'

Sep 21
DE WOLDEN - De openbare verlichting gebruikt bijna de helft van het totale energieverbruik in onze gemeente. Reden om na te gaan of we in onze gemeente bewuster met de verlichting kunnen omgaan. Daarbij is de vraag of we in de nachtelijke uren net zo veel licht nodig hebben als tijdens de spits. De gemeente wil graag uw mening en ideeën horen.

Ga door met lezen van "Gemeente de Wolden wil ’s Nachts minder verlichting? "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 21
DE WIJK/IJHORST - Na twee goed bezochte weken zijn de laatste 4 dagen om te komen kijken van 22 t/m 25 september. De reacties van onze bezoekers zijn positief, men is verrast door de diversiteit en de kwaliteit van de getoonde kunst. Veel waardering is er voor de landart op mooie locaties in het landschap, de kunst in de kerk of in een oude schuur.

Emile van der Kruk , 2016 GKV

Ga door met lezen van "Laatste mogelijkheid bezoek Grensloos Kunst Verkennen 2016!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 21
RUINEN - Park Oikos aan de Achterna in Ruinen sluit op 23 oktober definitief de deuren. Er werd al langer gesproken over de sluiting van het park. De wolven gaan naar een wolvenpark en voor de andere dieren wordt een goed tehuis gezocht. In de herfstvakantie worden de spullen uit het winkeltje voor gereduceerde prijzen verkocht.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 21
RUINEN - De dagen worden korter en de bladeren beginnen van de bomen te vallen. De herfst treedt in. Een mooi seizoen om een wandeling te maken met de boswachter van Natuurmonumenten. Dat kan iedere zondag bij Bezoekerscentrum Dwingelderveld aan de Benderse 22 in Ruinen. Om 14.00 uur vertrekt de gids en rond 15.30 uur keert hij weer terug bij het centrum. Bij terugkomst staat de koffie/thee of warme chocolademelk klaar voor de deelnemers van deze excursie. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee. Vooraf aanmelden kan via www.natuurmonumenten.nl/bcdwingelderveld.

boswachter bart1

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 21
REGIO - Ze ogen majestueus, dragen kilo’s vruchten en hebben je aandacht nodig. Want om te kunnen oogsten moet de fruitboom gesnoeid worden. Pruimenbomen snoeien we vooral nu. En in de Boomgaard de Fruithof in Frederiksoord staan honderden hoogstambomen, als één groot leslokaal. Je snoeit voor de levensverlenging van de boom en een rijke oogst. Dat is niet makkelijk, maar beslist te leren. Welke takken moeten er uit, welke juist niet? Welk gereedschap moet je gebruiken? Waar moet je op letten? Snoeien is een kunst op zich en heel boeiend.

Ga door met lezen van "De pruimenboom, koning van het voedselbos."

Geplaatst door B S

Tweet This!
Sep 21
vrijwilligers

Geplaatst door B S

Tweet This!