TokoNip, voorheen Blokker Staphorst
'

Apr 21
RUINERWOLD - Op zaterdag 14 april werd de sporthal in Ruinerwold even omgetoverd tot concertzaal voor het jaarlijkse voorjaarsconcert van muziekvereniging Sempre Sereno. Vele vrijwilligers hebben ervoor gezorgd dat de zaal er piekfijn uitzag. De avond werd geopend door ladyspeaker Margriet Donker die het publiek op enthousiaste wijze door de avond leidde.Ga door met lezen van "Lucas en Alie gehuldigd"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 21
Vaderdag wordt familiedag door het Wortketelfestival

ZUIDWOLDE - Het Drents Amateur Biergilde “de Wortketel” organiseert met medewerking van Ontmoetingscentrum de Boerhoorn in Zuidwolde op vaderdag (zondag 17 juni a.s.) het Wortketelfestival . Een festival gebaseerd op het Zuid-Duitse en Tiroler Frühshoppen. In die regio is het gebruikelijk dat men na de zondagse kerkdienst naar het dorpslein gaat om daar onder het genot van een hapje en een drankje gezellig samen te komen.

Ga door met lezen van "Frühshoppen, bierfestival, bbq en live-muziek"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 21
DE WIJK - De Historische Vereniging De Wijk - Koekange verzorgt historische wandelingen langs historische plaatsen in het dorp De Wijk en het prachtige Reestdal. Maak kennis met de verhalen achter het de kerk van IJhorst, Dickninge en Voorwijk.Ga door met lezen van "Avondwandeling langs historische plaatsen in en rond de Wijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 20
DE WIJK - Al sinds 2011 zamelt stichting V.I.C. oud ijzer in voor kindertehuis Huis van Vreugde (Ikhaya Lenjabulo) in Zuid-Afrika. De laatste jaren gaat het geld naar het onderhoud van de twee auto’s die het kindertehuis heeft. Op schooldagen wordt er veel gereden, omdat de kinderen uit de wijde omgeving naar het kleine schooltje komen. De dorpelingen vinden de school een belangrijke aanwinst voor het dorp.

Ga door met lezen van "Inzameling oud ijzer"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 20
DE WOLDEN - De Open Brief aan inwoners van de nieuwe gemeenteraad in De Wolden heeft een kleine 100 reacties opgeleverd. Raadsgriffier Josee Gehrke: “Bijna 100 persoonlijke reacties van betrokken inwoners, we vinden het geweldig dat mensen zo begaan zijn met De Wolden!” In een periode van drie weken is de Open Brief onder 10.000 huishoudens verspreid. Iedereen is ruimte gegeven om te reageren. Informateur Frits Alberts: `We realiseren ons dat de tijd krap was voor de Woldenaren om te reageren, maar dat was het ook om zo´n proces goed in te richten en uit te voeren.”


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Inwoners De Wolden voelen zich verantwoordelijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 20
RUINEN - Op 23 april 2018 wordt de mevrouw Wulff-Uiterwijk 100 jaar oud. Burgemeester Roger de Groot feliciteert mevrouw Wulff-Uiterwijk namens het gemeentebestuur op maandag 23 april 2018 uur in haar woning aan de Jan Wierengaweg in Ruinen.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 20
Een dagboek of foto uit de oorlog geven bijzondere kijk op oorlogstijd.

DRENTHE - In 2020 is het 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd. Over de oorlog vertellen is nu belangrijker dan ooit, want er zijn steeds minder mensen die de oorlog bewust hebben meegemaakt. Heeft u nog een dagboek, brieven, kattebelletjes, foto's of andere documenten uit de oorlogsjaren thuis op zolder liggen? Gooi ze niet weg maar breng ze naar het Drents Archief.

Ga door met lezen van "Donderdag 3 mei: Actie ‘Niet Weggooien!’"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 20
DE WIJK - RS Kaas, Coop De Wijk, Shoe 2 Go en Henri Knipmeijer steunen de marathon die Atlas Sport op 21 april houdt om geld in te zamelen voor Martijn. Martijn (39) woont in De Wijk, samen met zijn vrouw Eveline en zoontjes Jurriën (5) en Yannick (3). Sinds eind 2015 weet Martijn dat hij ALS heeft. ALS (amyotrofische laterale sclerose) is een ingrijpende ziekte waarbij de spieren één voor één uitvallen, tot uiteindelijk ook de ademhalingsspieren worden aangetast.

Ga door met lezen van "Bedrijven steunen sportieve marathon voor ALS"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 20
ZUIDWOLDE - Bijna alle in Nederland broedende vogelsoorten zijn weer in het land. Een mooie tijd om erop uit te gaan en te kijken en luisteren welke vogels er zijn te ontdekken. Natuurvereniging Zuidwolde organiseert 28 april een vroege vogelexcursie. Onder leiding van vogelkenner Feike van Dijken kunnen deelnemers vanaf 06.15 uur een wandeling van ongeveer 5 kilometer op en om het Meeuwenveen maken.


foto: Joop Verburg

Ga door met lezen van "Vroeg vogels kijken bij Meeuwenveen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 20
RUINERWOLD - Op Zaterdagavond 21 april om 20:00 uur treedt het vrouwenkoor Chacota op, samen met het Klezmer trio Matonnele en pianist Wouter Bakker in het kerkje van Blijdestein in Ruinerwold.
Het gaat om een concert met muziek uit landen ten oosten van Europa. Daar zit volksmuziek bij uit Sarajevo, Roemenië, Macedonië, Georgië, Bulgarije en Oekraïne, begeleid door Matonnele, een trio bestaande uit een violiste, bassist en accordeonist.

