'

Mrt 20
RUINERWOLD - Na het gelijke spel van vorige week tegen Sint Annaparochie was Ruinerwold weer toe aan een overwinning. Een goede voorbereiding zou wel eens de sleutel tot de drie punten kunnen zijn, waardoor er zaterdagavond werd voorbeschouwd op het feestje van Eddy, Jurre en Henkie. Al snel bleek het om een prima feestje te gaan en toen duidelijk werd dat het Edwin Hoffman niet lukte zijn favoriete muziek op te zetten kon de avond niet meer stuk. Om 3.00u, nadat Tim HH en Wietse W hun setje afsloten, kon iedereen huiswaarts en de pijlen richten op de volgende dag.
Op de desbetreffende zondag had iedereen er ook weer zin in, hoewel er eerst nog 90 minuten moest worden gevoetbald. Ruinerwold was genoodzaakt in een flink aangepaste formatie aan te treden door een schorsing van Kevin Loof en een blessure van Wietse Wagenaar. Ook het meespelen van Nijmeijer was onzeker doordat hij last had van zijn oog, maar gelukkig kon hij wel van start waarna hij een goede partij speelde. Tim Hogenhorst startte als voorstopper en zijn broertje en immer als zakenman geklede Sem Hogenhorst nam de plaats van Loof op het middenveld in. Om 14.04u kon er worden afgetrapt en een minuut later wist DTD de bal al achter Knol te krijgen. Nader bekeken was het eigenlijk Kristian de Bruin met een prima eigen doelpunt, maar Bert Loof zag duidelijk buitenspel in de situatie waardoor het 0-0 bleef. Waar DTD nog baalde van de afgekeurde treffer, was het Ruinerwold dat profiteerde van de Friese teleurstelling. Een voorzet van Kristian de Bruin bereikte Bert de Boer en deze schoot vanaf een meter of tien prima in het zijnet: 1-0.

Na de 1-0 kreeg Ruinerwold zowaar een goede kans op de 2-0 via Jeroen v/d Berg. Op aangeven van Koetsier raakte v/d Berg de bal niet echt lekker, hoewel doelman Hottinga ook tot een geweldige redding kwam. Geen 2-0 en zowaar was het DTD dat in twee minuten tijd de 1-0 achterstand in een 2-1 voorsprong wist om te buigen. Na 25 minuten spelen kwam een vrije trap voor de voeten van Kingma, zag Ruinerwold er verdedigend even niet goed uit en in de kluts verdween de bal achter Ewout Knol. Dit betekende de 1-1 en een minuut later kreeg Ybele Reitsma de mogelijkheid een vrije trap te nemen vanaf een meter of 30. Zijn strakke inzet viel binnenkant paal achter Knol waardoor het zomaar 1-2 stond. Na deze achterstand pikte Ruinerwold de draad al snel weer op en was Mark Brinkman een paar keer dicht bij de gelijkmaker. Gescoord werd er niet meer en dus gingen beide ploegen aan de thee met een ruststand van 1-2.

Na een korte rust van twaalf minuten kreeg Ruinerwold in het tweede bedrijf al snel het gevoel minimaal een punt te kunnen pakken. DTD begon steeds minder te voetballen en vooral de lange bal richting Thys de Jong te hanteren. Laatstgenoemde kreeg zelden een bal fatsoenlijk aangespeeld en op de momenten dat DTD de voorhoede wel wist te bereiken stond de defensie van Ruinerwold goed gepositioneerd. De Bruin, Nijmijer, Hogenhorst en Kleene speelden allen een sterke wedstrijd en op het middenveld bezorgde Telkamp de linksback van DTD een nare middag. Dat ook De Bruin sterk speelde was opmerkelijk, want daar leek het zaterdagavond nog niet op. Op het eerdergenoemde feestje gaf De Bruin aan niet meer te kunnen herinneren dat DTD over een aantal goede voorhoedespelers beschikt. Toen hem uitvoerig werd uitgelegd hoe de vorige ontmoeting met DTD precies verliep, beleefde De Bruin enkele flashbacks, trok wit weg, belde een taxi en lag 10 minuten later koortsachtig bed. Met een koud washandje op het voorhoofd kwam De Bruin gelukkig alsnog de nacht door om de volgende dag 90 minuten gefocust te spelen.

Ruinerwold drong de gehele tweede helft aan, maar DTD liet zien waarom het de minste tegengoals krijgt in de Tweede klasse K. De voorzetten werden goed verwerkt door de boomlange centrumverdedigers en zodoende tikte de tijd weg in het voordeel van de Friezen. Koetsier kreeg nog de beste mogelijkheid, maar ook zijn inzet leverde geen treffer op. Na 93 minuten spelen en een aantal onnodige gele kaarten verder floot scheidsrechter Veldhuizen af en boekte DTD een zwaarbevochten overwinning. Ruinerwold droop teleurgesteld af en DTD blijft meedoen in de titelstrijd. Waar sommige tegenstanders na afloop buiten verzamelen om snel weg te gaan, bleven de Friezen nog lange tijd in de kantine, waardoor de derde helft goed werd afgesloten.

Ruinerwold zal de komende dagen nog wel even zuur zijn van de nederlaag, maar het besef dat het spel goed was zal ook snel komen. De wijze van spelen biedt dan ook perspectief voor aankomende zondag. Dan staat de uitwedstrijd tegen vv Lemmer op het programma, een duel waar vooral assistent-trainer Machiel Morsink al lange tijd mee bezig is. Lemmer schijnt enkele oudgedienden van stal te hebben gehaald om degradatie af te wenden, waardoor Ruinerwold weer aan de bak moet. Tot zondag.Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA