'

Dec 9
100 jaar geleden aangesteld als eerste conservator Drents Museum

DRENTHE - Op zijn markante Indian motorfiets trok hij het Drentse land door en verrichtte daar talloze opgravingen. ‘t Spittertien van Drenthe’ was van grote betekenis voor de Drentse archeologie. Komende maandag 12 december 2016 is het precies 100 jaar geleden dat Albert Egges van Giffen (1884-1973) werd aangesteld als eerste conservator van het Drents Museum – toen nog Provinciaal Museum van Oudheden van Drenthe.

Ga door met lezen van "Van Giffen: ‘t Spittertien van Drenthe"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 9
RUINERWOLD - De Vrouwen van Nu van Ruinerwold zijn weer eens actief bezig geweest door het inzamelen van producten voor de voedselbank. Het is een actie van radio en tv Drenthe die hiervoor een oproep deden. We hebben tijdens onze afdelingsavond in November kratten neergezet en daarvan waren er twee helemaal vol geladen met allerlei boodschappen en producten door onze leden.

vrouwen-van-nu-1

Ga door met lezen van "Vrouwen van Nu krijgen bezoek van Radio Drenthe"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 9
ALTEVEER - Jong en oud is welkom om zondag 11 december mee te doen aan de Advents-Kerstwandeling met levende kerststal. Onderweg kom je van alles tegen, van de Romeinen tot herbergier, herder met schapen tot Jozef en Maria met het kindje Jezus in een kribbe. Starten kan tussen 17.00 en 17.30 uur bij dorpshuis De Alke, aan de achterkant. Na afloop kunnen wandelaars een kop erwtensoep of broodje knakworst kopen bij de kraam van World Servants.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 9
DE WIJK - VV Wacker heeft Sander Bruins van Sport-inn Bruins uit Zuidwolde bedankt voor zijn sponsorbijdrage aan een van de twee nieuwe dug-outs op het hoofdveld. Sport-Inn Bruins is een groothandel in sportartikelen en clubkleding. Hier vind je de mooiste collectie voetbalartikelen, sneakers, running artikelen en mode en meer.

wacker-sponsor-1a
Foto: BS/Weblog-dewolden.nl


Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 9
DE WIJK - Wil je voelen wat yoga met je lichaam kan doen? Ben je benieuwd of je met yoga meer rust kunt ervaren? Kom dan kennismaken met yoga tijdens onze Midwinter Yoga sessions op woensdag 21 december! Samen begroeten we het groeien van de dagen met een inspirerende avond. Kom kijken welke yogastijl bij jou past tijdens deze drie uur durende yogamarathon! Het programma ziet er als volgt uit.

Ga door met lezen van "Body&mind avond met yoga sessions"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Dec 9
FORT - Onderons bij de soep is inmiddels een begrip geworden in Fort. Mensen ontmoeten elkaar onder het genot van een kop eigengemaakte soep met heerlijk zelfgebakken brood en boe-renkaas. Gezellig met elkaar eten en samen in gesprek. Op dinsdag 13 december kunt u weer terecht in in de Snikke in Fort. Iedereen is van harte welkom. De inloop is vanaf 12.00 uur. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd, de richtprijs is € 3,00. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lotte Koolhof: lottekoohof@welzijndewolden.nl of 0528-378686.

Geplaatst door B S

Tweet This!