'

Okt 2
RUINERWOLD - Nog een week, dan gaat de jaarlijkse perenpluk weer van start. De Perenpluk start 09.00 uur hoek havelterweg/Dr.larijweg. Perenplukactiviteiten zijn van 11.00 – 16.00 uur. De Boeldag in de Karstenhoeve start 13.00 uur.

De Perenpluk Ruinerwold aan de Dokter Larijweg is EEN groot feest voor het hele gezin! Traditioneel worden de ruim 1.100 bomen aan de 7 kilometer lange dokter Larijweg verkocht op de 1e zaterdag in oktober de bomen, per stuk of per kavel. Bij opbod worden de bomen aan de hoogste bieder verkocht. Deze heeft tot 24.00 uur de tijd de peren te plukken. Daarna zijn de bomen algemeen goed en mag een ieder de overgebleven peren meenemen. Het is een komen en gaan van auto’s en laddertjes. Daarnaast kan er voor of na het plukken lekker gestruind worden langs de kraampjes met heerlijke landelijke producten, brocante en andere woonartikelen die op diverse plaatsen langs de hele Larijweg staan. Overal is wel wat te doen!

Peren schudden en rapen tijdens de PerenplukA

Ga door met lezen van "Programma Perenpluk 3 oktober"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 2
ZUIDWOLDE - In het centrum van Zuidwolde wordt op 4 oktober wederom de Bikkelloop gehouden. Voor veel deelnemers kan deze wedstrijd mooi gelden als een laatste test voor de 4-mijl van Haren naar Groningen of één van de najaarsmarathons. Andere deelnemers zullen juist deze wedstrijd uitkiezen voor de gezelligheid of om een snelle tijd te lopen.Het parcours, waar jaarlijks veel persoonlijke records gelopen worden, is voor alle afstanden ongewijzigd ten opzichte van vorig jaar en zal door het centrum van Zuidwolde gaan.

De Bikkelloop is tevens de laatste wedstrijd van loopcircuit De Wolden. Dit circuit gaat over een zevental wedstrijden in de gemeente De Wolden. De organisatie heeft in samenwerking met gemeente De Wolden op alle basisscholen clinics gegeven, dit om het bewegen onder jongeren te stimuleren. Alle afstanden zullen een uur eerder van start gaan dan voorgaande edities.
Voor het volledige programma, zie bikkelloop.nl.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 2
ZUIDWOLDE - De bewoners, medewerkers en ouders van woonvoorziening Zuideres zijn afgelopen weekend druk aan de poets geweest. Wat een opkomst! Een hele rij auto’s stonden te wachten om schoon gemaakt te worden. Buren, andere dorpsgenoten, familieleden, iedereen liet zijn auto graag wassen voor het goede doel. De opbrengst is meer dan 200 euro! Dit geld wordt gebruikt om het voor de jongeren mogelijk te maken dat ze meer kunnen gaan sporten en bewegen. De komende tijd worden nog meer acties gehouden. U kunt in oktober droge worsten bij ons kopen en zelfgemaakte loempia’s. Daarnaast is er zaterdag 7 november een open dag bij ons in de woonvoorziening. Van 11:00 tot 15:00 uur. Ook hier verkopen wij allerlei producten voor het goede doel.

autowassen

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 2
DRENTHE - De fractie van Sterk Lokaal vindt de uitspraken van gedeputeerde Stelpstra in het programma “De Monitor” (zondag 4 oktober 2015, 22:35 uur, NPO2) een klap in het gezicht van alle inwoners van Drenthe, maar vooral van de inwoners van Aa & Hunze en Borger-Odoorn. De uitspraak “Als er overal draagvlak voor moet zijn dan zou er weinig belasting meer betaald worden in dit land,” zet kwaad bloed bij de fractie van Sterk Lokaal. ‘In het collegeprogramma staat dat Gedeputeerde Staten (GS) van Drenthe naast de gemeenten wil staan, als 12+1,’ zegt fractievoorzitter Douwe Oosterveen. ‘De uitspraken van gedeputeerde Stelpstra passen daar totaal niet in. Hij zegt feitelijk dat, wat de inwoners van het betreffende gebied er ook van mogen vinden, de windmolens er goedschiks of kwaadschiks zullen komen. Onbegrijpelijk! Dit is een staaltje oude politiek waar de honden geen brood van lusten.’

