'

Okt 4
RUINERWOLD - Ruinerwold Peregoed, het is een slogan die het dorp en haar inwoners de laatste jaren op het lijf is geschreven. Dit succesvolle evenement waar vond vandaag voor de 75e keer plaats. Gewapend met vangnetten, ladders en harken en zelfs een hoogwerker gingen de kopers aan de slag om de bomen leeg te halen en daarbij worden soms halsbrekende toeren uitgehaald om de peren van de boom los te weken. Hoeveel het heeft opgebracht voor de Karstenhoeve is op dit moment niet bekend, maar de penningmeester toonde uw verslaggever rond het middaguur een uitpuilende portemonnee. En lachte daarbij veelbetekenend.



Ga door met lezen van "Ruinerwold Peregoed"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 4
IJHORST - Op maandag 6 oktober 2014 zal de maandelijkse ledencontactvergadering van Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst e.o.” worden gehouden bij Kroko Multipunt, Heerenweg 42 in IJhorst. Aanvang is om 20.00 uur. Na de pauze, om ongeveer 20.45 uur, geeft Ingo Janssen een presentatie over de ringslang. Janssen gaat uitgebreid in op het leefgebied van deze prachtige niet-giftige slang. In het bijzonder behandelt hij de relatie tussen de ringslang en de mens en wat we kunnen doen om de leefomgeving te verbeteren, zoals aanleg van broedhopen. En komt de ringslang in Staphorst voor? Ingo Janssen is bioloog, met als specialisatie ringslang ecologie, en werkzaam bij RAVON en als landelijk coördinator Meetnet Reptielen. Iedereen is op 6 oktober a.s. welkom bij Kroko Multipunt.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 4
DE WIJK - RTV Drenthe was vrijdagmorgen in De Wijk om een reportage te maken over Atelier C. Directe aanleiding voor de reportage was Oktobermaand Kindermaand. Met name de veelzijdigheid aan disciplines die wordt geboden door Caecile Cnoops was een goed reden om langs te komen. Het camerateam was bijna 3 uur aanwezig om opnames te maken. Zo werden er ook shots genomen van wat er allemaal gemaakt kan worden van de beschilderde zijde. Komende donderdag 9 oktober is de uitzending te zien bij RTV Drenthe. Atelier C is te vinden aan de Willem Koopsweg 49 , De Wijk website: www.atelier-csc.nl


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 4
RUINEN - Het Byzantijns Mannenkoor Friesland treedt zondag 5 oktober om 15.00 uur op in de Mariakerk in Ruinen. Dit koor is in 2004 opgericht in Drachten en telt 25 leden, afkomstig uit Friesland Groningen en Drenthe. Het heeft zich vanaf de oprichting gepresenteerd als een niet kerkelijk gebonden koor dat als doel heeft de liturgische muziek uit de traditie van de Russisch-orthodoxe kerk en volksliederen uit Oost-Europese landen te vertolken. In het 10-jarig bestaan van het koor heeft het koor al een respectabel aantal concerten in Noord Nederland en het buitenland (Praag) gegeven. www.muziekindemariakerk.nl


De Mariakerk in Ruinen

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 4
RUINERWOLD - De Tuinkring organiseert op zaterdag 11 oktober een plantenruilbeurs. Tuin- en kamerplanten, stekken, knollen en bollen kunnen geruild worden. In het najaar is het gemakkelijker om te bekijken welke planten u wilt ruilen en waar u nog ruimte in de tuin over heeft voor nieuwe planten. Maar ook tuinboeken en tijdschriften, spullen om de tuin “aan te kleden”, zoals potten, manden, tuinbeeldjes en dergelijke kunnen geruild worden. Het uitgangspunt is ruilen, maar voor degene die niets heeft in te brengen is kopen ook mogelijk (max. € 5,00).


Ga door met lezen van "Tuinkring Ruinerwold organiseert een plantenruilbeurs"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 4
DE WIJK - Op zondag 12 oktober is er een bruidsbeurs bij de Havixhorst in De Wijk. De leukste dag uit met heel veel inspiratie voor jullie bruiloft mag je natuurlijk niet missen als je gaat trouwen. Niet alleen vind je er heel veel keus in alles wat je zoekt voor je bruiloft, je doet er de leukste ideetjes op, ontvangt een gratis goediebag en heb je gratis entree tot de bruidsshow. Dé 10 redenen om een bezoek te brengen.

Ga door met lezen van "Bruidsbeurs in de Havixhorst"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 4
ROGAT - Vrijdagavond is er door nog onbekende oorzaak brand ontstaan in een auto die geparkeerd stond langs De Veltkamp. Toen de brandweer van De Wijk/Koekange ter plaatse kwam sloegen de vlammen reeds uit de cabine van de bestelwagen. Het voertuig is volledig uitgebrand.


Video: Alex Wever - RegioMeppel.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!