'

Jul 19
RUINEN - Tot en met augustus is in bezoekerscentrum Dwingelderveld van Natuurmonumenten een bijzondere expositie te zien over de vlinders van het Dwingelderveld. De expositie kwam tot stand in samenwerking met de stichting Vlinderwerkgroep Drenthe en bestaat uit een foto-expositie over de acht meest kenmerkende vlindersoorten van dit unieke heidegebied, een film en een presentatie op het grote beeldscherm tegenover de maquette.

In augustus verzorgt de vlinderwerkgroep een thema-excursie en een workshop vlinderfotografie. In de winkel zijn vlinderatlassen, ansichten, zoekkaarten en vlinderkastjes te koop. Maar ook de vlindertuin van het bezoekerscentrum trekt vanaf het voorjaar een veelheid aan prachtige vlinders. Het bezoekerscentrum Dwingelderveld aan de Benderse 22 in Ruinen is dagelijks geopend tussen 10.00 en 17.00 uur.

Vlinders van het Dwingelderveld
Op het Dwingelderveld zijn over de periode 2007-2015 maar liefst 41 soorten dagvlinders gezien. Veel van deze soorten zijn hier alleen maar 'passanten'. Ze zullen hier niet hun eitjes afzetten omdat ze er niet de leefomgeving vinden die ze nodig hebben om zich voort te kunnen planten. Daarbij speelt onder meer de aanwezigheid van de plant(en) waarvan de rups kan eten een rol. Van de soorten waarvoor de leefomgeving wel geschikt is, is er onderscheid gemaakt tussen de soorten die uitsluitend uit de voeten kunnen in natte of droge heide en in hoogveen, vennen en veentjes. De echte heide- en veenvlinders dus. Dan blijven er maar acht soorten over en daarvan hangen er prachtige foto’s in het bezoekerscentrum.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA