'

Apr 19
RUINEN - In de vakantieperiode van 24 april tot en met 7 mei bruist het bij bezoekerscentrum Dwingelderveld. Jong en oud kunnen zich vermaken met verschillende activiteiten en excursies. Zoals huifkarritten, reeëntochten en wandelingen met de boswachter. Speciaal voor kinderen zijn er ook OERRR-dagen, wildwandelingen (9 - 12 jaar) en natuurontdektochten (4 – 8 jaar).

Het bezoekerscentrum aan de Benderse 22 in Ruinen is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Vooraf aanmelden voor de excursies en activiteiten is nodig en kan via www.natuurmonumenten.nl/bcdwingelderveld. Hier staat ook een volledig overzicht van alle activiteiten en actuele informatie over tijden en prijzen.

Schapen en insecten
Op dinsdagen en woensdagen in de vakantie gaan kinderen samen met hun (groot)ouders tussen 13.00 en 16.00 uur leuke avonturen beleven tijdens de OERRR-dagen. Op dinsdag 25 april en 2 mei is het schapendag en ga je een sleutelhanger of schilderijtje vilten. Ook kan je de speurtocht ‘Brammetje het lammetje’ doen. In het bezoekerscentrum zijn er gedurende deze activiteiten ook demonstraties spinnen en weven. En natuurlijk kan je een kijkje nemen bij de schapen in de schaapskooi.
Woensdag 26 april en 3 mei timmer je een insectenhotel in elkaar. Er liggen bouwpakketten klaar, dus je kan meteen aan de slag met de hamer. Daarna kan je alles leren van dieren met de speurtocht ‘Dierenmanieren’.

Huifkartochten
Altijd al met de huifkar het Dwingelderveld willen verkennen? Op dinsdag 25 en woensdag 26 april vertrekt een huifkar naar de schaapskooi en de Anserdennen. Onderweg worden er meerdere korte stops gemaakt. Bij de schaapskooi vertelt de gids van Natuurmonumenten over het zogenaamde potstalsysteem en de functie van schapen op de heide. De ochtendtocht duurt van 11.00 tot 13.00 uur en ’s middags kunnen bezoekers mee van 14.00 tot 16.00 uur.
Vrijdag 28 april van 20.00 tot 22.00 uur kan je mee met de schemerhuifkartocht. In de schemering zie je dieren die je overdag niet of nauwelijks ziet. Het is dan extra leuk om met deze huifkartrit mee te gaan. Vooraf aanmelden voor deze tochten is nodig.

Ochtendwandeling
Wandelen in alle vroegte over het Dwingelderveld is een bijzondere ervaring. De natuur ontwaakt langzaam en de vogels laten van zich horen. Op maandag 24 april van 6.00 tot 8.00 uur wandel je samen met een gids door het natuurgebied en zie je het Dwingelderveld ontwaken.

Lente van OERRR
Beleef de lente in de wereld van OERRR op zaterdag 29 april. Kinderen gaan onder andere dieren spotten, touwbrug lopen, popcorn poffen en spoorzoeken. Meedoen kan tussen 13.00 en 15.00 uur. Leuk voor het hele gezin.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA