'

Feb 15
Opgave is nog mogelijk!!

DE WIJK - Wie maakt de beste gehaktbal, en mag zich een jaar lang de ‘beste ballenbakker’ van De Wijk noemen? Op zaterdag 4 maart zal dat duidelijk worden tijdens de gehaktballenwedstrijd in de Havezate. Elke Wieker mag dan zijn ‘culinaire kwaliteiten’ vertonen. En strijden om de ‘gouden braadpan’.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl
Ben je een expert in het maken van een lekkere gehaktbal, roemen je familie en vrienden jou om je overheerlijke gehaktballen of vindt je zelf dat jouw gehaktbal misschien wel de lekkerste gehaktbal is. Dan daagt de organisatie jou uit om aan de Wieker gehaktballenwedstrijd mee te doen. Het mag een Oer Hollandse gehaktbal zijn of een multiculturele exotische gehaktbal. Een deskundige jury zal alle ‘ballen’ keuren. Ook het publiek mag proeven. Via een scherm zijn de verrichtingen in de keuken volgen.

Alle deelnemers krijgen 500 gram gehakt uit de slagerij van Coop Dunnink. En hebben vervolgens een uur de tijd om daar vier gehaktballen van te braden. Uiteraard zijn het vaak de ingrediënten die de smaak bepalen. Voor de een is dat eieren, paneermeel en wat kruiden. Een ander houdt er geheim (familie) recept op na. De koks mogen dit zelf meenemen. Pannen zijn aanwezig, maar wie het liefst zijn eigen braadpan gebruikt mag deze ook meenemen.

De gehaktballenwedstrijd is een gezamenlijk initiatief van De Wiek op Wiel’n, Welzijn de Wolden en Bemo Entertainment. Het idee is als grap ontstaan. Onafhankelijk van elkaar liepen Tonnie Korsten, Henk Kreeft en Benny Spin al geruime tijd met het idee rond om dit eens te organiseren in De Wijk. Onlangs kwam het ter sprake. Daarna werd besloten om de daad bij het woord te voegen. Jolanda Kalter en Janet de Roo van Welzijn de Wolden wilden daar graag aan meewerken door de keuken van de Havezate beschikbaar te stellen
De gehaktballenwedstrijd begint zaterdag 4 maart om 16.00 uur. Publiek is van harte welkom om te komen kijken en uiteraard te proeven (gratis entree) of om te genieten van leuke ‘gouwe ouwe’ muziek. DJ Bens neemt zijn vinylplatencollectie mee om het nostalgische gevoel opnieuw aan te wakkeren. ‘Plaatjes aanvragen mag natuurlijk’. Wie zelf nog vinylplaten thuis heeft mag dit mee nemen, en wie weet wordt jou favoriete plaatje dan ook gedraaid!

Er kunnen maximaal 24 personen mee doen. Dus opgave is een vereiste. Dit kan via janetderoo@welzijndewolden.nl Meer informatie: Henk Kreeft telnr. 06 – 46257576.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA