'

Jul 3
RUINEN - Vrijdagmorgen zijn er op de N375 (oude weg Pesse – Meppel) ter hoogte van Ruinen bij de oversteek Koekangerveldweg twee auto's met elkaar in botsing gekomen. De bestelwagen heeft bij het oversteken de personepersonenauto over het hoofd gezien waardoor deze de wagen in de flank raakte. Het toegesnelde ambulancepersoneel heeft de slachtoffers gecontroleerd. Na behandeling aan hun lichte verwondingen hoefden ze niet naar het ziekenhuis. De weg was deels zo’n twee uur afgesloten. De berger heeft beide voertuigen afgesleept.


video: Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 3
RUINERWOLD - Cinnamon is een Ierse Folk Band, opgericht in 1998, die zondag 5 juli optreedt in de Polletuin. De band bestaat uit volksmuzikanten die na een zwerftocht langs allerlei Europese volkmuziek hun hart verloren hebben aan de traditionele Ierse folk. Het optreden begint om 15.30 uur.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 3
RUINERWOLD - Ter afsluiting van het seizoen gingen 'Dames Actief' een dagje fietsen. Onderweg bezochten ze broodfabriek Pandriks in Meppel. Hier werden de dames ontvangen met koffie en brood. En vervolgens kregen ze een rondleiding door de fabriek. Ook bezochten ze het museum voor Maastrichts Aardewerk op de Havelterberg. Ter afsluiting was er een etentje. Na deze geslaagde dag keerden de dames voldaan naar huis.

DAMES ACTIEF2A
DAMES ACTIEF 1A

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 3
Waterspelletjes toegevoegd aan Battle of the Groups

RUINERWOLD - Op zaterdag 4 juli strijden een aantal vriendengroepen om de titel beste vriendengroep van Ruinerwold tijdens de zgn. Battle of the Groups. Het is de zevende keer dat cafe Centraal dit organiseert. De groepen nemen het op verschillende sportieve onderdelen tegen elkaar op. Dit gebeurt vanaf 14.00 uur op de parkeerplaats achter cafe Centraal. Omdat het warm wordt zijn er een aantal waterspelletjes aan de Battle toegevoegd. Ook is er een watertappunt aanwezig. Na afloop wordt bekend gemaakt wie de beste vriendengroep van Ruinerwold is. Een team bestaat uit minimaal 6 personen. (meer mag uiteraard ook) Opgave bij café Centraal.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 3
RUINERWOLD - Uitgaanscentrum de Klok in Ruinerwold is vandaag niet bereikbaar op het vaste telefoonnummer. Waarschijnlijk heeft een blikseminslag gisteravond een rol gespeeld daarin. Er wordt hard gewerkt om het probleem op te lossen. Maar hoe lang dit duurt is niet bekend! De Klok is wel bereikbaar op het mobiele nummer 06-53751210. (Johan klok)

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 3
DE WIJK - De leerlingen van groep 8 namen woensdagavond afscheid van De Horst. In de Havezate speelden ze voor een volle zaal met familieleden de afscheidsmusical ‘Help’. Dit speelt zich af op de eerste hulp afdeling van een ziekenhuis. Alles wat ziek en zielig is wordt er verpleegd. Van een gebroken been tot een gebroken hart. Verplegend personeel, dokters en patiënten spelen een hoofdrol in deze swingende musical. Woensdagmorgen was de voorstelling voor groep 1 t/m 7. ‘s Avonds waren ouders/verzorgers van harte welkom. Met een hapje en drankje werd de avond afgesloten. Donderdag was het voor de leerlingen van groep 8 echt de laatste schooldag voor de vakantie. Dit begon met een terugblik van de musical. Daarna werd het decor, de musicalversiering en het lokaal opgeruimd. En kon de vakantiepret beginnen.

Groep 8 (9)A
foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 3
ECHTEN - De optocht tijdens het feest in Echten zaterdag 4 juli is verplaatst. Wegens de voorspelde temperaturen voor zaterdag hebben we besloten om de optocht te verplaatsen naar 's morgens. Om 8.30u worden de wagens opgesteld op het sportveld. De kinderspelletjes worden naar de middag geschoven. Dit zullen spelletjes zijn met water!

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 3
ALTEVEER - Op de Hendrikus Zomerweg met het fietspad Kremersdijkje is woensdagavond een fietster aangereden door een auto. De fietser stak over en zag de auto over het hoofd. Na controle door ambulancepersoneel kon ze haar weg vervolgen. De bestuurder van de auto kwam er ook goed vanaf. De auto minder want die raakte flink beschadigd.


video: Harm Halfmouw/Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jul 3
HOOGEVEEN - Een kindje van de rond de 1 jaar is donderdagmiddag van de tweede etage van een flat aan de Ericalaan in het Drentse Hoogeveen gevallen. Het kind zou uit de box zijn geklommen. Het slachtoffertje is ernstig gewond onder prior 1 overgebracht naar het UMC in Groningen. Het mobiel medisch team heeft medische hulp verleend. De trauma arts is meegegaan in de ambulance voor de nodige medische zorg. De trauma heli lande op het speelveldje in de buurt van de flat. Vermoedelijk is door het mooie weer het kindje in een onbewaakt ogenblik uit de box weten te klimmen waarna het slachtoffertje van het balkon viel.


video: Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!