'

Jun 2
RUINEN – In Ruinen vloog dinsdagochtend een vaatwasser in de brand en zette een woning aan de Westerstraat vol rook. De brandweer die snel ter plaatse was kon uitbreiding van de brand voorkomen. De bewoner had bij zijn bluspoging zo veel rook binnen gekregen dat hij wegens ademhalingsmoeilijkheden in de ambulance molest worden behandeld. De man hoefde niet naar het ziekenhuis. Hoewel de brandschade in de keuken van het huis kon worden beperkt was er wel zoveel water en rook schade dat een vertegenwoordiger van de stichting Salvage voor de eerste ondersteuning ter plaatse kwam.


video: persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 2
ZUIDWOLDE - Het college van B&W heeft op 1 juni 2015 een verkeersbesluit genomen om een 60 km/h limiet in te stellen op de Hoogeveenseweg in Zuidwolde ter hoogte van Ten Arlo tot aan de bebouwde kom van Zuidwolde. Het verkeersbesluit heeft tot gevolg dat er voor het weggedeelte tussen Ten Arlo en de bebouwde kom van Zuidwolde een maximumsnelheid wordt ingesteld van 60 km per uur. De limiet wordt ingesteld door het verplaatsen van bord ‘maximumsnelheid 60 km/h’ en ‘einde maximumsnelheid 60 km/h’. Het besluit heeft tot doel de snelheid te verlagen en de verkeersveiligheid te vergroten. Het besluit is in te zien in het gemeentehuis, Raadhuisstraat 2 in Zuidwolde.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 2
DOS’46 in het zaalseizoen 2014-2015

REGIO - November 2014. Het zijn spannende tijden in het Drentse Nijeveen. De plaatselijke korfbaltrots DOS’46 is in 2012 van het hoogste toneel verdwenen en daarmee kwam definitief een einde aan een gouden periode van het roodzwarte korfbalbolwerk. In het seizoen 2012-2013 was de viervoudig zaalkampioen dichtbij een directe terugkeer naar het hoogste niveau, maar op de drempel van de Korfbal League werd de formatie van coach Herman van Gunst pootje gelicht. Nadat het seizoen 2013-2014 uitging als een nachtkaars, staan nu Daniël Hulzebosch en Haralt Lucas voor de uitdaging om de felbegeerde promotie af te dwingen. Is driemaal scheepsrecht? En wat als het opnieuw niet lukt? Zoeken de groeibriljantjes hun heil dan elders en is de Korfbal League dan voorgoed uit zicht?

Ga door met lezen van "Filmpremière LEAGUE"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 2
RUINERWOLD - Het heren 55+ team van TC ’t Wold is maandagmiddag kampioen geworden in Ruinerwold. Het team bestaande uit: Jan Tonkes, Lammert Mulder, Bertus Streppel, Gerard Kooiker, Albert van ’t Ende, Henk Middelveldt en aanvoerder Eiso Esenga uitkomend in de eerste klasse Heren Noord promoveert daarmee naar de Hoofdklasse Noord. Heren van harte gefeliciteerd.

Tennis Rwold (4)A
foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Heren 55+ team TC ’t Wold promoveert naar Hoofdklasse"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 2
MEPPEL - Kensington is dit jaar de hoofdact van Live in Meppel In Concert. De populaire Nederlandse band komt op zaterdagavond 5 september naar Meppel. Dat heeft de organisatie van het Meppeler stadsfestival bekend gemaakt. Kensington is dit jaar tijdens de 3FM Awards uitgeroepen tot Beste Artiest Rock. Verder werd het album Rivals uitgeroepen tot Beste Album.
Naast Kensington is er die avond ook een optreden van Kovacs. Live in Meppel in Concert wordt dit jaar na het optreden van Kensington, afgesloten met een optreden van de Memphis Maniacs.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 2
KOEKANGE - In een bosperceel langs de Panjerdsweg is maandagavond 1 juni 2015, brand ontstaan in veengrond. Een aanwonende boer ontdekte de brand en alarmeerde de brandweer. De brandweer ging de veenbrand te lijf met hoge druk straal en injectiespuit. De brandweer van Koekange/De Wijk had de veenbrand hierdoor snel onder controle.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 2
Beslissingswedstrijd Overgangsklasse Hoogkerk - ODIK (Barneveld) bij KIOS Ruinerwold

RUINERWOLD - In de laatste speelronde van de korfbalcompetitie in de Overgangsklasse A heeft Hoogkerk haar laatste strohalm gegrepen en gekregen. Door de eigen winst op directe concurrent KVZ werd directe degradatie ontlopen en moet de ploeg uit Zutphen volgend jaar weer in de 1e klasse acteren. Door het verlies van ODIK uit Barneveld heeft Hoogkerk door haar winst ook ODIK achterhaald en zijn ze gezamenlijk op de zesde/zevende plaats geëindigd. Hierdoor is een beslissingswedstrijd noodzakelijk om te bepalen wie als nummer 7 nog een degradatiewedstrijd zal spelen tegen de nummer 7 uit de overgangsklasse B. Hier is echter ook nog een beslissingswedstrijd noodzakelijk tussen AKC uit Almelo en ZKV uit Zaandam. De beslissingswedstrijd in de overgangsklasse A tussen Hoogkerk en Odik vindt op zaterdag 6 juni plaats om 17.30 uur op het sportpark achter Dorpshuis Buddingehof (Dijkhuizen 68A, Ruinerwold).

Geplaatst door B S

Tweet This!