'

Jun 15
RUINERWOLD - KIOS heeft zich via een lange omweg toch weten te handhaven in de 1ste klasse van de veldcompetitie. Waar het in de zaal op hetzelfde niveau nog tot de laatste wedstrijd mee streed om het kampioenschap, ging het op het veld uiterst moeizaam en moest er een degradatiewedstrijd gespeeld worden om voor handhaving te zorgen. En dit lukte..

De tegenstander in deze beslissingswedstrijd was Refleks uit Rijswijk. Een onbekende tegenstander voor de Spekbraanders, maar het had via-via al wel te horen gekregen dat Refleks met hetzelfde tempo en intensiteit speelt. Een gelijkwaardige tegenstander op papier dus.

Ga door met lezen van "Gehele KIOS selectie volgend seizoen op 1ste klasse niveau"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 15
DRENTHE - Van 16 tot en met 18 juni is de North Sea Conference in de Nieuwe Kolk te Assen. Zo’n zeshonderd internationale gasten uit de Noordzee regio, Duitsland, Groot-Brittannië, Zweden, Noorwegen, Denemarken, België en Nederland komen naar deze jaarlijkse conferentie van het North Sea Region Interreg B Programma en de Noordzee Commissie. Michael Pye, wereldbekend door zijn boek ‘Aan de rand van de wereld’ (boek van de maand bij De Wereld Draait Door) is een van de keynote sprekers.

Deze keer was het de beurt aan Noord-Nederland om de conferentie te organiseren. De conferentie is dé plek waar partners die geïnteresseerd zijn in innovatieve projecten elkaar kunnen ontmoeten, inspireren en mogelijk nieuwe toekomstwegen in kunnen slaan. De afgelopen zeven jaar is een grote diversiteit aan projecten in het kader van het Interreg programma van de Noordzee regio succesvol uitgevoerd.

Dag 1 van het programma bestaat uit een plenaire sessie, workshops en een netwerkevenement. Historicus en auteur Michael Pye geeft tijdens de plenaire sessie zijn visie op de historie van samenwerking binnen de Noordzee regio. De tweede keynote spreker is Donné Slangen, directeur gebieden en projecten bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Hij gaat in op de nationale visie op de Noordzee regio en de rol van de regio’s. Op Dag 2 zijn er verschillende studytours georganiseerd door heel Noord-Nederland.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 15
RUINERWOLD - Op vrijdag 3 en zaterdag 4 juli organiseert volleybal club Ruinerwold weer haar jaarlijkse Beachvolleybal toernooi. Vrijdag is er een toernooi voor de jeugd en zaterdag kan de “oudere jeugd” z’n hart ophalen. Er wordt een groot strand gemaakt op de parkeerplaats achter De Klok te Ruinerwold. Hier kan een ieder die graag wil volleyballen zich uitleven in een mooie grote zandbak. We sluiten zoals gebruikelijk af met een gezellige BBQ.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 15
DE WIJK/KOEKANGE - Bij EHBO de Wijk/Koekange was er afgelopen vrijdag alle reden tot een feestje. Twee bestuursleden; Philip te Winkel (penningmeester) en Greetje Dozeman (voorzitter) waren 25 jaar bestuurslid van de EHBO vereniging. Dit wilde de vereniging niet ongemerkt voorbij laten gaan. Tijdens deze avond werden ze verrast met een mooi cadeau en een bos bloemen. Uitgereikt door de overige bestuursleden. De leden hopen dat ze nog vele jaren doorgaan.

EHBO De Wijk (7)A
foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 15
DE WOLDEN - De PvdA De Wolden vindt dat het college samen met verenigingen van dorpsbelangen en burgers moet gaat kijken naar andere mogelijkheden voor betere bereikbaarheid en vervoer in het gebied. Bereikbaarheid van voorzieningen en vervoer voor de inwoners zijn essentieel in onze plattelandsgemeente, juist nu oudere mensen de komende jaren ook langer thuis blijven wonen. De PvdA zal daarvoor op 18 juni bij de bespreking van de kadernota een motie indienen. Het onderwerp bereikbaarheid en vervoer is voor de PvdA fractie een kernpunt bij de bespreking van de kadernota 2016 op 18 juni in de raad van De Wolden. Er is niet alleen weinig geld, het college heeft ook weinig plannen. De PvdA De Wolden had hier in haar verkiezingsprogramma al ideeën over (Wolden Wheels) en vraagt in een motie het college, om samen met verenigingen van dorpsbelangen en burgers te kijken naar andere vervoersmogelijkheden. Het aantal voorzieningen in de dorpen neemt af, dit geldt voor zowel maatschappelijke als voor commerciële voorzieningen. Daarnaast verdwijnen er steeds meer buslijnen uit het gebied. Voor de PvdA De Wolden is bereikbaarheid en vervoer in onze dorpen belangrijk.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 15
RUINERWOLD - Voor wie de Taxus baccata wil gaan snoeien: wacht nog even met snoeien tot vandaag en lever dit "groenafval" in bij Hoveniersbedrijf Martijn Buld in Ruinerwold. Het hoveniersbedrijf zamelt vanaf 15 juni taxussnoeisel in en ondersteunt zo de landelijke actie Vergroot de Hoop, verklein de kanker; een initiatief van Stichting Vergroot de Hoop. 'Het is de eerste keer dat wij hier aan meedoen. Als ik om mij heen kijk, zijn er zoveel taxussen. En als particulieren bereid zijn om snoeiselafval op te vangen en te brengen, is het mooi dat je zo op een eenvoudige manier dit goede doel kunt helpen', vindt Martijn Buld. Wie zelf niet kan snoeien, kan dit natuurlijk ook door de hovenier te laten doen. 'Het afval brengt geen kosten met zich mee, maar levert juist iets op! Iedere schone kilo levert 70 cent op. Het geld doneren wij volledig aan het KWF.'

