'

Jan 31
RUINERWOLD - Op zondagmiddag 5 februari zal er om 15.00 uur in de kerk te Blijdenstein een concert zijn met verschillende koren en zanggroepen uit de regio. Het belooft een zeer gevarieerd concert te worden: kerkmuziek van Bach tot Oosterhuis, volksmuziek, popsongs, evergreens, Nederlandse luisterliederen, klassieke muziek, etc.


Ga door met lezen van "Concert Blijdenstein"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 31
DE WIJK - Op zondag 12 februari geven de jeugdleden van de Koninklijke Muziekvereniging Apollo uit de Wijk hun jaarlijkse Limonadeconcert in de Brede School in De Wijk. De blokfluiters, het opleidingsorkest en het jeugdorkest. U zult ze allemaal horen op deze zondagmiddag. Dit alles onder de bezielende leiding van Ilona Slomp, de stuwende kracht achter de jeugdopleiding van Apollo.

Ga door met lezen van "Limonadeconcert Jeugd Apollo"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 31
RUINERWOLD - Trainer/coach van KIOS 2, Jordy Wessel, heeft besloten aan het einde van dit seizoen zijn contract bij KIOS Ruinerwold niet te verlengen. Daarmee raakt KIOS na hoofdtrainer Adri Kok dus ook zijn assistent trainer kwijt. Jordy Wessel heeft door zijn nieuwe baan bij de ING Bank steeds meer moeite om zijn trainerschap hiermee te combineren. Hij ziet daarom volgend seizoen te weinig tijd om dit door te blijven doen.

Ga door met lezen van "Jordy Wessel stopt als trainer van KIOS 2"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 31
RUINERWOLD - Op een hele koude zondagmiddag mocht Ruinerwold afreizen naar Emmeloord. De ploeg van Gert Jan Hoekstra had gezien de vijf plekken hogere stand op de ranglijst en het gegeven dat Ruinerwold de eerste ontmoeting met 6-0 had gewonnen, alle vertrouwen in een goede afloop.

Ga door met lezen van "Ruinerwold levert wanprestatie in Emmeloord "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 31
HOOGEVEEN - Op dinsdag 7 februari organiseert Soroptimistclub De Reestlanden voor de 7e keer het Soroptimist Filmfestival voor Kinderen. Tijdens dit filmfestival staan elk jaar de rechten van het kind centraal. Dit keer gaan bijna 1.000 kinderen uit de gemeentes Hoogeveen en De Wolden gratis naar de film bij VUE Bioscoop in Hoogeveen.

Ga door met lezen van "Kinderen gratis naar de film"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 31
DE WIJK - Digitaalkamer de Wolden organiseert op 14 februari om 20 uur in de bibliotheek van de Wijk, een Culturele Avond met als thema: “ iteratuur rondom de Reest“ Op de Culturele Avond worden bijdragen geleverd door Ria Westerhuis (poëzie), Martin Koster (proza en afkomstig uit IJhorst) en Henk Nijkeuter (Drentse publicist). Het combo Moorland verzorgt de muzikale omlijsting. De toegang is vrij.

Ga door met lezen van "Culturele avond De Wijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 30
Onderwerp: Alternatieven voor windenergie

DRENTHE - De fractie van Sterk Lokaal in de Provinciale Staten (PS) van Drenthe overweegt aanstaande woensdag een motie van afkeuring tegen het college in te dienen. Fractievoorzitter Douwe Oosterveen: “In december heeft de Tweede Kamer, de hoogste wetgevende macht in ons land, besloten dat minister Kamp van Economische zaken (EZ) een bezinningsperiode moet inlassen en moet zoeken naar alternatieven voor windenergie in de Veenkoloniën.


Ga door met lezen van "Sterk Lokaal overweegt motie van afkeuring"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 30
IJHORST - Op maandag 6 februari 2017 zal de maandelijkse ledencontactvergadering van Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst e.o.” worden gehouden. De aanvang is om 20.00 uur en de plaats is KrokoMultipunt, Heerenweg 42 in IJhorst. Na de pauze gaat Pauline Arends, boswachter bij Staatsbosbeheer, een presentatie geven over de das. Arends is ruim twintig jaar betrokken bij het onderzoek naar de das. Ze heeft de opkomst van de das op de voet gevolgd en is al jaren de drijvende kracht achter de dassentellingen in Drenthe. In haar presentatie gaat Arends in op allerlei aspecten van het boeiende dassenleven. Iedereen is weer welkom.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 30
HOOGEVEEN – Bij een ongeval op de A28 ter hoogte van Hoogeveen is van zondag op maandagnacht een automobilist gewond geraakt. De bestuurder verloor de macht over het stuur en knalde tussen Hoogeveen en De Wijk tegen de vangrail in de middenberm. Het slachtoffer kon zelfstandig het voertuig verlaten en is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Voor de berging van het voertuig heeft de politie een rijbaan van de A28 afgesloten.


