Jun 28
BERGHUIZEN - Aan het einde van dit lopende schooljaar, valt het doek voor de Harm Vonckschool in Berghuizen. De basisschool heeft onvoldoende leerlingen om te blijven bestaan en gaat fuseren met cbs De Arendsvleugel in Ruinerwold. Mensen die er behoefte aan hebben nog even een kijkje te nemen in de school, kunnen dit doen op 7 en 14 juli van 19.00 tot 21.00 uur.

Ga door met lezen van "Doek valt voor school in Berghuizen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 28
DE WOLDEN - Vanaf 1 juli 2015 is De Wolden gestart met het inzamelen van verpakkingsafval via speciale containers: PMD-containers met een oranje deksel. Voor plastic, metaal en drankenkarton. En dat werkt! De hoeveelheid ingezameld materiaal is daardoor in 2015 met 75% gestegen.

Ga door met lezen van "Inzamelen leeg verpakkingsmateriaal werkt! "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 28
DE WIJK - Woensdagavond 5 juli 2017 organiseert de projectgroep Dorpsstraat de Wijk samen met gemeente De Wolden een tweede inloopavond voor het project Herinrichting Dorpsstraat de Wijk. De projectgroep, bestaande uit ondernemers en inwoners van het dorp en medewerkers van de gemeente, zal het voorlopig ontwerp voor de Dorpsstraat presenteren. Geïnteresseerde zijn van harte welkom van 19.00 tot 21.00 uur in Ontmoetingscentrum De Havezate.

Ga door met lezen van "Herinrichting Dorpsstraat de Wijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 27
MEPPEL - NDC mediagroep (NDC) en Boom uitgevers Nieuwsmedia (BuN), het regionale uitgeversbedrijf van Koninklijke Boom uitgevers te Meppel, slaan de handen ineen om samen sterker te staan in de snel veranderende mediawereld. Daartoe neemt NDC alle aandelen van BuN van Boom over.

Ga door met lezen van "NDC Mediagroep koopt Regionaal Nieuwsmediabedrijf van Boom"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 27
DE WIJK - De Koninklijke muziekvereniging ‘Apollo’ uit de Wijk heeft zaterdagavond 24 juni met het harmonieorkest een zeer geslaagd concert gegeven op landgoed Dickninge. Apollo was te gast gevraagd namens de Meppeler Soroptimisten club e.o. om te komen spelen waar deze avond geld werd ingezameld voor het goede doel; dit jaar is dat het verwezenlijken van een nieuwe verloskamer in een bestaand ziekenhuis in Oeganda.

Ga door met lezen van "Apollo speelt voor het goede doel"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 27
Winnend voorstel Kindergemeenteraad in uitvoering

KOEKANGE - De openbare basisschool De Rozebottel uit Koekange houdt donderdagmorgen 29 juni een kindertriatlon voor de groepen 8 van alle basisscholen uit de gemeente De Wolden. Burgemeester Roger de Groot geeft om 9.15 uur het startschot in zwembad De Waterlelie in Zuidwolde. Bijzonder is dat het gaat om het winnende voorstel uit de Kindergemeenteraad van oktober vorig jaar. De Kindergemeenteraad koos toen uit vijf voorstellen deze activiteit van De Rozebottel.

Ga door met lezen van "De Rozebottel organiseert kindertriatlon voor KNFG Geleidehonden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 27
Open dag: Kinderen van de Vlindertuin werken voor Kika

MEPPEL - Afgelopen weken zijn alle kinderen van de Vlindertuin druk bezig geweest om kunst te maken met als doel dit te verkopen tijdens de open dag op Villa Vlindertuin, de opbrengst hiervan wordt geschonken aan Kika. Tijdens de open dag, die zaterdag 1 juli a.s. wordt gehouden op Villa Vlindertuin, schaperstraat 16b te Meppel, zullen alle kunstwerken worden gepresenteerd en te koop worden aangeboden.

Ga door met lezen van "Flex-opvang De Vlindertuin Meppel"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 27
REGIO - Op donderdag 29 juni vieren Drenthe College en Flex kinderopvang De Vlindertuin de start van een nieuwe leerafdeling voor 10 studenten Welzijn. Managers van beide organisaties zullen onder toeziend oog van kinderen, studenten en medewerkers een overeenkomst tekenen.

Ga door met lezen van "Moderne leerafdeling voor studenten Welzijn"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 27
DE WIJK - De Oranjevereniging De Wijk heeft weer een mooi programma voor de feestweek. Met o.a. de Wiekloop, Vrienden van de Wiek Live, een zeskamp en een optreden van topband The Euro’s. Het feest begint dit jaar op woensdag met de keuring van de versierde straten. Er is geen keuring van individuele huizen en straten verlicht.

