'

Sep 20
RUINEN - De geur van versgebakken knieperties, planten in diverse soorten, prachtige kunstwerken en gitaarmuziek. Op zondag 27 september kunnen liefhebbers bij Bezoekerscentrum Dwingelderveld terecht op de jaarlijkse tuin- en smaakmarkt. Dit jaar voor het eerst met het accent op ‘smaak’. De kleinschalige markt, bestaand uit vijftien kramen met planten, mineralen, lekkernijen en kunst, begint om 11.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Er worden diverse demonstraties gegeven en kinderen kunnen deelnemen aan verschillende activiteiten en spelen in de speelnatuur. Het bezoekerscentrum ligt aan de Benderse 22 in Ruinen en de toegang is gratis.

Nationaal Park Dwingelderveld, Bezoekerscentrum Natuurmonumenten, Ruinen, Drenthe, Nederland, Europa
Voor de derde keer wordt de tuin- en smaakmarkt georganiseerd door enthousiaste vrijwilligers van Natuurmonumenten. Deze kleinschalige markt wordt gehouden in de bloementuin van het bezoekerscentrum waar vlinders, bijen en andere insecten rond zoemen. Ieder jaar is de tuin een lust voor het oog. Imkers van de Ruiner imkervereniging vertellen graag over deze belangrijke insecten en nemen bezoekers mee naar de bijenstal.

De markt bestaat uit verschillende kramen met diverse natuurlijke producten. Van vogeltaarten, bosbeesten en bloemenkransen tot groenten, thee, wijnen en zoetige lekkernijen. In de bloementuin worden demonstraties mandvlechten en wol spinnen gegeven. Kinderen kunnen tegen een kleine vergoeding zelf een slangetje vlechten of vilten met wol. Kunstenaars Maria Mink en Harm Echten tonen hun kunstwerken en vertellen over de verschillende technieken die zij gebruiken. Op de achtergrond klinkt de muziek van Bert Kling. Kinderen kunnen zich uitleven met de waterpomp in de speelnatuur en op ontdekkingstocht in het wilgenhuttendorp. Daarnaast heeft het bezoekerscentrum een ruime keuze in speurtochten voor alle leeftijden. Er is genoeg te doen voor jong en oud. Bij het bezoekerscentrum is voldoende gratis parkeergelegenheid.


Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA