'

Mei 19
IJHORST - Zaterdag 7 mei zijn de 26 deelnemers aan de 9-daagse reis naar Zuid-Tsjechië, bij de grens met Oostenrijk, weer in IJhorst teruggekomen. Op vrijdag 29 april vertrok de bus van Effeweg om 7.30 uur ’s morgens vanuit IJhorst via Praag naar Zuid-Tsjechië, waar op zaterdag 30 april, na een kort bezoek aan de binnenstad van Praag, om 18.00 uur het einddoel Hotel U Divadla in Znojmo werd bereikt.

Ga door met lezen van "Natuurreis naar Zuid-Tsjechië "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 19
RUINERWOLD - Wij zoeken een nieuwe collega voor ons klantenserviceteam, die zowel vloeiend Nederlands als Frans spreekt en schrijft. Ben jij in beide talen thuis en wil jij ons groeiende team komen versterken? Als medewerker van de klantenservice ben jij het aanspreekpunt voor zowel de Franstalige alsook Nederlandstalige klanten via telefoon en e-mail.

Ga door met lezen van "Customer Service Medewerker bij Koffievoordeel – NL/FR"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 19
DE WIJK - Informatieavond wijksteunpunt De Wijk maandag 30 mei 19.30 uur in woonzorgcentrum Dunninghe in De Wijk, Pr. Clauslaan 6, 7957 EA DE Wijk.
-U krijgt informatie over het wijksteunpunt.
-U krijgt uitleg over de veranderingen in de zorg.
-U wordt uitgenodigd om mee te denken over het opstarten van een zorgcoöperatie in De wijk. Aanmelden is gewenst. U kunt zich opgeven via klantadviescentrum@destouwe.nl of telefonisch (0522) 49 81 98.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 19
REGIO - Op vakantie gaan is niet voor iedereen vanzelfsprekend. 1 op de 8 Nederlanders kunnen zich geen vakantie veroorloven. Een onlangs gelanceerd platform biedt een uitkomst. Stichting REIS MET JE HART zet zich in voor mensen in financiële nood die zich een vakantie niet kunnen permitteren, maar wie dit van harte gegund wordt. De drijvende kracht achter dit initiatief, Mila Wit, zet zich in voor deze groep: “Door mijn ervaring in de reiswereld weet ik hoe belangrijk vakantie kan zijn. Als je nooit uit de dagelijkse sleur kunt stappen, nooit even ertussenuit kan met je vrienden of familie en nooit je batterij op kunt laden, kun je je hopeloos en eenzaam voelen.”

Ga door met lezen van "Gun iemand een vakantie!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 19
Historie en modern design gaan hand in hand

DE WIJK - De woning van de Martijn en Martine Brander zal bij oudere inwoners van De Wijk ongetwijfeld herinneringen oproepen. Het gebouw heeft namelijk vele jaren dienst gedaan als voormalige openbare lagere school. Daarom krijgen ze nog wel eens een verzoek van iemand die graag even binnen wil kijken. ‘Meestal is dat geen punt’.

Familie Brander (18)A
foto's: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Martijn en Martine wonen in voormalige openbare school De Wijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 19
RUINERWOLD - Kruidenbedrijf Het Blauwe Huis heeft op zaterdag 12 juni Open Huis met als thema: Geschiedenis, kruiden, muziek en mensen. Met intuïtie en van generatie op generatie doorgegeven ervaring en vakmanschap, heeft de mens in de loop der eeuwen uit wilde planten geneesmiddelen samengesteld. Vroeger werden wilde kruiden door mensen in Drenthe verzameld om tot geneesmiddelen te worden verwerkt. Niet zonder gevolgen. De mensen werden soms vervolgd door de grondeigenaren maar de pillen werden gedraaid! Garry Wiersema deed wetenschappelijk onderzoek naar deze bijzondere historie.

Ga door met lezen van "Open dag kruidenbedrijf Het Blauwe Huis"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 19
DE WIJK - Na in 2014 begonnen te zijn met een wielerronde “nieuwe stijl” heeft het bestuur van De Wiek op Wiel’n ook in 2016 haar begroting weer rond gekregen! De datum die door de KNWU voor de 57e Wieleronde De Wijk is toegewezen: zaterdagavond 21 mei 2016. Opnieuw maken de dames de dienst uit in het mooie Reestdorp en opnieuw zal de karakteristieke “Wieker Meule” middelpunt zijn van een paar mooie wedstrijden!


Hoofdprogramma van de avond betreft evenwel uitsluitend dames! archief: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Wielerronde De Wijk zaterdag 21 mei"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 19
ZUIDWOLDE - Voor Zwemvereniging De Watersnip uit Zuidwolde wordt het absoluut een zonnige zomer. De vereniging bestaat 50 jaar, en dit wordt tijdens het zomer seizoen groots gevierd. Nog steeds heeft de vereniging het zelfde doel als in de jaren ’60. Op een leuke recreatieve manier met de zwemsport bezig zijn. Veel is het zelfde gebleven. Zo is zwembad De Waterlelie in Zuidwolde nog steeds de thuishaven van de vereniging en is ook het diplomazwemmen altijd gebleven. Natuurlijk zijn er ook nieuwe onderdelen geïntroduceerd. Zoals Aquafit in 2014. Ideaal voor iedereen die het wedstrijdzwemmen niet ambieert maar wel wil sporten in het water.

Ga door met lezen van "De Watersnip viert 50-jarig jubileum"

Geplaatst door B S

Tweet This!