taxus1

Ga door met lezen van "Martijn Buld zamelt taxussnoeisel in voor chemokuren tegen kanker"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 15
DE WOLDEN - Per mei 2015 beschikt bibliotheek De Wolden over een Mediacoach. Een mediacoach bedenkt en organiseert activiteiten om de mediawijsheid van kinderen, jongeren, ouders, senioren, leerkrachten en directies te verbeteren. Een mediacoach is gecertificeerd op het gebied van mediawijsheid. De werkzaamheden van een mediacoach zijn divers:
• Coachen van leerlingen bij mediagerelateerde onderwerpen, zoals sociale media, cyberpesten en gamen
• Geven van medialessen van groep 4 tot en met de hoogste klassen van het voortgezet onderwijs
• Hulp bij het leren gebruiken van bronnen op internet (informatievaardigheden)
• Het opstellen van een mediaprotocol
• Jongeren actief betrekken bij het mediabeleid
• Het organiseren van ouderavonden en themaweken, bijvoorbeeld tijdens de Week van de Mediawijsheid
• Het verzorgen en coördineren van lesmateriaal
• Hulp bieden bij problemen
• Eventueel doorverwijzen naar hulpinstanties
• Informeren van collega’s over actuele mediaontwikkelingen
Wilt u als organisatie, school of vereniging gebruik maken van de diensten en mogelijkheden van een Mediacoach dan kunt u contact opnemen met: Ronald Vos, Bibliotheek De Wijk; 0522-441434

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 15
MEPPEL - Het elfde Grachtenfestival in Meppel is gisteravond rond 18.00 uur afgesloten. Het gehele weekend stond bol van de activiteiten. Het festival opende afgelopen vrijdagmiddag met het spectaculaire bungyroeien voor bedrijventeams. ’s Avonds was er de Late Night Grachtenwalk van vijf of tien kilometer met onderweg optredens van dweilorkest ‘De Lendebloazers’, kindercircus ‘Okidoki’ en de band ‘Back’. Coverband Take 7 verzorgde een spetterend optreden op het drijvende podium aan de Stoombootkade. Op zaterdag en zondag 15 juni waren er ook tal van de activiteiten op en rond de Meppeler grachten. In het stadscentrum vond gedurende twee dagen de Meppeler Openlucht Outletverkoop plaats. Daarnaast waren er door de hele stad optredens van piratenkoren en accordeonisten. Ook staat dit jaar weer de traditionele Pieremachochelvaart voor kinderen op het programma.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl (meer foto's klik op link hieronder)



Ga door met lezen van "Grachtenfestival feestelijk afgesloten"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 15
REGIO – Op zondag 21 juni 2015 wordt in de Dorpsstraat en het Lesturgeonplein in Vledder het derde Vledderfestival gehouden. Bezoekers die over de markt willen struinen, zijn van harte welkom tussen 13.00 en 17.00 uur. Daarnaast is er een rommelmarkt. De hele middag is er muziek van dweilorkest Boellawaajoos uit Oldemarkt en het Piratenkoor ’t Zwarte Gat uit Zuidwolde. Ook is een surprise act die u niet wilt missen!

Ga door met lezen van "Vledderfestival op zondag 21 juni"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 15
HOOGEVEEN - Een gezin uit Kampen is zondagmiddag met de auto op de A37 bij het Drentse Hoogeveen van de weg geraakt en over de kop geslagen. De auto kwam op de zijkant in de middenberm tot stilstand. Het gezin dat door het ambulance personeel werd gecontroleerd kwam er wonderwel zonder letsel vanaf. De auto was er minder aan toe die werd met zware schade door een berger afgesleept. Over de oorzaak van het crash is niets bekend.


video: Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!