TokoNip, voorheen Blokker Staphorst
'

Feb 17
RUINERWOLD - De Belastingsdienst heeft de Femmigje Karstenstichting (FKS) uit Ruinerwold aangewezen als “algemeen nut beogende instelling”. De stichting ondersteunt projecten op het gebied van de gezondheid in de ruimste zin van het woord in het grondgebied van de voormalige gemeente Ruinerwold. Enkele recente voorbeelden hiervan zijn bijdragen voor sportkleding voor basisschoolleerlingen, de AED’s, een grootbeeld TV, parasols en bloembakken voor ’t Vonder, een invalidentoilet in de NH-kerk en een automatische toegangsdeur voor dorpshuis De Kolonie.
Femmigje Karsten, een voormalig inwoonster van Ruinerwold, heeft uit waardering voor de werkzaamheden van het Groen Kruis Ruinerwold een legaat nagelaten aan deze organisatie. Bij de opschaling tot een provinciaal Groene Kruis is de Femmigje Karstenstichting opgericht en is het bedrag van het legaat beschikbaar voor de doelstelling van de stichting.

Sinds de oprichting van de Femmigje Karstenstichting zijn er al heel veel projecten van plaatselijke organisaties financieel ondersteund. In sommige gevallen zijn ook bijdragen geleverd bij particuliere probleemgevallen, voorzover zorgverzekeraars of andere organisaties hierin niet bijdroegen.

Aangezien er tot dusver alleen maar uitgaven en geen inkomsten zijn geweest, is het vermogen van de stichting ingekrompen. De ANBI-status maakt het mogelijk om de Stichting schenkingen te doen zonder dat daarover een schenkingsrecht hoeft te worden afgedragen aan de Belastingdienst. Hierdoor komt een schenking voor 100% ten bate van de doelstelling van de stichting.

Op de nieuwe website van de Stichting. www.femmigjekarstenstichting.nl , staan de statuten, het beleidsplan, de procedure voor het aanvragen van bijdragen, de samenstelling van het bestuur en het doen van schenkingen vermeld.
Mocht u vragen of suggesties hebben over het bovenstaande, neem dan even telefonisch contact op met Frans Bork , voorzitter (tel. 06-51268988), of Janny Keizer, secretaresse (tel. 06-13941371) of per e-mail (jannykeizer@gmail.com.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA