'

Aug 31
ZUIDWOLDE - De jaarlijkse Fruitpersdag in Zuidwolde op zondag 19 oktober gaat op de duurzame toer. De locatie is dit jaar aan de Kleefegge bij Geert Lindenhols. De voorbereidingen ervan zijn in volle gang en de andere opzet belooft een heel interessant programma te worden. Behalve het persen van fruit kunnen bezoekers kennismaken met duurzame initiatieven als het verwerken van appelpulp tot pellets als brandstof, het persen tot koolzaadolie, het gebruik van zonnepanelen en nog veel meer. Daarnaast krijgen bezoekers zoals gebruikelijk weer informatie over fruit en het werk van de Hoogstambrigade. Last but not leat: natuurlijk is het ook mogelijk om heerlijke verse appelsap te proeven en te kopen.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

4 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. kort says:

    Moeten wij ons opgeven als we appels en peren willen laten persen? Zo ja,bij wie en oeten we ook het aantal kilo,s doorgeven?
    Vriendelijke groeten,

  2. Just Ruis says:

    LS,
    Het zal voor het eerst zijn, dat we onze appels laten persen.
    Ik zie er naar uit, mede omdat er nog zoveel andere interessante activiteiten omheen georganiseerd zijn.
    Wat ik niet weet:
    1. Waarin wordt het sap verpakt, of moeten we zelf voor verpakkingen zorgen?
    2. Wat zijn de kosten?

    Alvast bedankt voor uw antwoord,
    hartelijke groet,
    Just Ruis

  3. Jan Kort says:

    Wij willen graag 19 okt. appels en peren laten persen. Ik heb al eerder gemaild, maar een reactie gekregen waar we niet verder mee komen. Kan iemand ons misschien even bellen hoe het precies werkt. Ons tel.nr,
    0524 552000. Met vriendelijke groeten, Jan Kort

  4. Perenpluk Ruinerwold says:

    Dag Jan,
    Ik heb de vraag al zien langs komen via Perenpluk Ruinerwold.
    Vorig jaar hebben wij de mogelijkheid geboden via ons sap te laten persen. Ook dit was in Zuidwolde. Dit jaar doen wij dat niet. Zoals het artikeltje al aangeeft vindt het persen plaats in Zuidwolde. Wij hebben helaas verder GEEN informatie over wat er gebeurt op 19 oktober in Zuidwolde.

    Natuurlijk is iedereen welkom om zaterdag 4 oktober tijdens de Perenpluk in Ruinerwold een aantal bomen te kopen en deze leeg te halen. Daarnaast zijn er langs de Dokter Larijweg diverse activiteiten georganiseerd voor jong en oud, zoals: Peerschikken; bloemschikken met peren, Peerschilderen, Gebakken Peren; een bakwedstrijd, kinderspelen en veel standhouders met landelijke produkten, brocante en stands met lekkers. De bomenverkoop begint om 9.00 uur. De activiteiten zijn van 11.00 - 16.00 uur.

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA