2018 presenteert het Drents Museum een bijzonder zwaard dat ongeveer 3600 jaar oud is. Het zwaard uit Echten vertoont enkele opmerkelijke knikken die vermoedelijk bewust zijn aangebracht. Het is het eerste verbogen zwaard dat in Drenthe is aangetroffen. In heel Nederland is slechts een aantal vergelijkbare vondsten bekend. Tot en met 3 maart 2019 is het topstuk onder de titel Wapenoffers uit de Bronstijd met een aantal andere recente aanwinsten van wapens te zien.

Ga door met lezen van "Zeldzaam zwaard uit de Bronstijd in het Drents Museum"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 15
RUINERWOLD - Na het eerste succes van vorig jaar gaan wij ook dit jaar weer een spannende spooktocht organiseren. Durf jij het aan om op 27 Oktober het 'Mysterie Van De Scharensliepers' op te lossen? Op Donderdag 18 Oktober en Maandag 22 Oktober starten we om 19:00 uur met de voorverkoop van de startkaarten.

Ga door met lezen van "Spooktocht 'Mysterie Van De Scharensliepers'"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 15
DRENTHE - De Drentse beeldend kunstenaar Egbert Jan Brink en Nelleke Ponsteen en het duo Paola de Bruijn & Sigrid Spier uit Overijssel hebben de Juryprijzen Identitijd gewonnen. Dit werd zondagmiddag 14 oktober bekendgemaakt in de Zuivelfabriek in Kolderveen. De Publieksprijzen gingen naar Anne-Marie Joosten (Wapse) en Gea Zieverink (Deventer). Zij kregen de meeste stemmen van de bezoekers aan de eindtentoonstelling.

Ga door met lezen van "Jury- en publieksprijzen Identitijd uitgereikt "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 15
RUINEN - Als het donker wordt in het bos en op de hei, komt het nachtleven op gang. De Nachtwachter van het Dwingelderveld kent als geen ander de geheimen van de nacht. Het is Natuurmonumenten gelukt om met deze bijzondere figuur een afspraak te maken.

Brunssummerheide

Ga door met lezen van "Ontmoet de nachtwachter in het Dwingelderveld"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 15
RUINERWOLD - In buitengewoon nazomerse omstandigheden speelde Ruinerwold zondag thuis tegen koploper Dalen. Aan de voorbereiding kon het in ieder geval niet liggen. Veel selectiespelers stonden door de voetbalquiz van afgelopen vrijdag met een bijgespijkerd voetbalverstand aan de aftrap. De resultaten van de quiz zorgden niet per sé bij iedereen voor een verhoging van het zelfvertrouwen, maar de laagvliegers van de quiz kregen tegen Dalen de kans zich in praktisch opzicht te onderscheiden.

Ga door met lezen van "Koploper Dalen wint in Ruinerwold"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 15
RUINERWOLD - Het combinatieteam van de korfbalverenigingen KIOS en DOS'46 5 heeft weer eens een kampioenschap behaald. Dit keer in de najaar competitie van het veldkorfbal. Dit combiteam bestaand uit vooral heren van DOS'46 en dames van KIOS is ontstaan uit het de scheve verhoudingen tussen spelende heren en dames bij de verenigingen, waarbij dit elkaar mooi aanvult. De eerste jaren was het team zeer succesvol, maar vorig jaar was er een dipje.

Ga door met lezen van "Combiteam KIOS/DOS'46 5 behaald weer eens de titel"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 1133, totaal 22650 artikelen)