'

Apr 20
DE WOLDEN - Even snel een appje checken op de fiets. Wie doet het niet? Vooral jongeren zijn veel met hun telefoon bezig in het verkeer. Het is zelfs de oorzaak van één op de vijf fietsongelukken met jongeren. ‘Smartphonevrij’ fietsen is een stuk veiliger. Daarom voert het Rijk dit voorjaar de landelijke campagne ‘Fietsmodus’.
Speciale app beloont veilig fietsen

Een onderdeel van de campagne is de speciale app ‘Fietsmodus’. De app verleidt jongeren om tijdens het fietsen hun smartphone niet te gebruiken. Als ze de app aanzetten, gaat het scherm van de telefoon letterlijk op ‘zwart’. De fietsers blijven wel bereikbaar, maar kunnen onderweg niet meer worden afgeleid door hun telefoon. Jongeren die de app gebruiken, sparen punten waarmee ze kans maken op leuke prijzen. De app is gratis te downloaden voor iPhone en Android.

Smartphone uit? Goed (ge)zicht!

Het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe ondersteunt de campagne ook in Drenthe. Fietsmodus is onder andere te zien in bioscopen en via online banners, radio- en tv-spots op RTV Drenthe. Daarnaast heeft het VVBD aan basisscholen gevraagd om het onderwerp rondom het Verkeersexamen in april te bespreken met leerlingen. Er gaat ook een promotieteam bij verschillende basis- en middelbare scholen langs om speciale Fietsmodus-zonnebrillen uit te delen met boodschap ‘Smartphone uit? Goed (ge)zicht!’.

Meer informatie over de campagne staat op www.fietsmodus.nl.

Geplaatst door B S

Tweet This!

0 Trackbacks

  1. Geen Trackbacks

0 Reacties

Geeft reacties weer als(Lineair | Samengevoegd)
  1. Geen reacties

Reactie toevoegen


Woorden vet markeren d.m.v. *woord*, onderstrepen d.m.v _woord_.
Standaad emoticons zoals :-) en ;-) worden geconverteerd naar afbeeldingen.
Email adressen worden niet getoond en zijn alleen zichtbaar voor de blogger.

Om het posten door robots tegen te gaan, gelieve de letters die je in het plaatje ziet over te typen. Je commentaar wordt enkel gepost wanneer de letters overeen komen. Je browser dient cookies te ondersteunen (standaard staat dit aan), of je commentaar kan niet geverifieerd worden.
CAPTCHA