'

Jan 15
Voor de 36e Nationale Tentoonstelling en de 11e Jeugdshow -in de TT-hal te Assen- van hoenders, dwerghoenders, serama’s, sier- en watervogels, sierduiven, konijnen, cavia’s en kleine knagers hebben leden van de S.K.V., evenals voorgaande jaren, een aantal dieren ingezonden.

De tentoonstelling -gehouden van 7 t/m 10 januari 2015- werd na de inleiding van de organisatievoorzitter de heer G.J. Schenkel geopend door de Commissaris van de Koning in Groningen de heer M. van den Berg. Op de show, die door zo’n 10.000 bezoekers trok, werden ca. 9500 dieren tentoongesteld.

Onderstaande predikaten werden toegekend aan door S.K.V.-leden ingebrachte dieren:
Hoenders
Combinatie Doldersum: Drents Hoen Bolstaart Goudpel 1 x 1ZG en 1 x G. G.J. Schenkel: Barnevelder 2 x G en 1 x 1ZG. L. van Dijk: Alsteirer Wildbruin 1 x 1F, 1 x 2ZG en 1 x ZG, Sulmtaler Tarwe: 1 x 1F, 1 x ZG en 1 x 1ZG.
Dwerghoenders
A. Fictorie: Hollands Kuifhoenkriel Zwart Witkuif 4 x ZG, 1 x 3ZG en 1 x Trio ZG, Ned. Baardkuifhoenkriel Zwart 2 x 1F en 2 x ZG. Comb. Doldersum: Drentse Bolstaartkriel Patrijs 2 x G, Groninger Meeuwkriel 1 x 4ZG, 1 x 5ZG en 1 x G. L. van Dijk: Sulmtaler Kriel Tarwe 2 x ZG, Sulmtaler Kriel Blauwtarwe 1 x ZG en 1 x 3 ZG. K. Fictorie: Sulmtaler Kriel Tarwe 1 x 2F en 1 x ZG, Wyandotte Kriel Wit 1 x 3 F, 2x ZG en 1 x Trio ZG. M.G. Boerrigter: Sulmtaler Kriel Tarwe 1 x ZG en 1 x G. E. Kin: Alsteirer Kriel Wildbruin 1 x 2F, 1 x ZG en 2 x G.
Konijnen
J.W. Kloek: Vlaamse Reus IJzergrauw 1 x 3F en 1 X 5F, Vlaamse Reus Wit 1 x ZG. E.J. Kin Vlaamse Reus Blauw 1 x ZG en 2 x G. Comb. K. & G. Timmerman: Wener, Kleur, Blauw 1 x ZG, Wener Wit 2 x ZG. A. Fictorie: Duitse Hangoor 1 x F en 2 x ZG, Alasla 1 x 4F en 4 x ZG en 1 x G. K. Dozeman: Tan Zwart: 2 x ZG. Schenkel: Tan Zwart 1 x F, 3 x ZG en 1 x G. G. Fictorie: Ned. Hangoordwerg Konijngrijs 3 x ZG, Ned, Hangoordwerg Wit roodoog 1 x 3F, 3 x ZG en 2 x G. J. Akkerman: Ned. Hangoordwerg Madagascar 1 x ZG, 1 x G en 2 x V, Ned. Hangoordwerg Isabella 3 x G. J. Dunnink: Kleurdwerg, Tekening Lotharinger zwart 1 x G, Kleurdwerg, Tekening Lotharinger bruin1 x 1F, 1 x 1ZG en 1 x G.
Cavia’s
Comb. Doldersum: Gladhaar éénkleurig, rood 1 x 1ZG Beer C-klasse en 1 x Zeug C-klasse. Gladhaar tekening Driekleur (zw-ro-wi) 2 x ZG Zeug A-klasse.
Jeugdshow Konijnen
Joran Doldersum: Thrianta 1 x ZG. Johan Knoppert: Pool, Roodoog Wit 2 x F, 1 x 2ZG en 3 x ZG.
Jeugdshow Cavia’s
Joran Doldersum: Gladhaar Aouti, Rood 2 x ZG Beer B-klasse, 1x F Zeug C-klasse en 1 x G Zeug C-klasse.




Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 15
STAPHORST – Donderdag zijn rond het middaguur twee auto’s op elkaar gebotst op de kruising van de Ebbinge Wubbenlaan met de Viaductweg. Een van de beide voertuigen heeft geen voorrang verleend aan de andere. Hoe het precies gebeurd is, is nog niet duidelijk. De politie onderzoekt de zaak. Een persoon is voor onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd. De berger heeft beide voertuigen afgevoerd.


video: Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 15
ZUIDWOLDE - In Ruinerwold is een speciale initiatiefgroep vanuit de bevolking actief om de herinrichting van Dijkhuizen te realiseren. Er moeten nog de nodige middelen gevonden worden en de projectgroep hoopte dat het project in aanmerking zou komen voor een extra BDU-bijdrage. In de Meppeler Courant van 19 december 2014 stond een artikel over de verdeling van de BDU gelden van de provincie Drenthe. Uit het artikel blijkt dat geen extra BDU-subsidie wordt toegekend aan het project herinrichting Dijkhuizen.

De CDA-fractie heeft hierover de volgende vragen:

1. Heeft de gemeente De Wolden een aanvraag ingediend voor het verkrijgen van extra BDU subsidie voor het project herinrichting Dijkhuizen? Zo ja, Wat zijn de redenen, dat het project is afgewezen voor de BDU-gelden? Zo nee, Waarom niet?

