'

Aug 22
DE WIJK - Vindt u het ook leuk om mee te proaten. We proaten over van alles, met een kop soep en een broodje. Waar: Ontmoetingscentrum de Havezate Dorpsstraat 78 De Wijk. Datum: 29 augustus. Tijd: 12.00 uur. Kosten: € 3.75. Opgeven kan tot 27 augustus bij het beheer tel: 0522 444200. Vakantie sluiting Ontmoetingscentrum de Havezate. We zijn gesloten van vrijdag 20 juli tot zondag 26 augustus.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 21
DE WOLDEN - Vrijdagavond 19 oktober vindt er voor de 3e maal het De Wolden's Vrijwilligersfestival plaats. Dit keer in Buitencentrum De Poort te Ruinen. Inmiddels begint het programma al aardig vorm te krijgen! Wat kunt u o.a. verwachten op het festival: er kan een muzikale quiz worden gespeeld samen met de Pauwergirls (www.pauwergirls.nl), is er een workshop graffiti spuiten, kan er gedanst worden in de silent disco, is er speciaal voor de mannen een barbier aanwezig, zal Magic John de nodige goocheltrucs verzorgen, kan men zich onderdompelen in caribische sferen bij de smoothiebar en zijn er natuurlijk de nodige versnaperingen tussendoor.

Ga door met lezen van "De Wolden's Vrijwilligersfestival!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 21
RUINEN - Een foto van een juffer gevangen in een spinnenweb trekt de aandacht als je langs de expositiewand in bezoekerscentrum Dwingelderveld loopt. Het is één van de waarnemingen die bezoekers van het Dwingelderveld hebben gedeeld in de expositie ‘Eigenlijk is alles hier bijzonder’.


foto: Okko Vos – Grauwe klauwier.

Ga door met lezen van "Bijzondere waarnemingen in het Dwingelderveld"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 21
REGIO – Het droogterecord is dit jaar gesneuveld in Nederland. Nooit eerder werd in juli zo weinig regen gemeten als dit jaar. Daarnaast was het met circa 330 zonuren de zonnigste juli sinds 1906. Juli 2006 raakt daarmee het zonurenrecord kwijt. Toen scheen de zon 316,3 uur. Het absolute zonuurrecord bedraagt 329,2 uur, gemeten in mei 1989. Dit meldt Weeronline.

Ga door met lezen van "Nooit eerder zo weinig regen in juli"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 21
RUINERWOLD - Aan de leden en oud-leden van Volleybal Club Ruinerwold, De jubileumcommissie van V.C.R nodigt u hierbij uit voor het bijwonen van het jubileumfeest ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van onze vereniging. De festiviteiten vinden plaats op zaterdag 6 oktober 2018 in de Buddingehof. De jubileumcommissie is druk doende om zorg te dragen voor een gezellige middag- en avondindeling.

Ga door met lezen van "Volleybalclub Ruinerwold bestaat dit jaar 50 jaar!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 21
REGIO - Nederlanders die slechts af en toe kamperen, slapen tijdens een kampeervakantie slechter dan Nederlanders die ieder jaar kamperen. De slaapomstandigheden tijdens kampeervakanties blijken bovendien voor een behoorlijk risico op fysieke klachten te zorgen. Dit blijkt uit onderzoek van Luchtbed.nl, waarbij 857 Nederlanders werden ondervraagd over hun slaapgewoonten tijdens kampeervakanties.

Ga door met lezen van "Onervaren kampeerders slapen slecht"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 21
DE WIJK - Mondharmonicaclub het Reestdal is dringend op zoek naar nieuwe leden. Het groepje is door ouderdom en overlijden van een aantal leden behoorlijk uitgedund. Onder leiding van dirigente Ina Zuidema wordt er iedere dinsdagmorgen vanaf 09.30 uur enthousiast gerepeteerd bij café de Wiekslag in De Wijk.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Mondharmonicaclub kan nieuwe leden gebruiken"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 21
voor tentoonstelling Drents Museum

DRENTHE - Drievoudig wereldkampioen Egbert Streuer (1954) en directeur van het Drents Museum Harry Tupan onthulden afgelopen weekend tijdens de Gamma Racing Day Streuers zijspan, waarmee hij zijn titels behaalde. Vanaf 10 februari 2019 organiseert het Drents Museum ter gelegenheid van de 65ste verjaardag van Streuer de tentoonstelling Egbert Streuer – Nederlands meest succesvolle wegracecoureur. De tentoonstelling neemt de bezoeker mee op reis door het leven van Streuer aan de hand van vier thema’s: de persoon, coureur, professor en held.

Ga door met lezen van "Zijspan Egbert Streuer in oude glorie hersteld "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 20
Mijn man en zoon verloren aan EDS Vaattype. Groot verdriet en groot gemis!

