'

Feb 27
DRENTHE - Het Mantingerzand in Drenthe biedt op 10, 11 en 12 maart podium aan de locatie-voorstelling WINDSTILLEVEN van Collectief Walden. WINDSTILLEVEN was afgelopen zomer een hit op het grootste locatie-theater festival van Europa, het Terschellingse Oerol.
Op uitnodiging van stichting Land Art Contemporary in samenwerking met Natuurmonumenten herschrijft het jonge collectief hun voorstelling over de Terschellingse duinen tot een theatrale ervaring in en over het Mantingerzand. De kosten bedragen € 17,50 (incl. welkomstdrankje). De start vindt plaats bij eethuis & natuurcamping de Voscheheugte in Mantinge. Voor meer informatie en tickets: www.landartcontemporary.nl.

De voorstelling
WINDSTILLEVEN is een voorstelling over tijd. Wat kan een landschap, in dit geval het Mantingerzand, ons leren over het verstrijken van de tijd? En welke dimensies van tijd bestaan er eigenlijk? Bij Collectief Walden zit u niet stil, maar beweegt u zich door het landschap heen, begeleid door mini-colleges, verhalen, muziek en een bijzonder decor. Allemaal zonder gebruikmaking van enige vorm van elektriciteit.

Collectief Walden
Collectief Walden is een bijzonder kunstenaarscollectief uit Amsterdam. Het bestaat uit een filosoof, een bioloog, een acteur, een dramaturg en een producent. Vanuit filosofische en biologische invalshoek, maken zij voorstellingen in en over bijzondere plekken in de natuur. Voor meer informatie: http://www.collectiefwalden.nl.

Stichting Land Art Contemporary
Stichting Land Art Comtemporary nodigde Collectief Walden afgelopen oktober uit voor een residentie in een voormalige koetsierswoning in Dalen. Vanuit daar zocht het collectief samen met de gebiedsbeheerders van Natuurmonumenten Drenthe, naar een geschikte locatie voor hun voorstelling. Stichting Land Art Contemporary richt zich op de ontwikkeling van hedendaagse ‘land art’ projecten in Drenthe en daarbuiten. Het vraagt kunstenaars, schrijvers of collectieven te reflecteren op het Drentse landschap en de wisselwerking tussen cultuur en natuur.


Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA