'

Mrt 29
DE WOLDEN - Mensen die hulp nodig hebben bij de belastingaangifte of toeslagen aanvragen, kunnen in maart en april terecht in de Bibliotheken van Ruinen en Zuidwolde. Samen met Welzijn De Wolden biedt de bibliotheek gratis belastingspreekuren om mensen te ondersteunen. Voor mensen die zelf aangifte willen doen, biedt de Bibliotheek gratis computer- en internetgebruik. Hulp bij aangifte en computerfaciliteiten zijn voor iedereen beschikbaar, ook voor niet Bibliotheekleden.

Belastingspreekuur in Ruinen en Zuidwolde
De belastingspreekuren in de Bibliotheken van Ruinen en Zuidwolde zijn gepland op alle donderdagen in de maanden maart en april, behalve op Koningsdag 27 april. In Bibliotheek Ruinen van 14:15 – 15:15 uur en in Bibliotheek Zuidwolde van 14:00 – 15:00 uur. Iedereen met vragen over de aangifte kan die stellen tijdens het spreekuur. Mensen die hulp nodig hebben bij het invullen van de aangifte kunnen ter plekke een afspraak maken met de vrijwilliger van de Formulierenbrigade van Welzijn De Wolden. De maximale inkomensgrens hierbij is € 34.000.

Zelf aangifte doen in de Bibliotheek
Wie zelf aangifte wil doen, kan hiervoor gebruikmaken van de gratis faciliteiten van de Bibliotheken in De Wolden. Er is een computer beschikbaar om zelfstandig met de aangifte aan de slag te gaan.

De Bibliotheek De Wolden
De Bibliotheek De Wolden ondersteunt mensen in de gemeente De Wolden actief in hun persoonlijke ontwikkeling. Dit gaat om activiteiten op het gebied van digitale vaardigheden, taal en lezen, en nu ook met de service op het gebied van belastingzaken.

Convenant Koninklijke Bibliotheek en Belastingdienst
De belastingdienstverlening maakt deel uit van een convenant dat de Koninklijke Bibliotheek (KB) en de Belastingdienst in 2016 sloten. Hierin is geregeld dat de Belastingdienst, KB en openbare bibliotheken mensen ondersteunen bij het digitaal zaken doen met de overheid. Alle 800 Nederlandse bibliotheek vestigingen bieden gratis toegang tot computers met internet en printfaciliteiten om online zaken te doen met de overheid. Daarnaast organiseren bibliotheken gratis cursussen over dit onderwerp. En tot slot nodigen bibliotheken maatschappelijke organisaties uit voor hulp bij belasting- en toeslagzaken. In 2017 verzorgt ruwweg eenderde van de 150 Nederlandse bibliotheekorganisaties deze spreekuren; in 2019 zullen zij dat allemaal doen.




Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA