Mrt 25
ZUIDWOLDE - Op zaterdag 11 maart heeft een groep van 15 vrijwilligers tijdens de landelijke NLdoet-actiedag de Vlindertuin in Zuidwolde onder handen genomen. De tuin is na de winter weer voorjaarsklaar gemaakt. Alle dode stengels zijn verwijderd, perken schoongemaakt, nieuwe planten geplant en alle paden zijn van nieuwe houtsnippers voorzien. Natuurvereniging Zuidwolde gaat het onderhoud van de Vlindertuin het komende seizoen anders organiseren en nodigt iedereen die mee wil helpen hiervoor van harte uit.Ga door met lezen van "Meewerken in de Vlindertuin"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 25
DE WOLDEN - Op dinsdag 4 april houden alle scholen van Wolderwijs hun jaarlijkse open dag. Ouders, opa’s en oma’s en andere belangstellenden kunnen die dag niet alleen een kijkje nemen in onze scholen, maar ook in onze IKC’s ! Deze IKC’s zijn gevestigd in Ruinen, Ruinerwold, de Wijk en Zuidwolde en bieden opvang van 0 – 13 jaar. In een integraal kind centrum zijn de grenzen tussen onderwijs en opvang, tussen spelen en leren, tussen de taken van de leerkracht en die van de pedagogisch medewerker vervaagd. Ouders en kinderen hebben te maken met één pedagogische missie en visie, één organisatie, één regie, één team. Een unieke kans om tussen 08:30 – 14:00 uur een kijkje te komen nemen!

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 25
De nieuwe activiteitenflyer is uit!

DE WOLDEN - Voor alle brede school netwerken is er in samenwerking met een groot aantal organisaties uit gemeente De Wolden weer een nieuwe activiteitenflyer gemaakt door het Brede School Team. De flyer verschijnt een aantal keren per schooljaar. Op de flyer vindt u per brede school netwerk een kort overzicht van allerlei leuke, sportieve en culturele activiteiten voor uw kinderen.

Ga door met lezen van "Actief na schooltijd Brede school De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 25
DE WIJK - Wacker heeft bordsponsor heeft Alet van d Belt bedankt als bordsponsor voor aanvang van de gewonnen wedstrijd tegen Zandhuizen. Interieurwereld van de Belt is al meer dan veertig jaar een begrip in de regio. En heeft alles voor de woning op verschillende prijsniveaus. De collectie meubelen bestaat uit een veelzijdig aanbod van moderne en design meubelen, lifestyle en tijdloos wonen. In de ruime showroom vindt u de mooiste meubels van de beste merken.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 25
ECHTEN - Vrijdag 31 maart kunnen de voetjes weer van de vloer in d'Olde Karke! Voor alle kinderen (4-14 jaar) Om 19.30u start de muziek! Kosten € 2,50, opgeven voor 29 maart via acoldekarke@outlook.com Bij genoeg animo kunnen we van 19.00u - 19.30u een peuterhalfuurtje organiseren.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 25
Provincie Drenthe en Recreatieschap Drenthe werken samen aan kwaliteitsverbetering vrijetijdssector

DRENTHE -Provincie Drenthe en Recreatieschap Drenthe zijn van start gegaan met het programma ‘RET à la carte’. Dit is een concreet programma voor ondernemers om de kwaliteit van de vrijetijdssector te verbeteren. Het Recreatieschap Drenthe heeft afgelopen jaren goede ervaringen opgedaan met het Recreatie Expert Team.


archief: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Ambitie om van Drenthe DÉ vrijetijdsprovincie te maken"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 25
DRENTHE - Op zondag 26 maart 2017 geeft Ruslandkenner Jeroen van der Boon om 13.00 uur een lezing in het Drents Museum over het leven en werk van de Russische schilder Nikolai Gritsenko, die vooral bekend staat om zijn schilderijen van zeetaferelen. Daarnaast vertelt Van der Boon over de kunstenaarskolonie die zich in de jaren tachtig van de 19de eeuw in Katwijk vestigde, om de Nederlandse kust te schilderen. De lezing van Jeroen van der Boon staat in het teken van de tentoonstelling Peredvizhniki, die tot en met 2 april in het Drents Museum te zien is. De lezing is gratis voor museumbezoekers.

Ga door met lezen van "Jeroen van der Boon te gast in Drents Museum"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 25
IJHORST - Burgemeester Segers van Staphorst gaf zaterdagmorgen 18 maart 2017 de “aftrap” voor de schoonmaakdag in de boswachterij Staphorst. Het weer op deze morgen was, ondanks de verwachting, prima. De 31 kinderen, die waren gekomen gingen in groepjes het bos in, onder begeleiding van 13 volwassenen.

