'

Mrt 31
RUINERWOLD - De concertreeks van het National Celebration Choir en Gerald Troost begint vrijdag 8 april om 20.00 uur in de Gereformeerde Kerk in Berghuizen (Berghuizen 20, Ruinerwold). De tour heeft de titel ‘Onbegrensd’ gekregen. De concertreeks in april brengt een bijzonder koor samen met een bevlogen artiest en introduceert veel nieuwe muziek, waaronder songs van Geralds nieuwste album ‘Wereld van Verschil’. Kaarten zijn te koop bij de Spar in Koekange, de Coop in Ruinerwold, Jeroen Drost, Oosteinde 8 in Ruinerwold en Jacqueline Jonker in Meppel via ruiner wold@ncconline.nl. www.geraldtroost.nl/site

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 31
Waar is dat feestje?! Hier is dat feestje!

ZUIDWOLDE - Op vrijdag 1 april organiseren de Special Teenzzz, een groep jongeren met een beperking, in samenwerking met Welzijn De Wolden een muziekavond voor mensen met een beperking. Tijdens deze avond treden er twee artiesten op, Arjan Venemann en John Enter. De avond wordt verder muzikaal aan elkaar gebreid door de enige echte DJ Hillman.

poster_feestje-page1A

Ga door met lezen van "Muziekavond voor mensen met een beperking"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 31
ZUIDWOLDE - Op zaterdag 9 april kun je meewerken aan het maken van een voorstelling over Jozef en zijn broers en/of zussen. Het wordt een eigentijdse interpretatie van het bijbelverhaal uit het boek Genesis. Ontdek en onderzoek een bijbelverhaal eens op een andere wijze, hoe kun je elementen uit een bekend verhaal relevant maken voor het leven van nu. Conflictstof van eeuwen geleden blijkt nog niet aan kracht te hebben ingeboet. Jaloezie, eerzucht, haat, verbittering, verwijten, eenzaamheid; alles komt aan bod, evenals liefde, vriendschap en vertrouwen. Kortom; een eeuwenoud verhaal dat nog steeds actueel is.

Ga door met lezen van "Zelf theater maken in de Ontmoetingskerk Zuidwolde"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 31
STAPHORST - Dinsdagavond 5 april organiseert bouw- en woonwarenhuis Boer Staphorst een avond uit speciaal voor mannen. De entree is gratis en vanaf 19.00 uur. Als vervolg op de succesvolle mannenavond in 2014 organiseert Boer opnieuw een speciale avond voor mannen. Ondernemers, winkeliers uit de regio en leveranciers van Boer gaan zorgen voor een breed aanbod aan activiteiten en demonstraties.

Ga door met lezen van "Tweede editie mannenavond"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 31
RUINERWOLD - Dijkhuizen 30 km wat houdt dat in en wat is er allemaal nog meer veranderd de afgelopen jaren. Om uw kennis van de theorie op te frissen en een rit in uw eigen auto te maken met een rijinstructeur, is er op dinsdag 5 april een rijvaardigheidsdag in het dorpshuis van Ruinerwold. Deze dag heeft GEEN gevolgen voor uw rijbewijs. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Wilt U nog meedoen meld je dan aan via: maryhenk@home.nl of 0522-481630.
De rijvaardigheidsdag begint om 9.15 uur en de dag eindigt omstreeks 16.00 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 30
RUINERWOLD - Op zaterdag 2 april vanaf 13:00 uur is er opnieuw een grote antiek- en curiosaveiling in de Karstenhoeve in Ruinerwold. Wegens groot succes heeft het bestuur van de museumboerderij besloten een tweede antiek- en curiosaveiling te houden, naast die van oktober.

KHR-foto-antiekveiling-2016A

Ga door met lezen van "Antiek en Curiosaveiling in de Karstenhoeve"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 30
DE WOLDEN - De fracties van PvdA, CDA, CU en GroenLinks uit De Wolden roepen op 31 maart 2016 het college op via het DB/AB van Reestmond de tijdelijke contracten om te zetten in vaste dienstverbanden. Aanleiding hiervoor is de uitkomst van de evaluatie van 8 februari jl. Hieruit blijkt dat slechts 10 van de eerste groep medewerkers (23) een externe werkgever hebben gevonden.

Ga door met lezen van "Vast dienstverband voor 72 Reestmonders"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 30
MEPPEL - De meeste mensen kennen hem als een beetje aparte vogel. Maar wel eentje die als geen ander de woningmarkt in Meppel kent en bekend staat om zijn goede resultaten als het gaat om verkoopresultaten. Jan Weide bedacht daarom in aanloop naar de Open Huizendag van zaterdag 2 april een unieke actie om mensen net dat laatste zetje te geven om juist nu een huis te kopen. Kopers van een woning krijgen namelijk een tweede woning helemaal gratis!

Ga door met lezen van "Jan Weide Makelaars geeft tweede huis cadeau tijdens Open Huizendag"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 30
ZUIDWOLDE - Stiggeltiesdag wordt voor de tweede keer georganiseerd in Museum De Wemme aan de Burg. Tonckenssstraat 49 in Zuidwolde. Het evenement vindt plaats op zaterdag 9 april en duurt van 10.00 tot 16.00 uur. Het entreebewijs kost € 1,00 en is tevens een lot. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.

