'

Nov 20
REGIO - Op donderdag 19 november hebben dertien pedagogisch medewerkers van de kinderopvangorganisaties Doomijn, Vlindertuin, Koo en De Huiskamer uit Meppel en De Wolden het certificaat van de training voorleescoördinator ontvangen. De training waaraan de pedagogisch medewerkers hebben deelgenomen is aangeboden en verzorgd door Bibliotheken Meppel en De Wolden. De training maakt onderdeel uit van BoekStart in de kinderopvang, een initiatief van Kunst van Lezen in opdracht van het Ministerie van OCW.

Met het certificaat “op zak” gaan de medewerksters aan de slag om voorleesbeleid vorm te geven op hun locaties. Samen met hun collega’s zorgen zij dat (voor)lezen een vast onderdeel van het dagritme wordt en dat er een leuke BoekStart leeshoek is op hun locaties met leesbevorderende activiteiten voor ouders en kinderen.

Ga door met lezen van "BoekStart in de kinderopvang"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 20
KOEKANGE - Komende maandagavond 23 november houdt de fractie van CDA De Wolden een inloopuur in dorpshuis De Schakel te Koekange van 19:30 tot 20:30 uur in de “bestuurskamer”.
Ruim voor de fractievergadering bekijkt de fractie een aantal locaties in Koekange waar actuele zaken spelen.


Tijdens het inloopuur kunt u punten inbrengen en in gesprek gaan met de fractieleden, maar u kunt ook gewoon aanhoren wat ter tafel komt. Tevens kunnen opmerkingen worden gemaakt over de inhoud van de raadsvergadering van donderdag 26 november. Naast de fractieleden van CDA De Wolden, zal ook Bart van Dekken aanwezig zijn. Bart is vanuit De Wolden CDA fractielid in de Provinciale Staten van Drenthe. Voor u biedt dit volop gelegenheid om te weten te komen wat er actueel in de provincie speelt. Maar omgekeerd wil Bart ook graag weten wat er in zijn gebied speelt en geïnformeerd worden over brandende kwesties!

Als u graag eerst met de fractievoorzitter Dik Zantingh van gedachten wilt wisselen kan dit via zijn telefoonnummer: 06-51910034.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 20
RUINERWOLD - Donderdagmiddag vond de officiële opening plaats van de nieuwe schommel in de speeltuin aan de Kosterij! Wethouder Mirjam Pauwels namens gemeente de Wolden, Gina vd Berg van Stichting Welzijn de Wolden, en Frits Timmerman en Geu Benak namens Dorpsbelangen Ruinerwold waren aanwezig tijdens deze feestelijke opening. De Woldklimmers zijn er trots op dat ze dankzij de leden, subsidie van Vitale dorpen, Jantje Beton en een gulle gift van dorpsbelangen dit voor elkaar hebben gekregen!

speeltuin

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 20
RUINERWOLD - Natuurlijk komt Sinterklaas met zijn pieten ook naar Ruinerwold. Dat is op zaterdag 21 November om 17:30 uur. De Sint heeft er voor gekozen om dit jaar ’s avonds te komen, en dat is best spannend in het donker. Sinterklaas vertrekt in zijn koets om 17:30 uur vanaf Museumboerderij de Karstenhoeve. Door de extra verlichte Buddingerstraat richting het podium, die voor de Bibliotheek zal staan.

Daar zal Burgemeester de Groot de Sint en zijn pieten verwelkomen. Rond 18:00 uur gaat het Sinterklaasfeest verder in de grote zaal van het Dorpshuis. De Sint wil graag weten of er nog bijzondere dingen gebeurt zijn in het dorp. De mooiste verhalen mogen de kinderen persoonlijk komen vertellen op het podium. Zet je tekening, verhaal, foto of filmpje op de Facebookpagina: Sinterklaas in Ruinerwold. De Sint zal sowieso alle post persoonlijk beantwoorden!

Blijf ook komende periode de Ruinerwoldse Pietenfilmpjes volgen, want de pieten hebben een groot probleem. Ze zullen daarvoor jullie hulp nog perehard nodig hebben. Check de filmpjes op Ruinerwold.info of op de Facebook pagina.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 20
OOSTEINDE - Op 18 november kwamen een grote groep Vrouwen van Nu bij elkaar in Café Oosteinde. Mw. Gerda Haan uit Ees was de gastspreekster van vanavond. Zij is gediplomeerd gewichtsconsulente en heeft een eigen praktijk voor Voedingsadvies en Gewichtsbeheersing. Ze begeleidt gezonde mensen met overgewicht. Daarnaast is ze ook parttime kok in een verzorgingshuis en geeft ze workshops gezond en lekker koken. We weten allemaal wel dat overgewicht een welvaartsziekte is. Er is veel aanbod en er zijn veel kant en klare produkten te verkrijgen.

006

Ga door met lezen van "Gezonde avond voor Vrouwen van Nu"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 20
ZUIDWOLDE - Soms is het lastig een weg te vinden in het doolhof van instanties en wettelijke regelingen. Dit is één van de redenen dat het Inlooppunt in Zuidwolde op woensdag 7 oktober is geopend. Een initiatief van Welzijn De Wolden in samenwerking met Rode Kruis, Icare, Buurtzorg, Steunpunt Vrijwilligerswerk en Dorpsbelangen Zuidwolde.

Met welke vragen kunt u terecht bij het Inlooppunt:
Al uw vragen over wonen, zorg en welzijn kunt u stellen aan één van de medewerkers, zowel persoonlijk, telefonisch of via de mail. Complexere vragen worden genoteerd en doorgegeven aan de instantie die u hier antwoord op kan geven.

Ga door met lezen van "Inlooppunt Zuidwolde geopend"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 20
RUINERWOLD - Deze week waren er maar liefst twee jubilarissen op CBS de Arendsvleugel! Juf Dineke Deetman en meester Cees Winters werken beide al 25 jaar met veel plezier op de Arendsvleugel. Op 17 november vierden leerlingen en leerkrachten de hele dag feest. 's Middags kwamen ouders, (oud-)collega's, en oud-bestuursleden langs om Cees en Dineke te feliciteren. 's Ochtends werden de beide jubilarissen verrast met een heerlijke taart.

arendsvleugel1

Geplaatst door B S

Tweet This!
Nov 20
DE WOLDEN - In de Wolden is de nieuwe 'Seniorenvereniging De Wolden' opgericht. Deze is ontstaan daar de ANBO afdeling Ruinerwold /De Wijk/ Koekange is opgeheven. Het bestuur kon zich (evenals vele afdelingen in den lande niet meer verenigen met het beleid vanuit Woerden. De nieuwe vereniging die een uitstekende start heeft gemaakt stelt zich ten doel een actieve vereniging te worden. De teller wat het aantal leden betreft staat reeds op 115.

Wij richten ons op de lokale belangen en activiteiten van senioren. Het jaarlijks terug keren van bijeenkomsten, reisjes en wat niet meer, staan hoog in ons vaandel. Ook zullen wij senioren die problemen mochten krijgen deze zo veel mogelijk bijstaan of hun de weg wijzen. Leden kunnen ook in aanmerking komen voor een korting op hun zorgverzekering. Een ieder die geen lid is van een seniorenvereniging kan vaak belangrijke informatie en kortingen mislopen.

Ga door met lezen van "Nieuwe Seniorenvereniging opgericht"

Geplaatst door B S

Tweet This!