IMG_3843A
foto's: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "De Wijk gaat feest vieren"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 27
BERGHUIZEN - De leden van muziekvereniging de Bergklanken nodigen U uit voor een gezellige avond vol muziek. Ook zal er een veiling en een verloting worden gehouden met mooie prijzen! Toegang is gratis. Er zal een aantal keer worden gecollecteerd na de verschillende (gast)optredens, zo kunt u uw waardering laten blijken. Alle opbrengsten komen ten goede van: Stichting grote broer

Ga door met lezen van "Benefietconcert muziekvereniging de Bergklanken"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 26
RUINEN - Het Drentse Heideschaap staat centraal tijdens het schaapscheerdersfeest bij bezoekerscentrum Dwingelderveld. Stichting Ruiner Schaapskudde verzorgt samen met Natuurmonumenten dit leuke evenement op zondag 2 juli tussen 11.00 en 16.00 uur. Herders geven demonstraties schapenscheren en schapendrijven, vrijwilligers laten zien wat er van wol gemaakt kan worden en een keurmeester is aanwezig om alles te vertellen over het Drentse Heideschaap. Speciaal voor de jonge bezoekers is er een leuke kinderactiviteit te doen. De entree is gratis en er is voldoende parkeergelegenheid aan de Benderse 22 in Ruinen. Meer informatie op www.natuurmonumenten.nl/bcdwingelderveld.


fotograaf: familie Den Bak.

Ga door met lezen van "Schaapscheerdersfeest bij Bezoekerscentrum Dwingelderveld"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 26
Individuele gesprekken met loopbaanadviseurs

HOOGEVEEN – Het Alfa-college organiseert op donderdag 6 juli Studiekeuze info-uur op de locatie aan de Voltastraat 33 in Hoogeveen. In het Petit café van de school voor middelbaar beroepsonderwijs krijgen jongeren tussen 17.00 en 19.00 uur de gelegenheid om in gesprek te gaan met een loopbaanadviseur. Ook volwassenen, die een opleiding of cursus willen volgen, zijn van harte welkom.

Ga door met lezen van "Alfa-college Hoogeveen organiseert Studiekeuze info-uur"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 26
DE WIJK - Op donderdag 29 juni start de 21e editie van de Coop Wiekloop. De voorbereidingen hiervoor zijn al in volle gang. Naast de bekende afstanden en leeftijdscategorieën zullen we dit jaar ook weer ons parcours over landgoed Dickninge laten gaan. Dit is weer een garantie voor snelle tijden. De start is wederom bij de feesttent aan de Wiltenweg 19 in De Wijk. Inschrijven kan tot donderdag 29 juni.

Wiekloop 2016 (4)A

Ga door met lezen van "Schrijf je in voor de Coop-Wiekloop 2017!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 26
HOOGEVEEN – Een automobilist is op de A37 bij Hoogeveen maandagmorgen achterop een vrachtwagen gereden. Over de juiste toedracht is niets bekend. De bestuurder van de personenauto raakte dermate gewond dat hij naar het ziekenhuis werd overgebracht. De auto werd met schade door een berger afgesleept. De bestuurder van de vrachtwagen raakte niet gewond. De vrachtwagen raakte licht beschadigd.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 26
ZUIDWOLDE - De nestkastgroepen van Natuurvereniging Zuidwolde die elk voorjaar nestkastjes controleren op de aanwezigheid van eieren en jonge vogels, sloten zaterdag 10 juni hun seizoen af met een excursie naar de Weerrribben. Elk jaar doen rond 40 kinderen mee aan de nestkastcontroles in Zuidwolde.

Ga door met lezen van "Nestkastgroepen Natuurvereniging op excursie"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 26
REGIO - Vrijdag 30 juni is het weer zover, net als voorgaande jaren staat de oldtimerrit weer op het programma van dorpsvereniging de Munnikenslag. Vanaf 18:00 uur worden de klassieke motoren, bromfietsen en auto’s op en rond het kerkplein ten toon gesteld voor het publiek. Voor elke deelnemer is er een bakje koffie en het inmiddels bekende rallybord.

Ga door met lezen van "Oldtimerrit tijdens feestweek Rouveen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 25
OOSTEINDE - Partyband Melrose heeft gisteravond de tent flink op de kop gezet in Oosteinde. De feestgangers genoten met volle teugen. Vandaag sluit Buurtvereniging Oosteinde de feestelijkheden af met de zeskamp en feest DJ Roelof.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 25
€1405.54 euro op in De Wijk opgehaald

DE WIJK - In de week van 12 t/m 17 juni haalden collectanten van de Maag Lever Darm Stichting maar liefst € 1405,54 op in De Wijk. Zij gingen langs de deuren om aandacht te vragen voor de ruim 2 miljoen buikpatiënten die ons land telt. Met het geld redt de stichting levens door meer onderzoek naar spijsverteringsziekten mogelijk te maken.

Ga door met lezen van "Collecte Maag Lever Darm Stichting "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 25
DE WIJK - De Historische Vereniging De Wijk - Koekange organiseert dit seizoen voor het eerst tijdens de avonduren een wandeling onder leiding van een gids langs historische plaatsen in het dorp De Wijk en het prachtige Reestdal. De wandelingen vinden plaats op donderdag 13 juli en donderdag 3 augustus om 19.00 uur.

Ga door met lezen van "Wandelen door het Reestdal in avonduren"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 25
ZUIDWOLDE - Tot 14 september 2017 exposeert Jolanda Sibbes in het gemeentehuis in Zuidwolde. Jolanda Sibbes woont in Drogteropslagen en is afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Jolanda: “Kunstwerken moeten voor zichzelf spreken en hebben geen aparte uitleg nodig. Het is de communicatie van een emotie, die bij iedereen persoonlijk overkomt.”

Ga door met lezen van "Expositie Jolanda Sibbes in het gemeentehuis Zuidwolde "

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 996, totaal 19910 artikelen)