'

Okt 5
RUINEN - Natuurmonumenten start vanaf 6 oktober met het kappen van een stuk bosrand in het Nationaal Park Dwingelderveld aan de noordzijde van de heide. Doel hiervan is om een meer geleidelijke overgang van open heide naar bos te creëren. Natuurmonumenten houdt bij de uitvoering zorgvuldig rekening met flora, fauna en andere waarden in het gebied.

Ga door met lezen van "Werkzaamheden Nationaal Park Dwingelderveld "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 5
ZUIDWOLDE - Bij portret boetseren komen de nodige vaardigheden om de hoek kijken, zowel technisch als anatomisch en zodra je wat techniek in huis hebt komt natuurlijk ook het gevoelsaspect om de hoek kijken. Inleven in je model. Als je eenmaal geboeid bent door je “onderwerp” dan laat het je niet los. Het is een zeer ontspannen manier van inspanning! Je kunt nog meedoen met de opzet van een portret dat in 3 workshops wordt behandeld en uitgewerkt.

Tijd: 13 – 16.30 uur
Zaterdag 22 oktober, 19 november, 10 december
Is je interesse gewekt? Bel even voor informatie op maat.
Elisa van den Berg Bremstraat 5, Zuidwolde tel.0528-370760

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 5
Ruim 50 organisaties ondertekenen Drentse deal

DRENTHE - Op vrijdag 7 oktober ondertekenen verschillende partijen, zoals woningbouwcorporaties, overheden, marktpartijen, vertegenwoordigers van de Drentse inwoners en kennisinstellingen, de Drentse Energiedeal: ‘Expeditie Energieneutraal Wonen 2040’. Met deze deal verklaren alle partijen flinke stappen te willen zetten naar het energieneutraal maken van de Drentse woningen. Drenthe barst van de projectinitiatieven op het gebied van Energieneutraal Wonen. Om deze projectinitiatieven met elkaar te delen, samen te werken of elkaar te versterken is deze unieke Drentse Energiedeal ontstaan. Naast de ondertekening is er een informatiemarkt.


Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 5
DE WOLDEN - Gemeente De Wolden gaat mantelzorgers waarderen met het mantelzorgcompliment. Wethouder Mirjam Pauwels: ”We hebben enorm veel mensen in onze gemeente die zich dagelijks inzetten als mantelzorger. Hun inzet is onmisbaar! Als waardering daarvoor hebben we het mantelzorgcompliment. Dat is in de vorm van een bedrag van €300 dat we uitbetalen aan de persoon die mantelzorg ontvangt, zodat zij hun mantelzorger(s) kunnen belonen voor de zorg die ze leveren.”

Ga door met lezen van "De Wolden waardeert mantelzorgers met mantelzorgcompliment"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 5
RUINERWOLD - De SMKD organiseert een aantal klassieke concerten in de Bartholomeüskerk te Ruinerwold. Het 2e concert in de serie van 4 is op zondag 16 oktober om 15.00 uur. Dan treedt het wereldvermaarde Vrouwen Ensemble WISHFUL SINGING op met optredens in Europa en Amerika en Azië. 5 Professionele zangeressen, opgeleid aan Nederlandse Conservatoria en voor een deel voortgekomen uit de Koorschool Viva la Musica in Zuidwolde en later deelnemers aan koren van de Stichting Vocaal Talent Nederland.

ws-3-ronald-knapp1

Ga door met lezen van "Concert Wisful singing in de Bartolomeuskerk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 5
IJHORST - Zaterdagmiddag 8 oktober a.s. organiseert de Jeugdwerkgroep “Weer of geen weer” van Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst e.o.” weer een activiteit. We gaan deze middag een speurtocht houden en daarna broodjes bakken. Plaats: Inforuimte Staatsbosbeheer aan de Vijverweg 5, Punthorst om 13.30 uur.

Ga door met lezen van "Speurtocht en broodjes bakken "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Okt 5
DE WIJK - Snel ingrijpen door de brandweer, heeft er dinsdagavond in De Wijk toe geleid dat erger kon worden voorkomen. Rond 22.30 uur werd er melding gemaakt van een brand in een houtopslag aan de Postweg. De brandweer De Wijk/Koekange was snel ter plaatse en had het vuur vlot onder controle. Hierdoor kon overslag naar de naastgelegen en rietgedekte boerderij worden voorkomen. Het korps Ruinerwold dat ook terplekke was om te assisteren hoefde verder niet meer in actie te komen. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is niet bekend. Bij de brand raakte niemand gewond.

brand-de-wijk-3a
foto's BS/Weblog-dewolden.nl


Ga door met lezen van "Snel ingrijpen brandweer voorkomt erger in De Wijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!