Ga door met lezen van "Chacota zingt Rachmaninov"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 19
DE WIJK - Zondag 13 mei aanstaande geven Popkoor Voices4U uit Havelte en Vrouwenkoor Meander uit De Wijk een gezamenlijk concert in de Clemenskerk in Havelte. Onder de titel “The Best Off” brengen de koren de mooiste en favoriete liedjes uit hun repertoire ten gehore. Het samen optreden van een popkoor en een vrouwenkoor geeft een bijzonder resultaat en een afwisselend programma.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Concert Popkoor Voices4U en Vrouwenkoor Meander"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 19
DRENTHE - De Amerikaanse artiest Stephen Griffith komt op zondag 29 april 2018 naar het Drents Museum om een concert te geven vol Amerikaanse volksmuziek en geschiedenis. The American Dream: The Garden of Forking Paths is een persoonlijk optreden vol liederen, voordrachten en ook verhalen uit zijn eigen leven. Het programma begint om 14.00 uur in de Statenzaal en is gratis toegankelijk voor bezoekers met een entreebewijs van het Drents Museum.

Ga door met lezen van "Concert Amerikaanse folksinger Stephen Griffith "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 19
LINDE - Het was een groot succes, zaterdag 14 april in Linde. In totaal zijn er 18 taarten naar het Dorpshuis gebracht en door een 4-koppige jury beoordeeld op smaak, originaliteit en creativiteit.


Ga door met lezen van "Heel Linde Bakt groot succes"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 19
IJHORST/DE WIJK - Ook dit jaar doet de Protestantse Gemeente IJhorst-de Wijk wij weer mee met het Feest van de Geest. Feest van de Geest is een tweejaarlijks evenement van inspiratie en bezinning waarbij hedendaagse kunst, de architectuur van kerkgebouwen en de eigentijdse boodschap van Pinksteren centraal staan.

Ga door met lezen van "Feest van de Geest"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 19
RUINERWOLD - Korfbalvereniging KIOS uit Ruinerwold heeft een nieuwe sponsor voor het 4e seniorenteam gevonden. Dit in de vorm van verbouwbedrijf Westenbrink uit Ruinerwold. Westenbrink heeft ervoor gezorgd dat het 4e team voorzien is van nieuwe shirts, trainingspakken en sporttassen.Ga door met lezen van "Westenbrink nieuwe sponsor 4e seniorenteam Kios"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 19
RUINERWOLD - Zondag 22 april om 15.00 uur zal het Meppeler Kamerkoor Cigale o.l.v. Marion Bluthard “Jesu, meine Freude” van Johan Sebastian Bach uitvoeren in de Hervormde kerk van Ruinerwold, Blijdenstein. Celliste Corien Kok en organist Mannes Hofsink zullen het publiek in de goede ‘barokstemming’ brengen. Marion Bluthard zal een aantal muzikale geheimen onthullen en ds. Roelof Kloosterziel zal een kleine theologische uitleg geven. Iedereen is van harte welkom.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 18
RUINERWOLD - Ook in het nieuwe seizoen 2018 zal het op 4 zaterdagen weer een drokte van belang zijn bij De Karstenhoeve. Op zaterdag 5 mei zal de familie Karsten de baanderdeuren weer openen om een inkijkje te geven in het boerenleven anno 1920.


Ga door met lezen van "Boerendrokte bij Museumboerderij De Karstenhoeve"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 18
IJHORST/DE WIJK - Al jaren is er een bijzondere verhouding tussen de dorpen IJhorst en de Wijk. Zo zijn IJhorst en de Wijk één kerkdorp over de provincie- en gemeentegrens heen. Men is door de nauwe onderlinge banden op elkaar aangewezen. De IJhorster gemeenschap past gevoelsmatig meer bij de mentaliteit van de Wijk en voelt zich minder verbonden met de Staphorster gemeenschap. IJhorst is een hechte dorpsgemeenschap die al jaren vele activiteiten in het eigen dorp weet te organiseren.

Ga door met lezen van "Ben jij bereid De Reest over te steken? "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 18
ZUIDWOLDE - Op zaterdag 14 april was de sporthal in Zuidwolde met ruim 200 aanwezigen volledig gevuld voor een wervelend concert van muziekvereniging Woudklank. In verschillende stijlen qua muziek, kleding en met bijzondere lichteffecten lieten alle 5 orkesten van zich horen. Het optreden met als thema ‘stijlvol’ was het jaarconcert dat de vereniging speciaal voor haar donateurs, maar ook voor andere belangstellenden gaf.


Ga door met lezen van "Wervelend concert muziekvereniging Woudklank"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 18
RUINERWOLD - Dart liefhebbers uit Ruinerwold kunnen binnenkort weer strijden tegen elkaar tijdens het Koppeldarttoernooi in Ruinerwold. Op zaterdag 19 mei staat dit toernooi gepland. Opgave is vanaf heden mogelijk bij café Centraal te Ruinerwold. Aanvang van dit toernooi is 19.00. De zaal zal vanaf 19.30 al geopend zijn. Het inschrijfgeld, tien euro is tevens het prijzengeld. Opgave en informatie 0522 48 2424.

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 1087, totaal 21735 artikelen)