'

Dec 2
RUINERWOLD - Op zaterdag 3 december van 15.00 uur tot 17.00 uur organiseert de Karstenhoeve het Sunterklaoslott’n. Dit is een oude traditie uit deze omgeving, waarin met name bakkers hun klanten uitnodigden om spelletjes te spelen. Op deze manier konden de mensen voor Sinterklaasavond nog wat lekkere dingen winnen, waaronder taarten, speculaaspoppen, taaipoppen, chocola en pepernoten. Dit gaan we dit jaar in Museumboerderij de Karstenhoeve doen!

Ga door met lezen van "Sinterklaoslott'n in museumboerderij de Karstenhoeve"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 2
RUINEN - Het dorp Ruinen moet een duidelijk imago krijgen. Dat is het streven van het Regieteam Ruinen Poort Dwingelderveld en het moet eigenlijk al op korte termijn gerealiseerd worden. Het moet het begin zijn van een reeks maatregelen, die Ruinen weer goed op de kaart moeten zetten. De naam van dit project luidt ‘Welkom in Ruinen’.

Ga door met lezen van "Ruinen moet duidelijk imago krijgen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 2
REGIO - Afgelopen maandag vond het jaarlijkse Sportcongres Hoogeveen De Wolden weer plaats. Met zes inhoudelijke workshops en zo'n 80 bezoekers van lokale verenigingen was het een mooie bijeenkomst. De avond werd gestart met een terugblik op de gemeentelijke inzet op sport in de afgelopen jaren. Centraal stond de ontwikkeling naar het inzetten van sport als middel en de verbreding op gebied van een gezonde leefstijl en participatie door sport. Vervolgens werd in een plenaire lezing ingegaan op onderzochte motieven waarom kinderen wel of niet en voor welke sport zij kiezen.

Ga door met lezen van "Veel bezoekers en workshops bij Sportcongres 2016"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 2
REGIO - De politie waarschuwt voor twee mannelijke insluipers die met een babbeltruc in woningen proberen te komen. Er zijn op dit moment drie incidenten bij de politie bekend die sterke overeenkomsten vertonen. Wees alert op deze insluipers en verdachte situaties.

Ga door met lezen van "Politie waarschuwt voor insluipers"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 2
RUINEN - Het Dwingelderveld is de laatste jaren groter, natter en stiller geworden. Het Kloosterveld is hier een mooi voorbeeld van. Gidsen van Natuurmonumenten nemen belangstellenden mee met de laarzen excursie door het Kloosterveld.

kloosterveld-okko-vos1
Foto: Natuurmonumenten / Okko Vos

Ga door met lezen van "Laarzen aan"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 2
ZUIDWOLDE/RUINEN – De Crea Cafés van december in Zuidwolde en Ruinen staan alweer gepland. Woensdag 14 december bent u van 9.30 tot 11.30 uur van harte welkom in de bibliotheek in Ruinen. Een dag later op donderdag 17 december bent u welkom tussen 14.00 en 16.00 uur in de bibliotheek te Zuidwolde. Dus heeft u zin om creatief bezig te zijn en nieuwe mensen te ontmoeten dan bent u van harte uitgenodigd! U mag uw eigen knutsel- of handwerkje meenemen.

Ga door met lezen van "Crea Café Zuidwolde en Ruinen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 2
Ruinerwold in de jaren 1940-1945

RUINERWOLD - De afgelopen vier jaar heeft een werkgroep van de Stichting Historie van Ruinerwold zich intensief beziggehouden met de geschiedenis van de oorlogsjaren 1940-1945 in Ruinerwold. Archieven zijn bezocht en doorgespit. Een groot aantal personen is geïnterviewd. In 12 hoofdstukken worden de ervaringen van 27 (oud) inwoners van de 14 buurtschappen beschreven, daarnaast in 6 hoofdstukken de ervaringen van evacuees.
boek-rwold

Ook worden onderwerpen beschreven zoals de crisisjaren, de onderduikers, de overval op het politiebureau in Meppel, het nationaalsocialisme, het verzet, de overval op het distributiebonnentransport in Ruinerwold, enz. enz.
Het boek In de stilte van de nacht telt 45 hoofdstukken, verdeeld over 460 bladzijden en is voorzien van 500 foto’s. Het boek wordt uitgebracht in full colour in A4-formaat.
De presentatie en uitgifte zal plaatsvinden in het Dorpshuis De Buddingehof te Ruinerwold op woensdagavond 3 mei 2017.
Dankzij bijdragen van sponsoren (Prins Bernard Cultuurfonds, Stichting Het Burgerweeshuis Meppel en Kringloopwinkel Ruinerwold) kost het boek in de voorverkoop slechts € 20,00. Na 1 februari 2017 bedraagt de prijs € 25,00. Eventuele verzendkosten bedragen € 7,50.


Reservering (voor)verkoop boek:
Per mail: info@historieruinerwold.nl
Telefoon of schriftelijk: Luit Oldenbanning, Mickelhorst 3, 7961 DC Ruinerwold. Tel: 0522 481884
Jan Boverhof, Kluft 101, 7943 LR Meppel. Tel: 0522 262151

Ga door met lezen van "In de stilte van de nacht"

Geplaatst door B S

Tweet This!