'

Aug 13
REGIO - In 2017 werden bijna 17 miljoen vakanties van Nederlanders in eigen land gevierd, bijna de helft van alle vakanties. Hiervoor is de auto veruit het meest gebruikte vervoermiddel om op de plaats van bestemming te komen: in 9 van de 10 gevallen. De trein staat op nummer twee. De afgelopen tien jaar is het percentage autovakanties in Nederland stabiel gebleven. De populairste binnenlandse vakantiebestemmingen voor Nederlanders zijn de watersportgebieden - waaronder de IJsselmeerkust en het Deltagebied in Zeeland - en de Noordzeebadplaatsen.

Meer dan de helft buitenlandse vakanties met de auto

Ook voor het merendeel van de vakanties naar het buitenland stappen Nederlanders in de auto: in 2017 in ruim de helft van de gevallen (9,5 miljoen vakanties). Dit aandeel is in vergelijking met tien jaar geleden met 4 procentpunt afgenomen ten gunste van het vliegtuig. De populairste bestemmingen voor autovakanties door het jaar heen zijn Duitsland en Frankrijk, waarbij Frankrijk in de zomer favoriet is.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA