'

Jun 21
Wat op Ameland gebeurt.....Blijft op Ameland!

RUINERWOLD - Het vierde elftal van VVR heeft het voetbalseizoen succesvol afgesloten met een weekend op Ameland. Dankzij de goede voorbereiding van Geert, Jeroen, Paul en Erik en de aanwezigheid van de sponsors Bert Otten en Addo Pauwels werd het een zeer geslaagd weekend met mooi weer, veel plezier, meer dan genoeg drinken, lekker eten, een sportieve wedstrijd tegen Amelandia, spoed cursus Fries en nog veel meer om op te noemen.Ga door met lezen van "Vierde elftal VVR sluit af op Ameland "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 21
DRENTHE - Het is alsof je rondstruint in een sprookjesachtige bazaar in Isfahan en stuit op allerlei exclusieve koopwaar. In de grote archeologische tentoonstelling Iran – Bakermat van de beschaving sta je als bezoeker oog in oog met circa 200 unieke vondsten uit Iran. Gouden drinkbekers en sieraden, bronzen wapens, kleitabletten met spijkerschrift en prachtig beschilderd aardewerk laten je het spoor volgen van de geschiedenis van een van de oudste en meest bijzondere culturen ter wereld. Lang zijn deze schatten voor de westerse wereld verborgen gebleven. Een groot deel is nooit eerder in Nederland getoond en zelfs nog nooit eerder buiten Iran te zien geweest.

Ga door met lezen van "Iran Bakermat van de beschaving"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 21
DE WIJK - Op 22 juni zullen de deuren helaas sluiten van Doomijn Postweg de Wijk. Na jaren de opvang hier te hebben gehad, moet deze door de terugloop van het aantal kinderen sluiten. Om dit niet zomaar voorbij te laten gaan, organiseert de Oudercommissie nog eenmaal een feestje voor alle leidsters, kinderen van de peuterspeelzaal, bso en kinderopvang. Ook kinderen die vroeger op de locatie met veel plezier hebben gezeten, en alle ouders zijn welkom op dit feestje! Komt allen op 21 juni van 16.00 uur tot 18.00 uur! We maken er nog een keer een feestje van!

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 21
DRENTHE - In januari 1965 meldde grasmaaimachineslijper Tjerk Vermaning een archeologische vondst die hem in één klap de bekendste amateurarcheoloog van Nederland maakte. Het ging daarbij om werktuigen die circa 50.000 jaar geleden door Neanderthalers gemaakt zouden zijn. Deze vondst was het begin van een geruchtmakende periode in de Nederlandse archeologie.

Ga door met lezen van "‘De Zaak Vermaning’ vanaf 8 juli te zien in het Drents Museum "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 21
RUINERWOLD - Het zomerkamp komt steeds dichterbij! We gaan al over een maand? Een kleine week vol plezier en gezelligheid! Heb jij je al opgegeven? Heb je je vriendjes en vriendinnetjes gevraagd om mee te gaan? Er is nog altijd ruimte voor kinderen van groep 3 t/m groep 8. Meld je snel aan via kampweek@gmail.com. Twijfel je nog of heb je vragen? Neem dan contact op met Linda Nijmeijer (06-53415788). Het kamp is dit jaar van zaterdag 21 t/m donderdag 26 juli

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 21
ECHTEN - U bent uitgenodigd voor de inloopavond op woensdag 4 juli van 18.00 tot 20.00 uur over het Beleeffietspad van Echten naar Ruinen. De inloopavond is in de voormalige boswachterij van Staatsbosbeheer, Ruinerweg 7, Echten. Hou voor meer informatie deze site en/of De Wolder Courant van woensdag 27 juni 2018 de gaten.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 20
BERGHUIZEN - Op zondag 24 juni wordt er weer een mooie speciale dienst georganiseerd in de Geref. kerk van Berghuizen te Ruinerwold met als thema 'Storm'. De kerkdienst start om 09.30 uur met koffie/thee of fris. Aansluitend zal de dienst plaatsvinden. Dominee J. Muis zal voorgaan in deze dienst, met als muzikale medewerking 'De Huisband' uit Alteveer/Kerkenveld.Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 20
REGIO - Geef paupers een naam en help mee de voorouders van meer dan een miljoen Nederlanders online vindbaar te maken

Ga door met lezen van "Familie van je?"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 20
RUINERWOLD - Voor komend seizoen (2018-2019) heeft de KIOS selectie versterking gevonden in de naam van Henk-mart van der Wal. De 20-jarige Henk-mart komt over van korfbalverenging Koru uit Uffelte. Hij speelde daar afgelopen seizoenen in het vlaggenschip, waarmee hij afgelopen seizoen kampioen is geworden in de zaal als op het veld in de 3e klasse. “Een super prestatie van ons”, aldus Henk-mart. “Maar om mij nog verder te kunnen ontwikkelen wil ik graag in een selectie spelen op een hoger niveau’’.Ga door met lezen van "Henk-mart van der Wal komt KIOS versterken"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 20
Originele oplossing voor wateroverlast scoort hoog in prestigieuze wedstrijd

HOOGEVEEN – Derdejaarsstudenten Engineering van het Alfa-college uit Hoogeveen hebben de tweede prijs behaald tijdens de grote finale van de landelijke Vakkanjer Challenge. In de Werkspoorkathedraal in Utrecht presenteerden de mbo’ers hun oplossingen voor wateroverlast aan opdrachtgever de Unie van Waterschappen.

Ga door met lezen van "Topprestatie techniekstudenten Alfa-college tijdens Vakkanjer Challenge"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 20
voor stichting Taxus voor Hoop dit jaar.

RUINERWOLD - Tot onze teleurstelling kregen wij het bericht dat er geen snoeisel wordt opgehaald dit seizoen. De stichting Taxus voor Hoop kreeg de certificering niet rond. Het snoeisel wordt gebruikt als grondstof in medicijnen tegen kanker. Om de kwaliteit en efficiency van de productie zo hoog mogelijk te houden wil de farmaceutische industrie vanaf dit seizoen precies weten waar het snoeisel vandaan komt.


Ga door met lezen van "Geen inzameling Taxus snoeisel"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 20
DRENTHE - Voor Joke Frima is de natuur het uitgangspunt van haar visuele waarnemingen, waarbij goed kijken en analyseren belangrijk zijn. Vooral de rijke plantenwereld inspireert haar tot het maken van haar schilderijen. In de opeenvolgende seizoenen vindt Frima telkens verschillende verschijningsvormen waardoor ze de onderwerpen die zij schildert steeds weer als nieuw ervaart. Van 1 juli tot en met 28 oktober 2018 toont het Drents Museum onder de titel 'Flora' 40 schilderijen en tekeningen van Frima.

Ga door met lezen van "Het werk van Joke Frima is een ode aan de natuur "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 19
DE WOLDEN - Acht nieuwe initiatieven krijgen subsidie uit Initiatiefrijk De Wolden. Het college zet daarmee een bedrag in van € 151.156,-. Met de subsidieregeling Initiatiefrijk De Wolden ondersteunt de gemeenteraad initiatieven die een bijdrage leveren aan de leefbaarheid in de gemeente.


DeWoldenvervoert krijgt subsidie voor de aanschaf van een rolstoelbus.

Ga door met lezen van "Acht projecten ontvangen subsidie via Initiatiefrijk De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 19
ZUIDWOLDE - Eind mei 2018 zijn de uitkomsten van het haalbaarheidsonderzoek van een Multifunctionele Accommodatie (MFA) in Zuidwolde gepresenteerd aan de gemeenteraad.

Ga door met lezen van "Uitkomsten haalbaarheidsonderzoek Multifunctionele Accommodatie "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 19

Ga door met lezen van "Oosteinde is klaar om feest te vieren"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 19
DE WIJK - In april is gemeente De Wolden samen met uitvoerend aannemer Buning B.V. begonnen met het herinrichten van de Dorpsstraat in de Wijk. De plannen voor de herinrichting van de Dorpsstraat zijn gemaakt samen met inwoners en ondernemers van de Wijk.

Ga door met lezen van "Herinrichting Dorpsstraat de Wijk op schema"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 18
REGIO - Het aantal failliet verklaarde bedrijven is gedaald. In mei 2018 zijn er 10 bedrijven minder failliet verklaard dan in april, meldt het CBS. De meeste faillissementen in mei zijn uitgesproken in de handel.

Ga door met lezen van "Aantal faillissementen daalt"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 18
DE WIJK - Harmonieorkest van Koninklijke muziekvereniging Apollo de Wijk behaalt 86 punten tijdens het muziekfestival op Borkum. Zaterdag 16 juni stapten de leden van het harmonieorkest Apollo en een aantal supporters waaronder wethouder Mirjam Pauwels al vroeg in de bus om zich klaar te maken voor een muzikale dag op het Duitse Waddeneiland Borkum. Op dit eiland werd door de muziekbond Groningen en Drenthe een muziekfestival georganiseerd.

Ga door met lezen van "Apollo behaalt 86 punten tijdens muziekfestival op Borkum"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 18
REGIO - De dames van de Soroptimistclub Meppel e.o. gaan de catwalk op. Op donderdag 28 juni zijn zij de mannequins die in De Havixhorst kleding gaan showen. Het gaat om sale & outletitems én de herfst/wintercollectie van HB Mode uit Ommen. Daarnaast showt Belle Lingerie uit Meppel haar zomercollectie. De reden dat de dames in én uit de kleren gaan, is het goede doel. De opbrengst van de avond komt namelijk ten goede aan Taalpunt Meppel. Dit is in 2018 het project dat door de leden wordt ondersteund.

Ga door met lezen van "Soroptimistclub Meppel verzorgt unieke modeshow in Havixhorst"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 18
DE WIJK - Zaterdag 16 juni was weer een bijzonder moment in de club geschiedenis van korfbalvereniging RoReKo. Op het sportcomplex aan de Wiltenweg werd tijdens de jaarlijkse RoReKo-Unicef familiedag de overeenkomst met Unicef getekend en daarmee voor de komende vier jaren verlengd. De samenwerking wordt zowel door bestuur en leden, maar ook sponsoren bijzonder gewaardeerd. Een deel van de sponsorbijdragen komt namelijk ten goede aan dit kinderfonds.

Ga door met lezen van "RoReKo in actie voor Unicef"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 1104, totaal 22075 artikelen)