'

Apr 19
Voor goede doelen tijdens Cascaderun

REGIO - Ruim 130 leerlingen en personeelsleden van RSG Wolfsbos hebben 9 april jl. meegedaan aan de Cascaderun in Hoogeveen. De school betaalde de kosten voor deelname aan de run. In ruil daarvoor gingen de deelnemers op zoek naar sponsoren om zoveel mogelijk geld bij elkaar te lopen voor Unicef, Kika en Shoma. Dinsdag 18 april is de opbrengst van € 3.505,- overhandigd aan de vertegenwoordigers van de goede doelen.

Unicef, Kika en Shoma
De totale opbrengst wordt verdeeld onder de goede doelen Kika en Unicef en Shoma. Docent Eduard Botter licht toe: “We hebben deze organisaties speciaal uitgekozen omdat ze zich inzetten voor kinderen. Zo heeft Shoma de primaire doelstelling om het onderwijs in de omgeving van Rubya in Tanzania te bevorderen. Dit is één van de manieren waarop leerlingen en personeel van RSG Wolfsbos zich inzet voor de samenleving en daar zijn we trots op.” Dinsdag 18 april mochten de vertegenwoordigers Alida Jansen (Unicef), Ina ten Caat (Kika) en Betsy Niestijl (Shoma) de cheque in ontvangst nemen uit handen van een aantal deelnemende leerlingen, Ina van der Weide en Eduard Botter.
Gezonde school
RSG Wolfsbos heeft dit jaar voor de elfde keer meegedaan aan de Cascaderun. Ina van der Weide, coördinator van de Cascaderun op RSG Wolfsbos vertelt trots: “(Hard)lopen is gezond en dat vinden we als school heel belangrijk. RSG Wolfsbos is de enige school in Hoogeveen die vanaf het begin deelnemers is van de Cascaderun. Om de leerlingen van Hoogeveen en omgeving nog meer te stimuleren stellen we een prijs beschikbaar voor degene die het meeste geld voor de goede doelen binnen haalt. Dit jaar heeft Kim Kikkert een bedrag van maar liefst € 114,- bij elkaar gelopen en wint daarmee een bioscoopbon.”

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA