'

Aug 18
MEPPEL - Steeds meer mensen zijn genoodzaakt een beroep te doen op de voedselbank. Hierdoor komen noodgedwongen meer voedselbanken in het noorden. De Voedselbanken regio Noord/Oost benaderen producenten en distributeurs van voedingsmiddelen en zamelen bij hen producten in, waarvan de kwaliteit nog steeds goed is, maar die om bepaalde redenen niet meer verkocht kunnen worden (en dan meestal vernietigd worden).

Van deze goederen worden vervolgens pakketten gemaakt die wekelijks worden uitgedeeld aan particuliere huishoudens die het om één of andere reden financieel niet kunnen redden. Vanuit het Distributiecentrum Noord/ Oost Nederland in Meppel worden vijftien grotere voedselbanken van producten voorzien.

Ga door met lezen van "Voedselbank is op zoek naar vrijwilligers"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 18
KOEKANGE – Ten Heuvel Tours heeft het wagenpark uitgebreid met een splinternieuwe Touringcar. Deze beschikt over 54 zitplaatsen. Het bedrijf uit Koekange heeft met de nieuwe bus nu de beschikking over drie luxe touringcars. Dit maakt het mogelijk om grotere groepen te vervoeren met eigen materieel. ‘Het was een flinke investering bekent eigenaar Ronnie ten Heuvel, maar noodzakelijk om mee te gaan met de tijd. De extra capaciteit is bijzonder handig bij grotere schoolreisjes, kampweken, dagtochten en verwenreizen’. Maar ook verschillende voetbalclubs uit de regio laten zich graag vervoeren naar uitwedstrijden. En de voetbalfans die een wedstrijd willen bezoeken van hun favoriete club eveneens. Of de concertbezoekers die bijvoorbeeld naar de Vrienden van Amstel live gaan. ‘Die kaarten waren we in no-time kwijt, dus volgend jaar gaan we daar weer naar toe’ lacht ten Heuvel.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Nieuwe touringcar voor Ten Heuvel Tours"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 18
HOOGEVEEN - Een 53-jarige vrouw uit Hoogeveen deed zondagmiddag aangifte van mishandeling. De vrouw reed in haar scootmobiel op de Wolfsbosstraat in Hoogeveen toen zij door een andere vrouw werd mishandeld. Het ambulancepersoneel heeft de vrouw onderzocht en behandeld aan verwondingen (o.a. krassen en striemen op haar lichaam). Dit zou al de derde keer zijn in korte tijd dat het slachtoffer door deze vrouw is mishandeling. De politie deed een burgernetmelding uit. Helaas heeft een zoekactie in de omgeving niet geleid tot een aanhouding van de verdachte. De verdachte is een vrouw van ongeveer 60 jaar oud, grijs jaar dat los en in een knotje wordt gedragen. Zij zou op een opoefiets rijden, zonder handremmen met grijze fietstassen. Getuigen van dit voorval worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 18
DRENTHE - De zomervakantie zit erop voor scholieren Drenthe. Zij moeten vanaf vandaag weer naar school. De vakantie begon op 5 juli voor scholieren in Noord-Nederland. Volgende week beginnen de scholen in het zuiden weer. Als laatste, op 1 september, gaan de scholieren in het midden van het land weer de klas in. De volgende vakantie is de herfstvakantie. Deze begint voor het noorden op 11 oktober en duurt een week. Overigens is dit een adviesdatum, scholen mogen hiervan afwijken

Geplaatst door B S

Tweet This!
Aug 18
DE WIJK - Vanaf week 34 beginnen de gymlessen van WGV weer. Het belooft weer een sportief en gezellig seizoen te worden! WGV biedt in De Wijk en Koekange vele verschillende lessen voor jong en oud. Naast de gymlessen voor jongens en meisjes is er bijvoorbeeld ook acro-gymnastiek, springroep, selectiegroep turnen, badminton, freerunning, "BOM groep" en streetdance. Bij WGV mag iedereen drie gratis aaneengesloten proeflessen volgen. Voor meer informatie kijk op de site van WGV: www.wgvdewijk.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!