Ga door met lezen van "Stiggeltiesdag in Museum De Wemme"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 29
RUINERWOLD - Het koppel darttoernooi op eerste paasdag bij café Centraal was een groot succes. De koppels werden via loting aan elkaar gekoppeld. In totaal waren er 15 koppels. De winnaars waren Tim Hogenhorst en Alex van der Sterre. zij wonnen de laatste ronde van Reinout Stevens en Jurjen Figeland.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 29
DE WOLDEN - Donderdag 31 maart voorafgaand aan de raadsvergadering om 19.30 uur houdt Bibliotheek De Wolden een presentatie voor de gemeenteraad van gemeente De Wolden. De Bibliotheek moet aangeven welk bibliotheekwerk zij nog kan bieden voor 300.000 euro.

Ga door met lezen van "Bibliotheek De Wolden doet voorstel voor bezuiniging"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 29
DE WIJK - Voorafgaand aan haar 150ste verjaardag op 6 februari 2017, staat Rederijkerskamer De Bloem binnenkort weer op de planken! Op vrijdag 1 april en op zaterdag 2 april brengt Rederijkerskamer De Bloem het blijspel “Zet het maar op de rekening” op de planken in de Havezate, Dorpsstraat 78 in de Wijk. De zaal is open vanaf 19.30 uur en de voorstelling begint om 20.00 uur.

De Bloem (1)A
foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Rederijkerskamer De Bloem gaat de planken weer op"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 29
Betreft ongeveer 3 uur per week.
Werktijden tijdens kantoortijden.
Reacties via mail info@schoonmaakbedrijfzanting.nl
Of per post burgemeester brouwerstraat 12 7961 CH ruinerwold
Inlichtingen 16.00 uur tot 18.00 uur tel 0522-240028

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 29
DE WIJK - De peuters van Doomijn peuterspeelzaal Postweg werkten deze weken aan het thema lente. Wat gebeurt er allemaal in de lente? We hebben eens een wandeling gemaakt om te kijken wat er met de takken van de bomen en struiken gebeurt. Daar komen weer nieuwe blaadjes aan. De schaapjes krijgen lammetjes, de koeien kalfjes enz. Er gebeurt heel veel in de lente! Ook is het Pasen in de lente.

paasontbijt1

Ga door met lezen van "Paasontbijt Peuters Doomijn"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 29
IJHORST - Op maandag 4 april 2016 is er een ledencontactvergadering van Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst e.o.” bij KroKo MultiPunt aan de Heerenweg 42 in IJhorst, aanvang 20.00 uur. Na het huishoudelijk gedeelte en een pauze zullen om ± 21.00 uur de hobbyfotografen Gerrit de Jonge en Tonny Valk een presentatie geven over de natuur van Zwartewatersklooster. Iedereen is van harte welkom.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 28
RUINEN - Het jaarlijkse door VVVO Ruinen georganiseerde paasvuur was onder grote publieke belangstelling weer als van ouds gisteravond.

Paasvuur Ruinen 1
foto: Jans Schulting

Ga door met lezen van "Paasvuur Ruinen als vanouds!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 28
RUINEN – Woensdag 30 maart is het weer zover! Dan staat het 2e Crea Café in bibliotheek Ruinen gepland. Tijdens het café mag u uw eigen handwerk meenemen of kunt u zich laten inspireren en helpen door de aanwezige creatieve vrijwilligers. Het Crea Café is voor iedereen toegankelijk, jong en oud, leden en niet- leden van de bibliotheek. Vanaf 9.30 uur staan de koffie en thee voor u klaar. Toegang is gratis!

Ga door met lezen van "Crea Café in Bibliotheek Ruinen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 28
DE WIJK - Aan de Commissieweg in De Wijk werd zondagavond het paasvuur ontstoken. Enkele honderden bezoekers kwamen op deze traditie af. Om 20.00 uur werd de bult aangestoken die nog uren door zou branden. De afgelopen weken is er veel snoeihout inbracht, om een mooie en hoge paas bult te maken. Het paasvuur werd wederom georganiseerd door Stichting De Wiek actief.


Foto/Video Arjan Tien - www.112Fotografiemedia.nl

Ga door met lezen van "Veel belangstelling voor Paasvuur De Wijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 28
RUINERWOLD - Op 1 januari 2016 is de nieuwe Seniorenvereniging De Wolden van start gegaan. De nieuwjaarsbijeenkomst was een zeer overtroffen bijeenkomst. In het kader van de activiteiten die wij voor ogen hebben is er op 1 april ( geen april grap ) in Dorpshuis Buddingehof te Ruinerwold een amusement middag gepland. Hier vindt een optreden plaats van “Dree vrouwleu uut’n Achterhook”. Met liedjes, sketches en gedichten. De gewone dagelijkse thema’s met een vrolijke persiflage gebracht. Niet politiek of anderszins getint. Wilt u deze bijeenkomst bijwonen, dan is lid worden de oplossing. Een telefoontje naar het secretariaat is voldoende. Het telefoonnummer is 0522- 481956. U bent dan van harte welkom.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 28
Aanvang 18.00 uur – eindtijd +/- 20.30 uur

OOSTEINDE - Het belooft zaterdag 2 april een ouderwets rockende avond te worden met de band die nu 2 jaar bestaat. Het eerste serieuze optreden van The Mid was op The Battle of The Jam begin mei 2014. Vijf bijeengeraapte muzikanten maakten er een doldwaze avond van en besloten verder te gaan met de band. Makelaar en Ruinerwoldiger Jan Weide wilde als muzikant The Battle of the Jam een keer in zijn leven meemaken. Hij kreeg vrienden Bert van Bremen en Wim Hegen zo ver om ook weer aan de muziekstudie te gaan. Drummer en ‘jonkie’ Erwin Nijboer trok het winnende lot en werd aan de vijftigers gekoppeld: The Mid was geboren.

mid1

Ga door met lezen van "Café Reinders in Oosteinde presenteert The Mid"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 11, totaal 216 artikelen)