'

Feb 16
RUINERWOLD - Het kunstwerk ‘De Ontmoeting’, dat sinds september 2003 aan de Wold Aa bij Blijdenstein staat, is verdwenen. Eerder al werden koperen delen van dit kunstwerk gestolen. Het kunstwerk ‘De Ontmoeting’ werd gemaakt in opdracht en als afsluiting van de ruilverkaveling Ruinerwold/Koekange door Ruud van de Wint en geplaatst op de plek waar de twee stromen uit deze gebieden elkaar ontmoeten, de Wold Aa en de Koekanger Aa.


fotoarchief: BS/Weblog-dewolden.nl

De fractie van Gemeentebelangen De Wolden werd door enkele inwoners van Ruinerwold attent gemaakt op het feit dat het kunstwerk, in de volksmond ook wel ‘De Wokkel’ genoemd, is verdwenen. Nadat in de loop der jaren het kunstwerk door vandalisme of koperdiefstal al ingekort was, is het nu compleet van de terp waarop het stond verdwenen. De afwezigheid van dit toch wel prominente kunstwerk, niet alleen als ontmoetingsplaats van de twee stromen, maar tevens als rust-/ontmoetingsplek voor de vele fietsers en wandelaars met de prachtige doorkijk richting de historische kerk te Blijdenstein, roept bij de inwoners vragen op en dat was voor de fractie van Gemeentebelangen dan ook aanleiding tot het stellen van vragen aan het college van B en W.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA