'

Feb 11
RUINEN - Het Dwingelderveld bij volle maan is een beleving op zich. Op zaterdag 11 februari van 19.00 tot 20.30 uur wandelen we door de nacht. Vanuit het bezoekerscentrum aan de Benderse 22 in Ruinen gaan we richting het Kloosterveld dat gevuld is met natuurgeluiden.
We horen het ruisen van de wind en het gakken van overnachtende ganzen. Onderweg vertelt een gids van Natuurmonumenten over maanstanden en beleef je de nacht op een bijzondere manier. Aanmelden is nodig en kan via www.natuurmonumenten.nl/bcdwingelderveld. Trek warme kleding aan en zorg voor stevige schoenen.

De stand van de maan heeft invloed op de aarde. Eb en vloed is daar een voorbeeld van. De maan, aarde en zon werken als een soort magneten op elkaar. De maan trekt als het ware het water naar zich toe. Doordat de aarde draait, verandert de aantrekkingskracht en daarmee de waterstand. Tijdens de tocht vertelt de gids hier meer over.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA