'

Dec 16
RUINERWOLD - Wat zijn jouw goede voornemens voor 2015? Begin het jaar goed door te werken aan je vitaliteit en conditie en geef je op voor de yogalessen. De lessen zijn geschikt voor jong en oud, man of vrouw en ook als je (nog) geen ervaring hebt met yoga ben je van harte welkom! Yvonne Kroon geeft een aanbod van dynamische power yoga en hatha yoga, hiermee wordt er een allesomvattende combinatie van kracht en ontspanning gebruikt.

Ga door met lezen van "Yogalessen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 16
DRENTHE - De economie van de provincie Drenthe is in de jaren 2011-2013 het hardst geraakt door de crisis. Het Drentse bruto binnenlands product (bbp) kromp in die drie jaar ruim 3 procent. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag bekend.

Drenthe had al het laagste bbp per hoofd van de bevolking. Het verschil met de rest van het land is door de economische krimp groter geworden. De provincie Gelderland groeide in de periode 2011-2013 het snelst. Ook Noord-Brabant deed het relatief goed. Ondanks de sterke economische krimp in Drenthe de afgelopen jaren valt de werkloosheid in de provincie mee. Deze ligt met 8,2 procent op het landelijke gemiddelde. In Flevoland is de werkloosheid met bijna 11 procent verreweg het hoogst. Ook in Groningen (9,6 procent), Friesland (9,3 procent) en Zuid-Holland (9 procent) zitten relatief veel mensen zonder werk. Bron: Novum

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 16
RUINEN - Op zaterdag 27 december om klokslag 15.00 uur zullen midwinterhoornsblazers bij Bezoekerscentrum Dwingelderveld aan de Benderse te Ruinen een ode brengen aan het Dwingelderveld. In een grote kring zullen de blazers hun melancholische klanken laten klinken over het grootste natte heidegebied van West Europa. Een unieke belevenis in de periode tussen kerst en oudejaar. De afgelopen drie jaar heeft het Nationaal Dwingelderveld in het teken gestaan van de herinrichting van het Noordenveld. Met de afronding van dit grote project begint het Dwingelderveld als het ware aan een nieuwe hoofdstuk in haar lange geschiedenis. De midwinterhoornblazers brengen daarom op muzikale wijze een ode aan het Dwingelderveld.

Midwinterhoorn blazers (3)

Ga door met lezen van "Midwinterhoornblazers brengen ode aan het Dwingelderveld"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 16
IJHORST - Zondag 21 december om 16.30 organiseren we voor de eerste keer een Taizé viering in de Protestantse kerk van IJhorst/De Wijk. Vrouwenkoor Goulash uit Meppel zal hierbij haar medewerking verlenen. In Taizé in Frankrijk volgde broeder Roger zijn hart en stichtte een oecumenische gemeenschap. Een gemeenschap van mensen die samen in Christus geloven ongeacht hun achtergrond en herkomst. Een samenkomst van mensen die elkaar proberen te begrijpen vanuit verzoening. Een gemeenschap waarin eenvoud en goedheid van hart voor alles centraal staat.

Mensen, vooral jongeren, vanuit de hele wereld gaan naar Taizé om deze gemeenschap te ervaren. Tijdens de viering staat het zoeken naar gemeenschap met God centraal, dit doen we door gemeenschappelijk gebed, zingen, stilte en persoonlijke bezinning.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 16
KOEKANGERVELD - De bewoners van de Blieckweg in Koekangerveld zijn er erg trots op de kerstversiering die ze ehbben aangebracht. Ze hopen dat iedere straat volgend jaar allemaal ook de straat gaat versieren. Zaterdag 20 december vanaf 16.00 uur is er een levend kerststal op het Struunpad met een kerstverhaal in het Drents.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Blieckweg (7)A

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 16
STAPHORST - Kerstzangavond 23 December (dinsdag) m.m.v. het Jong Gemengd Koor Immanuël uit Urk o.l.v. Harm Hoeve. Minne Veldman: orgel. Jorrit Woudt: piano. Beiden begeleiden koor- en samenzang. Laura Krale trompet. Willeke van den Bosch–Boer: fluit. Locatie: kerkgebouw De Bron Churchilllaan 2 7951 AJ Staphorst. Aanvang: 19.30 uur. Kerk open 19.00 uur. Entree: € 6,—p.p. Kinderen tot 12 jaar vrije toegang. zie ook: www.zndzstaphorst.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 16
Prijsuitreiking door wethouder Sport Jan van ‘t Zand

DE WIJK - Woensdag 17 december organiseren de combinatiefunctionarissen sport van gemeente De Wolden de gemeentelijke finale van het trefbaltoernooi. Dit vindt plaats in de sporthal in de Wijk en is voor basisschoolleerlingen uit groep 5 tot en met 8. Het begint om 14.30 uur en duurt tot 17.00 uur. Rond 16.45 uur reikt wethouder Jan van ’t Zand de prijzen uit. De beste twee teams van groep 5/6 en de beste twee teams van groep 7/8 winnen een ticket voor de Drentse trefbalfinale op dinsdag 23 december in Klazienaveen.

Ga door met lezen van "Gemeentelijke finale trefbaltoernooi"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 16
KOEKANGERVELD - In dorpshuis De Veldhoek houdt Biljartclub de Veldhoek uit Koekangerveld vlak voor de Kerst en direct na de Kerst het eerste lustrum Open 4-Ballen-Biljarttoernooi. Dit gebeurt op maandag 22 december, dinsdag 23 december, woensdagmorgen 24 december en zaterdag 27 december.

Normaal wordt er bij biljarten gespeeld met drie ballen: een witte, een gele en een rode. Maar bij deze spelsoort wordt een blauwe bal aan het spel toegevoegd. Het is een leuk, kleinschalig evenement voor mensen die eens iets anders willen dan biljarten met drie ballen. Er zijn leuke prijzen te winnen.


Ga door met lezen van "4-Ballen-biljarttoernooi viert eerste lustrum"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 16
RUINERWOLD - Een bijzondere combinatie: de bijna 60-jarige Bergklanken en de 40-jarige Altiband uit Meppel. Samen geven zij op zondagmiddag 21 december een kerstconcert in Sporthal Buddingehof te Ruinerwold. Aan bod komen de fanfare en het melodisch slagwerkensemble van De Bergklanken en de drumband van de Altiband. In het verleden is bewezen dat deze orkesten elkaar prima aanvullen en kunnen zorgen voor een afwisselend muzikaal programma. Aanvang 15.30 uur. De toegang is gratis. U bent van harte welkom!

Geplaatst door B S

Tweet This!