'

Feb 21
DE WIJK - Het huidige ontmoetingscentrum de Havezate wordt per 1 juli Dorpshuis de Havezate. Het beheer wordt opgepakt door een nieuw bestuur dat bestaat uit bewoners van de Wijk en gebruikers van de Havezate. De afgelopen maanden is er gewerkt aan een gedegen plan dat op bijval kan rekenen van de gebruikers en de gemeente. Hierdoor kan de verzelfstandiging gerealiseerd gaan worden per 1 juli 2019.

havezate-ingang1
foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Nieuw beheer voor het Dorpshuis de Havezate in de Wijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 21
RUINEN - In bezoekerscentrum Dwingelderveld bij Ruinen begint op donderdagavond 28 maart een cursus voor iedereen die het Dwingelderveld een warm hart toedraagt. Nieuwe bewoners van een van de woonkernen rondom het Dwingelderveld, natuurliefhebbers en andere geregelde gebruikers van het gebied kunnen in vijf bijeenkomsten en drie excursies hun hart ophalen aan alles wat daarover te vertellen valt.


foto: Geurt Besselink

Ga door met lezen van "Cursus voor liefhebbers Nationaal Park Dwingelderveld"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 21
Gratis themafilm in het Drents Archief over vrouwen áchter de camera

DRENTHE - In het Drents Archief draait in de maand maart de gratis themafilm ‘Vrouwen achter de camera’. De film brengt een ode aan de talentvolle vrouwelijke amateurfilmers die Noord-Nederland rijk is. Uit de collecties van het Drents Archief, het Fries Film Archief en het Gronings Audiovisueel Archief zijn diverse kunststukjes bijeengebracht in een unieke compilatie. De film ‘Vrouwen achter de camera’ duurt een uur en is de hele maand maart tijdens openingstijden gratis en doorlopend te zien in de Digilounge van het Drents Archief.

Ga door met lezen van "Ode aan de vrouwelijke amateurfilmer"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 21
DE WOLDEN - Tijdens het hardlopen afval rapen, dat heet met een mooi woord ‘ploggen’. Het is een samenvoeging van het Zweedse ‘plocka’ dat rapen betekent en joggen. Ook in Nederland wordt deze vorm van hardlopen steeds populairder.


Ga door met lezen van "De Wolden en Hoogeveen gaan ploggen!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 21
op 3 maart in het Drents Museum

DRENTHE - Welke eigenschappen heb je nodig om topsport te kunnen bedrijven? En hoe kan het dat sommige mensen wel enthousiast worden van het rijden met een hoge snelheid over een circuit en anderen niet? Op zondag 3 maart 2019 om 14.00 uur is oud-topschaatser en neurowetenschapper Beorn Nijenhuis te gast in het Drents Museum.

Ga door met lezen van "Lezing door oud-topschaatser Beorn Nijenhuis "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 20

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 20
DE WOLDEN - De Adviesraad Sociaal Domein (ASD) is een breed samengestelde raad en geeft gevraagd en ongevraagd advies aan het college van B&W over onderwerpen binnen het sociaal domein.

Ga door met lezen van "Bijwonen vergadering Adviesraad Sociaal Domein "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 20
RUINEN - Op 15 februari verrichten gedeputeerde Henk Brink en wethouder Jan van ’t Zand samen met enkele leden van WTC Ruinen symbolisch de starthandeling voor de aanleg van de MTB-route tussen Zuidwolde en het Dwingelderveld. De vele vrijwilligers van WTC Ruinen maakten de afgelopen weken al een begin met de route. Vandaag was het de beurt aan de wethouder en gedeputeerde om te demonstreren hoe je een mooie kombocht aanlegt.Foto start aanleg MTB route - Kim Stellingwerf

Ga door met lezen van "Officiële start aanleg MTB-route ZuidWest Drenthe"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 20
MEPPEL - Kindercircus Okidoki heeft een donatie van 1500 euro ontvangen van Stichting Ondersteuning Gezondheidszorg Meppel. In ruil hiervoor gaat Okidoki 5 voorstellingen verzorgen voor instellingen die te maken hebben met de gezondheidszorg. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Okidoki, via de mail circus.okidoki@gmail.com of bellen met Marie Tiggelman (0522-482013)

Ga door met lezen van "Kindercircus Okidoki ontvangt donatie van 1500 euro "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 20
DE WIJK - Iedereen weet het: een gezonde leefstijl draagt bij aan je gezondheid. Je moet genoeg bewegen en gezond eten. Maar wanneer ben je goed bezig? Atlas Sport organiseert op donderdag 14 maart een informatieavond met drie sprekers over zuurstof, bewegen, eten en gezond ouder worden. De avond begint om 20.00 uur in Restaurant Poortman, Bloemberg 5 in Veeningen. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Nationaal Park Dwingelderveld

Ga door met lezen van "Sportief en gezond– maar hoe dan?"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 20
DE WIJK - Belangenvereniging De Wijk is op zoek naar nieuwe bestuursleden. Het huidige bestuur heeft er nog steeds veel zin in maar het regelement zegt dat het tijd is voor nieuwe bestuursleden. Wie heeft zin om samen met ons de standpunten van de bewoners uit te dragen naar de gemeente, te zorgen dat we niet onder sneeuwen.