2. Welke mogelijkheden zijn er zodat het project Dijkhuizen alsnog in aanmerking kan komen voor BDU-subsidie en op welke termijn zou dit dan gerealiseerd kunnen worden?
Namens de fractie van het CDA
Karin Brouwer

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 15
RUINERWOLD - Op donderdag 22 januari komen de kidsclub-coaches van FC Twente naar Ruinerwold. In het kader van gezond eten en sporten geven de coaches uitleg aan de kinderen van de groepen 4, 5 en sommige groepen 6 van onze basisscholen. Uiteraard wordt er ook een voetbal clinic aangeboden aan deze leerlingen. Heeft u zin om te komen kijken; de clinic wordt gehouden in de sporthal Buddingehof. Tijden en groepen: 09.00 uur Harm Vonckschool, 10.00 en 11.00 uur de Dissel en om 13.15 de Wezeboom en de Arendsvleugel sluit af om 14.15 uur.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 15
MEPPEL - In het nieuwe jaar start circus Okidoki met een nieuwe cursus, ouder-kind circus. Samen met papa, mama, opa of oma het circusspel spelen. Acrobatiek, ballopen, fietsen op de circusfiets en nog veel meer. De cursus bestaat uit 5 lessen op de zaterdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur. De data zijn 17 en 31 januari, 14 en 28 februari en 14 maart. De kosten bedragen 40 euro per tweetal. Ook start er op 9 januari een cursus luchtwerk (trapeze/doeken) op de vrijdagavond van 18.30 tot 19.30. (kosten 20 euro tot aan de tot aan de Voorjaarsvakantie) Opgeven kan via de mail: circus.okidoki@gmail.com. Alle activiteiten vinden plaats in De Toermalijn, Julianastraat 22 te Meppel.



Ga door met lezen van "Ouder-kind cursus bij circus Okidoki"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 15
REGIO - Drenthe heeft een topkwartaal achter de rug als het gaat om de woningverkoop, dat meldt makelaarsorganisatie NVM. In alle twaalf Drentse gemeenten is een toename van het aantal verkochte woningen te zien ten opzichte van het kwartaal ervoor. De NVM heeft de toename per gemeente op een rij gezet. Daarbij valt op dat de verschillen in Drenthe groot zijn. De stijging bij woningverkopen was eind vorig jaar het grootst in de gemeente Aa en Hunze. Die gemeente kent een stijging van 64 procent. De gemeenten Meppel, Noordenveld en Westerveld komen uit op een stijging van rond de vijftig procent.

Ga door met lezen van "Makelaars tevreden over woningverkoop in Drenthe"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 15
HOOGEVEEN – Door nog onbekende oorzaak zijn woensdagmiddag vier auto's betrokken geraakt bij een botsing op de Industrieweg tijdens een sneeuwbui. Twee auto's botsten op de kruising Edisonstraat Industrieweg. Door het ongeval knalde ook twee andere auto's op elkaar op dit kruispunt. Een slachtoffer is met lichtenverwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De berger heeft alle vierde auto's meegenomen. Tijdens de hulpverlening en berging is het kruispunt deels afgesloten geweest voor het verkeer.


video: Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 15
ANSEN - Voor het Anserveld is een inrichtingsplan en watergebiedsplan opgesteld om het gebied te gaan gebruiken als waterberging (ook wel klimaatbuffer). In vervolg op de informatieavond van 13 mei 2014, is er opnieuw een informatiebijeenkomst voor omwonenden. Ditmaal in de vorm van een informele inloopmiddag en -avond. U kunt de aangepaste plannen uitgebreid bekijken en al uw vragen stellen met betrekking tot water, ruimtelijke ordening en vergunningen.

Datum en tijd: dinsdag 20 januari 2015, 16.00-20.00 uur. Locatie: Dorpshuis de Bastogne, Dwingelerweg 2a, Ansen. Aanwezige partijen: Waterschap Reest & Wieden, Natuurmonumenten, Dienst Landelijk Gebied, gemeente De Wolden, gemeente Westerveld.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 15
OOSTEINDE - Voor een gezellige Après ski party hoef je echt niet speciaal naar Oostenrijk te gaan. Dichterbij huis, bij cafe Oosteinde in Ruinerwold worden de voorbereidingen getroffen voor een heerlijke warme avond in Winterse sfeer. Op zaterdag 7 februari wordt het cafe omgetoverd tot een heuse Apres Ski hut. Ofwel haal je snowboots uit de kast, zet je beste wintermuts op en kom gezellig langs voor een heerlijke avond. Met gezellige muziek van Partyband Solidair, grote glazen bier, een sneeuwkanon, speciale bediening belooft het een groot feest te worden. Aanvang 21.00 uur. Gratis entree.

apres ski party

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 15
HOOGEVEEN - In de maanden januari/februari gaan ruim 7000 kinderen van verschillende basisscholen uit noord Nederland naar de 7e editie van het Soroptimist Filmfestival voor Kinderen. Dit festival staat geheel in het teken van de rechten van het kind. Doel van het festival is om kinderen via films bewust te maken van het bestaan van kinderrechten en om de kinderen en kijkje te geven in het leven van andere kinderen. Het festival wordt georganiseerd in Assen, Drachten, Leeuwarden, Hoogeveen, Stadskanaal, Steenwijk, Groningen, Emmen en dit jaar voor het eerst ook in Edam. De Soroptimisten krijgen volop steun voor het evenement. De bioscopen en theaters in de verschillende steden openen veelal belangeloos hun deuren. Unicef ondersteunt dit initiatief en verzorgt lesbrieven, gastlessen en promotiemateriaal.

Ga door met lezen van "Soroptimist Filmfestival voor kinderen nu al op 9 locaties"

Geplaatst door B S

Tweet This!