Ga door met lezen van "Bos weer schoon"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 24
DE WIJK - Belangen Vereniging De Wijk organiseert op 25 maart de jaarlijkse Zwerfvuilactie. Wie deel wil nemen om te samen de Wijk van zwerfvuil te ontdoen, kan zich opgeven bij de Belangen Vereniging via mailadres: wijkerbelang@gmail.com of een telefoontje naar de secretaris van de Belangen Vereniging.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 24
RUINERWOLD - Lydia van der Linde kijkt terecht trots om zich heen. Kinderen lopen in en uit, verjaardagen worden bij haar aan de lopende band gevierd en iedereen is vrolijk. Het is ook een echt kinderparadijs en ze gaan uitbreiden. Er komt een waterfestijn bij. Een deel van de koeienstal gaat omgetoverd worden, en de redactie van Ruinerwold.info mag af en toe komen kijken om de vorderingen te laten zien. Echt starten met de waterpartijen dat zal nog wel even duren, aldus Lydia. Ondertussen is haar moeder druk de stal aan het schoonspuiten.


tekst en foto: JW v/d Vlist

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 24
DE WIJK - De leden van de Koninklijke Muziekvereniging Apollo uit de Wijk zijn klaar voor het jaarlijkse Voorjaarsconcert. Dit jaar heeft het Voorjaarsconcert het thema: ‘Muziek kleurt je leven!’ Alle onderdelen van de Koninklijke Muziekvereniging Apollo laten zich op deze avond horen. In de blokfluitgroep spelen de jongste aanwinsten van de vereniging. De jeugd die al wat verder gevorderd is, laat van zich horen in het opleidingsorkest en het jeugdorkest. Het slagwerkensemble en het harmonieorkest maken het plaatje compleet. Het voorjaarsconcert van Apollo begint om 19.30 uur en vindt plaats in sporthal de Slenken in de Wijk.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 24

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 24
RUINEN - Vier leden van het brandweerkorps van Ruinen hebben afscheid genomen van hun collega’s. Albert Smit en Wim Jalvingh werden bij deze gelegenheid voorzien van een Koninklijke onderscheiding. Beide heren werd door burgemeester Roger de Groot de onderscheiding behorende bij lid in de orde van Oranje Nassau opgespeld. Anneke Emmink kreeg het diploma bevelvoerder. Tevens werd afscheid genomen van Martin Kuik en Alwine Hut.


Foto: Henk Brunink

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 24
ZUIDWOLDE - Wethouder Jan van ’t Zand gaat zaterdag 25 maart 2017 om 9.00 uur met een kraan het eerste karretje van een inwoner vullen met gratis compost. Dit vindt plaats op de milieustraat in Zuidwolde, Nijverheidsweg 36.

Ga door met lezen van "Wethouder deelt eerste compost uit "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 24
REGIO - Het voorjaar is in aantocht! Hét moment voor veel motorrijders om hun motor weer van stal te halen. Zo’n eerste rit is leuk, maar vraagt ook om een goede voorbereiding. Het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD) helpt motorrijders daar graag een handje bij met de campagne ‘Veurjaor in de kop?’. De campagne is terug te zien via onder andere posters, bioscoopreclame en Facebook. Daarnaast biedt het VVBD Drentse motorrijders flinke korting op de VRO-Risico Training van de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV).

Ga door met lezen van "Veurjaor in de kop?’ vraagt aandacht voor veilig motorrijden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 24
RUINEN - De samenwerkende toeristische organisaties in Zuidwest Drenthe organiseren dit jaar voor de vierde keer een foldermarkt. Alle ondernemers in de vrijetijdssector en evenementen organiserende partijen uit de regio zijn uitgenodigd om folders en flyers met elkaar te delen. Zo kan het nieuwe seizoen worden gestart met een compleet aanbod. De foldermarkt en tevens netwerkbijeenkomst vindt plaats op dinsdag 28 maart om 19.30 uur bij Buitencentrum de Poort, Kloosterstraat 12 te Ruinen.

Ga door met lezen van "Foldermarkt voor toeristische sector in Zuidwest Drenthe"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 23
VEENINGEN - Het aftellen is begonnen voor de Monsters of Rock in Veeningen. Er zijn op zaterdag 25 maart optredens van tributebands van: AC/DC (Bon Scotch) Live (Dolphins Cry) en Motorhead (Snaggletooth) Kaarten zijn in de voorverkoop tot vrijdag 24 maart te koop op verschillende adressen in de regio.Ga door met lezen van "Monsters of Rock Veeningen komt er aan!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 23
DE WOLDEN - In het dorpshuis van Ruinerwold kwamen 28 zestig-plussers bijeen om hun verkeerskennis op te frissen. Veilig Verkeer De Wolden/Hoogeveen organiseerde deze dag. Tijdens de theorieles bleek dat er de afgelopen jaren veel is veranderd in het verkeer.


De resultaten van de rijtest worden besproken. Foto : VVN De Wolden

Ga door met lezen van "Zestig Plussers testen verkeerskennis"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 23
ZUIDWOLDE - Burgemeester Roger de Groot en raadsgriffier Josee Gehrke ontvangen vrijdag 24 maart om 15.00 uur tien bijzondere gasten. Nieuwe bewoners van het Thomashuis gaan graag in op de uitnodiging van de raad om een kijkje achter de schermen te krijgen. Zij nemen een aantal huisgenoten en hun begeleiders mee.

Ga door met lezen van "Bewoners Thomashuis zijn gasten van de raad"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 23
ROGAT -De nieuwe shirtsponsor van het 3e seniorenteam van de tafeltennisvereniging Staphorst is AJS van tuin tot techniek uit Rogat. Het team is eigenaar Allard Steenbergen zeer erkentelijk voor deze geste. Voorzitter Trea Woudsma bedankte Allard voor zijn bijdrage en bood hem met een bloemetje aan.

AJS van tuin tot techniek houdt zich voornamelijk bezig met aanleg en onderhoud van gazon, tuin en park. Met onze machines die door onszelf ontworpen en gebouwd zijn, zijn we veelzijdig, dit tezamen met ons goed en vakkundig personeel, maakt ons bedrijf uniek.

Ga door met lezen van "AJS van tuin tot techniek sponsort 3e tafeltennisteam"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 963, totaal 19255 artikelen)