Ga door met lezen van "Belangenvereniging De Wijk zoekt nieuwe bestuursleden "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 20
STAPHORST - BTW-vrij kopen in de voorjaarsvakantie bij woonwarenhuis Boer Staphorst. Kom 21, 22 of 23 februari naar de winkel! Kijk voor meer informatie op https://www.boer-staphorst.nl/btw-vrij/

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 20
DE WIJK - Tourist Info Het Reestdal en Stichting Ondernemend Reestdal gaan gezamenlijk het Reestdal nog beter op de kaart zetten. Dat gaan beide organisaties doen door als eerste gezamenlijk een nieuw eigentijds Reestdal magazine te gaan maken. Tourist Info Het Reestdal miste al enige jaren haar eigen magazine en de Stichting Ondernemend Reestdal was toe aan een nieuwe opzet voor het bestaande Reestdal magazine.

Ga door met lezen van "Gezamenlijk Het Reestdal op de kaart zetten"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 19
RUINERWOLD - Op zaterdag 6 April komt de populaire boerenrockband Bökkers opreden bij café Centraal in Ruinerwold. 'Leven in de Brouwerij' is de naam van de nieuwe tour waar de band dit jaar mee van start gaat. Entree prijs 10 euro. Zaal open 21.30 uur, voorprogramma wordt verzorgd door de Dj's van de E & R formatie uit Ruinerwold. En er kunnen maximaal 550 personen naar binnen. Om teleurstellingen te voorkomen word geadviseerd om alvast een kaartje te kopen. Vorig jaar moesten er vele mensen teleurgesteld aan de deur.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 19
DRENTHE - Leven op de rand van het plateau: de middeleeuwse landschappen van Zuidwest-Drenthe. Op donderdag 21 februari komt niemand minder dan de bekende hoogleraar Landschapsgeschiedenis Theo Spek daar een verhaal over vertellen in het bezoekerscentrum Dwingelderveld van Natuurmonumenten. Boeiend voor bewoners van dit deel van Drenthe, maar eigenlijk voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van deze provincie.

Ga door met lezen van "Hoe ontwikkelde Zuidwest-Drenthe "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 19
RUINERWOLD - Vanavond, 19 februari is het volle maan. En het is weer een bijzondere. De februari volle maan, in de oudheid ook wel de hongermaan of sneeuwmaan genoemd is de 'grootste' volle maan van het jaar. De afstand tussen de maan en de aarde is namelijk het kleinst tijdens deze volle maan.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Vanavond is de Supermaan te zien"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 19
DE WIJK - Het blijft een mooi gezicht. De Holwortel in volle bloei. In het Reestdal is dit de bekendste vertegenwoordiger van de stinzenflora. Op een zondagmiddag is het op landgoed Dickninge dringen geblazen. Iedereen wil ze zien; de duizenden bloeiende holwortels. Er wordt naar hartenlust gefotografeerd en gefilmd en dat is ook geen wonder, want met dit prachtige weer is de tuin van Dickninge een paradijs voor plantenliefhebbers en wandelaars.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ga door met lezen van "Holwortel in volle bloei"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 19
RUINERWOLD - Ga de strijd aan met de gemeenteraad in uitgaanscentrum De Klok! Naast een pubquiz gaan we ook met elkaar in debat waarbij er gediscussieerd wordt over thema’s die jou interesseren. Want hoeveel weet jij nu eigenlijk van De Wolden?

Ga door met lezen van "Pubquiz met de gemeenteraad"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 19
STAPHORST - BTW-vrij kopen in de voorjaarsvakantie bij woonwarenhuis Boer Staphorst. Kom 21, 22 of 23 februari naar de winkel! Kijk voor meer informatie op https://www.boer-staphorst.nl/btw-vrij/

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 18
RUINERWOLD - Mooi weer, een keurige overwinning van het tweede op de koploper en een gedreven Ruinerwold. Alle ingrediënten waren zondag aanwezig voor een mooie voetbalmiddag. De middag begon met een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan Gerard Kooiker.

Ga door met lezen van "Ruinerwold boekt belangrijke zege op Musselkanaal"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 1164, totaal 23275 artikelen)