'

Feb 3
DRENTHE - De 74-jarige Pieter van Beyma uit Emmen, overgrootvader van 2 achterklein-kinderen, maar hij is nog lang niet van plan om achter de geraniums te gaan zitten. In plaats daarvan start hij het bedrijf B.V. Smart Personeelsdossier Nederland vanaf Kanaal A zz 11 in Emmen. Hij bedacht daarvoor een bijzonder concept waarbij hij ook ouderen aan het werk probeert te houden tot aan hun pensioengerechtigde leeftijd en hij tegelijk ondernemers ontlast die worstelen met de wetgeving op het gebied van personeelsbeleid.
Van Beyma heeft speciale software ontwikkeld die het voor ondernemers veel eenvoudiger maakt om wettelijke verplichte personeelsadministratie bij te houden. De ervaren ondernemers onder zijn medewerkers kunnen als buddy’s voor ondernemers optreden door ze te ondersteunen in hun personele zaken.

‘Na het overlijden van mijn vrouw een jaar geleden, besloot ik me helemaal voor het MKB in te zetten, omdat deze groep ondernemers de ruggengraat van de Nederlandse economie vormen. Uit analyses bleek dat veel ondernemers moeite hadden met hun personeelsbeleid. Ik wilde mijn 45 jaar ervaring op dit vlak graag voor deze groep inzetten. Ik besloot om ook gebruik te maken van ouderen die in het bedrijfsleven ‘te duur zijn’. Daarmee verspillen we kennis, ervaring en wijsheid’.

‘Een deel van de winst gaat in een investeringsfonds voor startende ondernemers, want veel investeerders vragen een veel te hoge rente’, aldus van Beyma. ‘Op die manier snijdt het mes aan drie kanten: noodzakelijke hulp aan ondernemers, doorwerken van ervaren en kundige 50+-ers en financiële ondersteuning van startende ondernemers. Ik voel me daar goed bij’, zegt de energieke ondernemer.

Van Beyma’s grootste wens is dat alle kleine ondernemers voor een klein bedrag per maand hun verplichte personeelsbeleid kunnen invullen. Daarnaast geeft hij onbeperkte juridische hulp en een actieve aanpak van kortverzuim. Dat is inbegrepen in de abonnementsprijs.

Op de website van B.V. Smart Personeelsdossier Nederland deelt van Beyma gratis tips, nieuws en gerelateerde artikelen om niet alleen klanten, maar alle ondernemers op de hoogte te houden van de ontwikkelingen op zijn vakgebied: www.smartpersoneelsdosiser.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA