'

Apr 18
DE WOLDEN - De paasvuren in De Wolden mogen niet worden ontstoken. Er is vanwege grote droogte kans op natuurbranden. In veel andere Drentse gemeenten zijn de paasvuren ook al verboden. Door de huidige weersomstandigheden droogt de natuur zeer snel uit. Bovendien wordt er tot en met het Paasweekend geen regen meer verwacht. Daarbij komt dat de natuur nog altijd niet hersteld is van de uitzonderlijke droogte van vorig jaar. In De Wijk was door de Stichting De Wiek Actief eerder al besloten om geen paasvuur te houden. Dit had een andere reden. Hier was het land dit jaar niet beschikbaar.


Helaas geen paasvuren dit jaar in De Wolden. Foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 18
REGIO - Vroeger bestond er zoiets als de grote schoonmaak. Een fenomeen dat vrijwel geheel is verdwenen. Er is mij verteld dat dit verdwijnen te maken zou hebben met het verdwijnen van de kolenkachel en inmiddels vrijwel onbekende ziektes. Ik herinner mij dat zo’n schoonmaak gepland was rond deze tijd en soms wel heel extreme vormen aannam.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Column: Grote schoonmaak"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 18
RUINEN - In de komende periode staan kunstwerken van beeldend kunstenaar Siemen Dijkstra tentoongesteld in bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen. Tot 1 november toont de bekende kunstenaar uit Dwingeloo daar zijn werken met het thema veranderend landschap, geïnspireerd op het Dwingelderveld. Op woensdag 24 april om 15.00 uur wordt de expositie geopend.

Ga door met lezen van "Siemen Dijkstra exposeert in bezoekerscentrum"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 17
DE WIJK - Dinsdagmiddag 16 april was er zgn. paasfestijn op IKC de Horst. Voor alle kinderen van 4-12 jaar stonden er leuke dingen op het programma zoals een trommelworkshop, crea met Annet, sport en spel en een speurtocht. Maar liefst 80 kinderen hier aan mee. Er werd afgesloten met een Paasbingo waar leuke prijzen mee te winnen waren. De kinderen hadden een leuke middag die van 14.00 tot 16.30 uur duurde.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 17
ZUIDWOLDE - Van dinsdag 16 april tot zaterdag 8 juni exposeert Lyda Klaassen haar quilts in Bibliotheek Zuidwolde. Ongeveer 20 jaar geleden raakte Lyda besmet met het quiltvirus. Zij heeft altijd gehandwerkt, maar met het quilten kwamen er opeens heel veel nieuwe mogelijkheden.

Ga door met lezen van "Expositie Quilts in Bibliotheek Zuidwolde"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 17
DE WIJK - Inwoners van De Wijk e.o. kunnen binnenkort weer meedoen met de Swim2Walk. Oftewel zwemmen en wandelen met z’n allen. Deze gezellige activiteit is van 21 mei t /m 24 mei.Ga door met lezen van "Swim2Walk in De Wijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 17
ZUIDWOLDE - De oude Hove is een zeer unieke kleinschalige dagbesteding voor mensen met een beperking vanaf 16 jaar. Wij zeggen graag mensen met mogelijkheden met hun eigen wensen en talenten. Onze locatie is gevestigd in een woonboerderij in de natuurlijke omgeving aan de rand van Zuidwolde (Drenthe).

Ga door met lezen van "Zorgplekken vrij bij de Oude Hove"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 17
RUINERWOLD - Ruim 45 kinderen hebben zaterdag 13 april weer meegelopen met de inmiddels jaarlijkse Palmpaasoptocht. Eerst in de gemeenschappelijke ruimte van woonzorgcomplex 't Vonder de stokjes versieren en mooie slingers maken, dit uiteraard onder toeziend ogen van de bewoners van T Vonder.
Ga door met lezen van "Paasoptocht Ruinerwold geslaagd"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 17
KOEKANGE - Gisteren heeft de politie via een persbericht bekend gemaakt dat het Openbaar Ministerie (OM) besloten heeft om in de vermissingszaak van Willeke Dost niet weer te gaan graven in het weiland in Koekange.
Burgemeester Roger de Groot is hierover ook geïnformeerd door het Openbaar Ministerie.