RUINERWOLD - Voordat ik (Roelien Gerrits) mijn verhaal begin over het verlies van mijn man en zoon een korte inleiding over EDS. Het Ehlers-Danlos syndromen (EDS) zijn een groep erfelijke aandoeningen van het bindweefsel. Lees hier het gehele verhaal

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 20
DE WIJK - We naderen het einde van een fantastische zwemzomer. We hebben maandenlang kunnen genieten van heerlijk weer en heel veel mensen kwamen lekker zwemmen in ons mooie zwembad De Slenken. Nog een paar weken en dan zit het zwemseizoen er weer op. Op zaterdag en zondag 1 en 2 september sluiten we groots af met een geweldig eindfeest!


Ga door met lezen van "Eindfeest zwembad De Slenken op 1 en 2 september"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 20
REGIO - De bevolking van Nederland groeide in de eerste helft van 2018 met ruim 32 duizend inwoners. Dat is iets minder dan in dezelfde periode vorig jaar, toen er 35 duizend mensen bij kwamen. Het verschil komt vooral doordat er meer mensen zijn overleden. Dat meldt het CBS op basis van de nieuwe bevolkingscijfers.

Ga door met lezen van "Ruim 32 duizend inwoners erbij in eerste halfjaar"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 20
FREDERIKSOORD – Op 8 en 9 september zal het 58ste Corso Frederiksoord plaatsvinden, met corsowagens en mozaïek borden die hoofdzakelijk worden geprikt met dahlia’s. Meer info op corsofrederiksoord.nl.


foto: Henk Vondeling

Ga door met lezen van "Corso Frederiksoord 2018 met thema ‘Koloniën van Weldadigheid’ "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 20
RUINEN - Na de sportieve en gezellige bijeenkomst bij Bloem en Ri in Ruinen organiseert Bruizend ZP De Wolden op 6 september vanaf 19.00 uur een aantrekkelijk programma dat ook starters en ondernemers met groeipotentie zal aanspreken. We zijn dan te gast bij notariaat Stotijn, onze donateur in De Wijk. Rosalie van den Berg, kandidaat-notaris, vertelt ons meer over het notariaat en wat zij doet. Daarna kunnen we vragen stellen. Onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn rechtsvormkeuze, relatievormkeuze, testament en levenstestament.

Ga door met lezen van "Zin in interactie? Doe mee op 6 september "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 20

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 20
RUINEN - Ruinen gaat feest vieren van 22 tot 26 augustus. Het programma staat bol van de activiteiten. Van de optocht tot een kaart en dartavond. Dit begint woensdag met de keuring van de versierde straten. En worden zondagavond afgesloten met muziek.

Ga door met lezen van "Ruinen gaat feest vieren"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 19
DE WIJK - De organisatie van de Cabriorit blikt tevreden terug. Met ruim 125 inschrijvingen werden de doelstellingen ruimschoots gehaald. ‘Het was ook prima weer om te toeren, daardoor stroomden de inschrijvingen ineens binnen vertelt Wichard Alberts. Die samen met Jan Timmerman, Noes Kam en Arjan Berends voor de organisatie tekende.


foto's BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Organisatie blikt tevreden terug op Cabriorit"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 19
REGIO - In 2017 telde Nederland 92 bedrijven met wijndruiventeelt, vier meer dan een jaar eerder. Ook het areaal wijndruiven nam licht toe tot 157 hectare. Limburg is koploper als wijndruivenproducent. Dit blijkt uit de meest recente regionale landbouwcijfers van het CBS.

Ga door met lezen van "Wijnbouw in Nederland licht gestegen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 19
ECHTEN - Bij een ongeval op de Zuidwoldigerweg in Echten is van zaterdag op zondagnacht een persoon gewond geraakt. Door nog onbekende oorzaak raakte de bestuurder van een personenauto de macht over het stuur kwijt en botste frontaal op een boom. Het slachtoffer is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.


Foto: Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 19
DE WIJK - De Historische Vereniging De Wijk - Koekange verzorgt historische wandelingen langs historische plaatsen in het dorp De Wijk en het prachtige Reestdal. Maak kennis met de verhalen achter het de kerk van IJhorst, Dickninge en Voorwijk.

Ga door met lezen van "Wandeling langs historische plaatsen in en rond de Wijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 19
DE WOLDEN - In het kader van het 120 jarig bestaan houdt Koninklijke muziekvereniging Apollo uit de Wijk op 15 september een muzikale tour door gemeente de Wolden. Hierbij doen de musici meerdere dorpen aan die een muziekvereniging huisvesten.

Ga door met lezen van "Muzikale tour de Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 1116, totaal 22309 artikelen)