Ga door met lezen van "Uitspraken Stelpstra klap in het gezicht van Drenten"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 2
RUINERWOLD - De nieuwe website van het Brede school team is donderdag officieel gelanceerd door Wethouder Mirjam Pauwels. Op de Arendsvleugel stonden donderdagochtend bijna alle kinderen klaar om te horen wat de wethouder hen te vertellen had. Met de overhandiging van de mistery Box aan de kinderen en daarbij de uitleg wat er allemaal inzat is de website officieel online. In de box zaten stickers, brieven voor leerkrachten en een usb stick met een leuk filmpje waarin de kinderen kennis kunnen maken met de website.

wethouder pauwels1

Ga door met lezen van "Nieuwe website gelanceerd door wethouder Pauwels"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 2
ZUIDWOLDE - Lisa Jonkers, lid van EDKV Fort, vertegenwoordigt Nederland bij The King & Queen of the Roads in Ierland. Na winst in de Champions Tour begin dit jaar is Lisa de afgevaardigde klootschieter voor Nederland in de categorie junioren-dames.

Ierland De wedstrijden worden geschoten met de Ierse stalen kloot van ongeveer 850 gram. Woensdag 7 oktober vertrekt ze richting Ierland waar vooraf aan de wedstrijd eerst nog enkele keren getraind gaat worden. Zaterdag en zondag worden de wedstrijden gehouden, maandag 12 oktober keert het team weer huiswaarts. Uitslagen De uitslagen van zondag 27 september, tijdens de wedstrijden in Nederland, zijn als volgt: 1. Bastin Pot en Jan v d Beld 48 schoten en 14 meter, 2. Harry Dekker en Jan Duinkerken 51 schoten en 104 meter, 3. Frits v Nuil, Bertus Duinkerken en Henk Duinkerken 55 schoten en 23 meter.

De datum voor persoonlijk gooien is verplaatst van 11 oktober naar 18 oktober in verband met de wedstrijden in Ierland waar enkele leden van EDKV naar toe gaan. Daar gaan ze Jonkers fanatiek aanmoedigen.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 2
RUINEN - Op de peuterspeelzaal wordt er op dit moment hard gewerkt aan het thema eten & drinken. Zo wordt er veel voorgelezen, geknutseld, liedjes gezongen en er is zelfs een (Coop)winkel met allerlei spulletjes waaronder een winkelmandje en werkkleding. Deze week hebben alle peuters van Doomijn een bakkersmuts geknutseld en hebben we een bezoek gebracht aan Bakker Steenbergen te Ruinen. De kinderen hebben genoten, ze mochten een plak cake versieren met allemaal lekkere chocoladefiguurtjes en slagroom. Nou dat was wel smullen, want de bakker heeft gezegd je mag alles proeven….. Toen de kinderen allemaal naar huis gingen kregen ze van de bakker allemaal een lekker bolletje.

IMG_0491A

Ga door met lezen van "Peuters van Doomijn op bezoek bij Bakker Steenbergen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 2
RUINERWOLD - De mannenkoren De Dickninger Geuzen uit De Wijk en het Mannenkoor Uffelte hebben traditioneel de intentie om gezamenlijk een concert te organiseren. Deze keer is er gekozen voor een 'Najaarsconcert' dat zal plaatsvinden op zaterdagavond 31 oktober in het Dorpshuis Buddingehof te Ruinerwold. Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur.

Beide koren presenteren zich met een gevarieerd programma.
Liedjes in het Nederlands, Drents, Duits en Engels en meerstemmige nummers zullen de revue passeren. Daarnaast zijn er solo-optredens.
De entreeprijs voor dit concert bedraagt € 7,50 per persoon, dit is inclusief 1 kop koffie of thee.
Kaarten in voorverkoop: de Molensteen - Uffelte, Buddingehof - Ruinerwold, de Havezate - De Wijk.

Geplaatst door B S

Tweet This!