'

Nov 8
HOOGEVEEN - Zaterdagavond is op de Mr. Cramerweg een auto uit de bocht gevlogen. De auto reed in de richting van het tankstation toen de bestuurder in een bocht naar rechts de macht over het stuur verloor. Hierna slipte de auto en gleed de berm in waarna hij over een heg buitelde en op de kop op de parallelweg terecht kwam en doordraaide en tegen het hek van een autobedrijf tot stilstand kwam. De chauffeur is voor onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd. De mede inzittende kwam met de schrik vrij. De berger heeft de auto afgevoerd.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 8
ZUIDWOLDE - In Museum De Wemme te Zuidwolde was het afgelopen zaterdag gezellig druk. Het evenement “Smullen op Slachtdag” werd door bijna 600 bezoekers bezocht en was een prachtige afsluiting van seizoen 2015. Deze dag werd georganiseerd door de vrijwilligers van het museum. Zij zijn erg tevreden met dit resultaat en hopen volgend jaar weer net zoveel bezoekers te kunnen ontvangen. Bent u nog op zoek naar leuk vrijwilligerswerk? Kom op dinsdagochtend eens bij ons langs om hierover meer te weten te komen.

zilversmid1

Ga door met lezen van "Smullen op Slachtdag in Museum De Wemme"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 8
Berthe Morisot, baanbrekend kunstenares in de 19e eeuw

DE WIJK - Op donderdag 19 november van 20.00 tot 22.00 uur geeft kunsthistoricus Margaret Breukink in de bibliotheek van de Wijk een lezing getiteld: La vie moderne. Berthe Morisot en Édouard Manet. De avond is toegankelijk voor iedereen. De organisatie is in handen van het Netwerk Land van de Reest. Er zijn altijd vrouwelijke kunstenaars geweest. Ze speelden meestal een ondergeschikte rol in de kunstgeschiedenis en raakten in vergetelheid of verdwenen in de schaduw van de ‘grote meesters’. In de 19e eeuw liep impressionist Berthe Morisot op de troepen vooruit. Zij ontmoette in 1868 de schilder Édouard Manet en hoewel híj bekend staat als groot vernieuwer, was het Berthe die grote invloed op hem had.

Margaret Breukink gaat in haar lezing op bevlogen wijze in op de periode waarin deze twee kunstenaars leefden en zij hun baanbrekende werk – de overgang van traditie naar vernieuwing – vorm gaven. Zij zal dit illustreren met veel beeldmateriaal. De lezing zal Berthe Morisot tot leven brengen en haar uit de schaduw van haar mannelijke collega’s halen.
De toegangsprijs is 5 euro voor leden van het Netwerk en voor leden van de bibliotheek. Voor andere belangstellenden is de prijs 7,50 euro. Deze prijs is inclusief koffie/thee in de pauze, een drankje achteraf en schriftelijke informatie.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 8
LINDE - De peuters van peuterspeelzaal Linderweg te Linde, hebben afgelopen week de boomgaard bij boer Luten bezocht. Nadat de boer een mooie tekening had ontvangen, kregen de peuters een rondleiding door de boomgaard en mochten ze appels zoeken die uit de boom waren gevallen. Alle appels mochten mee naar de peuterzaal zodat de peuters daar volgende week appelmoes van kunnen maken. Als afsluiter kreeg iedereen een vers glaasje appelsap van boer Luten. Het was een geslaagde ochtend.



Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 8
LINDE - Op 15 november 2015 geeft Tirolerkapel "De Lindelanders" weer een koffieconcert. De morgen zal in het teken staan van Egelander, Duitse en Tsjechische volksmuziek. Ze hebben weer een leuk programma in elkaar gezet voor u. Dit jaar werkt het Shanty koor De Meppeler Muiters mee aan het koffieconcert. Zij zingen leuke zeemansliederen.

De belangstelling is meestal groot dus kom op tijd. De entree is € 7,50 incl. 1 kop koffie en koek. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang. Donateurs krijgen korting ze hebben hierover een brief ontvangen. Maximaal 2 personen per donateur. Het koffieconcert is van 10.30 tot 13.00 uur in het Dorphuis te Linde (Dr).

De Lindelanders zijn bekend in de wijde omgeving en zorgen altijd voor gezelligheid. De kapel treedt vaak op met de Drentsevereniging 't Aol Volk uit Emmen, dit samen met "De Sterrenbergkapel" uit Nijeveen. Ook verzorgen ze optredens in verzorgingshuizen en op allerlei evenementen in de wijde omgeving. De Lindelanders is een onderdeel van de Muziekvereniging D.E.S. Linde.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 8
DE WIJK - De open bedrijvendag afgelopen zaterdag is een succes geworden. In De Wolden konden belangstellenden bij circa 40 bedrijven een kijkje nemen. Voor het eerst ging de Open Bedrijvendag De Wolden zowel de gemeentelijke als de provinciale grens over. Op verzoek van de ondernemers in de Wijk is gekozen voor Open Bedrijvendag De Wolden, Rogat en IJhorst. Sinds 2013 organiseert de gemeente samen met ondernemers, ‘De Open Bedrijven Dag De Wolden’ op de eerste zaterdag in november. De dag is bedoeld om de onderlinge contacten te versterken en meer bekendheid te gegeven aan de mooie bedrijven.

Bedrijvendag (12)A
Bedrijvendag (8)A
Bedrijvendag (4)A
foto's: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Open bedrijvendag een succes"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 8
REGIO - Koor- en samenzangavond op DV zaterdag 14 november a.s. m.m.v. het Jong Gemengd Koor Immanuël uit Urk o.l.v. Harm Hoeve. Minne Veldman: orgel. Ronald IJmker: piano. Gesproken woord en presentatie: Frouk Alice Weijs – Kroek. Locatie: kerkgebouw De Bron Churchilllaan 2 Staphorst Aanvang: 18.50 uur. Kerk open: 18.15 uur. Entree: € 5,—p.p. Knd. tot 12 jaar vrije toegang. zie ook: www.zndzstaphorst.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!