Ga door met lezen van "Burgemeester Roger de Groot wil rust in Koekange"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 16
DE WIJK - Met dit zonnige weer ziet zwembad De Slenken er nog beter uit. Nog even en de deuren gaan weer open; op zaterdag 27 april om 1300 uur opent zwembad de Slenken voor het eerste de nieuwe deuren. De afgelopen winter is er hard gewerkt aan het mooier en fijner maken van dit mooie openluchtzwembad. De twee grote baden, het peuterbad, de grote ligweide, de speeltuin liggen er prachtig bij zodat alle zwemgasten er sportief en recreatief kunnen genieten.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Zwembad De Slenken is klaar voor het nieuwe seizoen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 16
ECHTEN - Odbs "t Echtenest doet mee aan een inzamelingsactie van gebruikte kleding, beddengoed etc. De opbrengst van deze actie komt ten goede aan de school en de leerlingen. U doe toch ook mee!? U kunt uw gevulde zakken vanavond,15 april en op woensdag 24 april vanaf 18.30 uur aan de weg zetten. Deze zakken worden dan door school opgehaald. Inleveren bij school kan uiteraard ook, doe dit dan voor 3 mei. Hieronder vind u nog een lijst met wat u wel en wat u niet mee kan geven. Alvast bedankt namens alle leerlingen van 't Echtenest.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 16
DE WIJK - Iedereen die er langs komt zal het hebben gezien. Welkoop De Wijk wordt op dit moment verbouwd. De winkel van Gerard en Catja van der Molen wordt flink uitgebreid. Dit kan door dat de opslagloodsen in het achterste gedeelte bij de winkel worden gevoegd. Hier wordt ook een nieuwe entree gecreëerd.foto's: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Welkoop De Wijk ondergaat metamorfose"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 16
REGIO - Zoals elk jaar is er op 2e paasdag (maandag 22 april) de jaarlijkse paasmarkt in het centrum van het prachtige Diever. Vele diverse standhouders met uiteenlopende goederen zullen aanwezig zijn. Zo zijn er standhouders met onder andere kleding en fashion, sieraden in allerlei soorten, (zelfgemaakte) cadeauartikelen en allerlei andere snuisterijen.

Ga door met lezen van "Paasmarkt"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 15
KOEKANGE - Het coldcaseteam van de politie in Noord-Nederland heeft de afgelopen maanden veel aandacht gehad voor de zaak van de vermiste Willeke Dost uit Koekange. Vanuit een burgerinitiatief is meerdere keren contact geweest met politie, gemeente en Openbaar Ministerie.


Archief: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Geen nieuwe feiten in verdwijning Willeke Dost"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 15
ZUIDWOLDE - Gemeente De Wolden heeft samen met Natuurvereniging Zuidwolde honderd nestkastjes opgehangen in Zuidwolde en omgeving. Wethouder Mirjam Pauwels plaatste gisterochtend het honderdste exemplaar in de boom bij de voetbalvelden. Met de nestkastjes wordt de ondersteuning van de vogelstand en de bestrijding van de eikenprocessierups gecombineerd.


Op de foto: De heer Wolter Moorman van Natuurmonumenten en wethouder Mirjam Pauwels van gemeente De Wolden. foto: André Weima

Ga door met lezen van "Honderdste nestkastje opgehangen in Zuidwolde"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 15
ECHTEN - Eerste paasdag organiseert het Huus met de Belle in Echten een paaswandeling. U kunt kiezen uit een wandeling van 5 of 10 km. De 5 km wandeling gaat voornamelijk door het Kraaiebos en zal eindigen bij boerderijcamping Sonneclaer waar u met de trekkertram terug wordt gebracht naar het eindpunt.

Ga door met lezen van "Paaswandeling Echten"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 15
RUINEN - In het voorjaar begint de natuur te ontwaken. Ook in het Dwingelderveld groeit en bloeit er van alles. De kikkers laten zich weer zien, veel vogelsoorten fluiten hun mooiste lied en verschillende bomen hebben vrolijk kleurend bloesem. Een mooi moment om de natuur in te gaan. Tijdens het paasweekend zijn er elke dag leuke excursies of activiteiten bij bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen.


Foto: Natuurmonumenten – Thea Bezemer

Ga door met lezen van "Beleef de lente tijdens het paasweekend"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 15
IJHORST- Voor het derde jaar op rij verzorgt Atlas Sport de openingsdans met aansluitend streetdance clinics tijdens de Koningsspelen op OBS de Iekmulder in IJhorst.

Ga door met lezen van "openingsdans en streetdance clinics tijdens de Koningspelen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 15
RUINERWOLD - Zondag 21 april ( eerste paasdag) is de paashaas al vroeg uit de veren om een heleboel paaseieren te verstoppen op het erf van De Karstenhoeve. Om 11.30 uur kiest hij het hazenpad en kan het paaseieren zoeken beginnen en kunnen alle kinderen ( tot en met groep 8-) hun meegebrachte mandjes of tassen vullen met de gevonden eieren.

Ga door met lezen van "Paasfeest bij museumboerderij De Karstenhoeve"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Apr 15
RUINERWOLD - Voor Kios stond zondag de hervatting van de veldcompetitie op het programma. En dat met een wedstrijd tegen het NIC uit Groningen. Een treffen tussen de degradant uit de Hoofdklasse en een promovendus uit de 1ste klasse. Op de ranglijst stond NIC echter maar 1 punt boven de Spekbraanders.

Ga door met lezen van "Kios wint van NIC"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 1178, totaal 23551 artikelen)