Foto: Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 30
DRENTHE - Noord-Nederland heeft veel innovatieve bedrijven die nog niet exporteren. Om hen daarbij te ondersteunen is de zogeheten Exportcarrousel ontwikkeld. Het afgelopen half jaar werkten acht bedrijven samen met internationale studenten en docenten van de Stenden Hogeschool samen aan een exportplan om nieuwe afzetmarkten in het buitenland te vinden. Donderdag 26 januari werd deze derde Drentse Exportcarrousel afgesloten met de presentatie van de exportplannen. De prijs voor het beste exportplan ging naar de studenten gelinkt aan het bedrijf InOn-bv uit Emmen.

Ga door met lezen van "Studenten winnen derde Exportcarrousel Drenthe"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 29
RUINERWOLD - UDI bestaat dit jaar honderd jaar, hoe bijzonder is dat! Een bloeiende toneelvereniging, dat mag gevierd worden. De voorbereidingen zijn al in volle gang. Vrijdagavond 3 maart is de aftrap voor genodigden. Zaterdag 4 maart ( 14.00 en 20.00 uur) en vrijdagavond 10 maart voor iedereen. Het wordt een andere toneelvoorstelling dan gebruikelijk. Er zijn meerdere eenakters, alle leden spelen namelijk mee. Voor de avonden is er deze keer kaartverkoop. Meerdere informatie volgt.


Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 29
RUINERWOLD - Donderdag 2 februari zal de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van de Woldklimmers plaats vinden in Dorpshuis 'De Buddingehof' om 20.00 uur. Heb je tips, suggesties of leuke ideeën voor de speeltuinen van Ruinerwold? Kom dan langs!

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 29
Meer zekerheid voor huisdiereigenaren

DE WIJK - Vakbekwaamheid, betrouwbaarheid en kwaliteit. Drie termen welk elk bedrijf hoog in zijn vaandel dient te hebben. Dierenpension en Hondentrainingscentrum De Wijk is zo een bedrijf. Dierenpension en Hondentrainingscentrum De Wijk heeft dit jaar voor het vierde opeenvolgende jaar het felbegeerde Dierbaar-certificaat ontvangen.


Ga door met lezen van "Opnieuw Dierbaar-keurmerk voor Dierenpension De Wijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 29
Ondersteuning doelen van en voor Meppel

MEPPEL - Volgende week zetten alle eerstejaars studenten van de opleiding Welzijn zich in voor verschillende goede doelen in hun eigen omgeving! In teams van 20 ontwikkelen de studenten tijdens de actieweek creatieve ideeën waarmee ze geld op kunnen halen voor Stichting Leergeld Meppel, De kinderen van de voedselbank, Dakajam Meppel, Altiband en Stichting Paardrijden voor Gehandicapten Meppel. Tijdens de feestelijke aftrap van de actie zullen vertegenwoordigers van de doelen een pitch houden om de studenten extra te motiveren.

Ga door met lezen van "Studenten in actie"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 29
Voorverkoop boek te reserveren tot 1 februari bij Stichting Historie Ruinerwold

RUINERWOLD - Op de begraafplaats Blijdenstein het monument en de graven van de zes bemanningsleden van het neergeschoten Engelse vliegtuig. Van één bemanningslid liggen de stoffelijke resten nog steeds in het weiland aan de Hardenweg waar de geallieerde Halifax is neergekomen. In het boek In de stilte van de nacht worden de getuigenverslagen, proces-verbaal, het vliegtuig, de bemanningsleden en ook door welke Duitse piloot het is neergeschoten.

Ga door met lezen van "Verhalen oorlogsjaren Ruinerwold in boekvorm gebundeld"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 28
RUINEN - Theatergezelschap Rune op de Bühne speelt op zaterdag 28 januari twee keer het stuk ‘Bed en Breekvast’ in Buitencentrum De Poort in Ruinen. ‘Bed en Breekvast’, geschreven door Adriaan Vellinga, speelt zich af in de huiskamer van Jan en Gré. Jan is een man die pas in de VUT is gegaan.

Ga door met lezen van "Rune op de Bühne speelt hilarisch stuk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 28
RUINEN - Evenals vorig jaar geeft De Stroomdalkapel onder leiding van kapelmeester Barteld Luning, samen met Boerenkapel De Knollenplökkers uit Ruinen, een nieuwjaarsconcert. Dat vindt plaats op zondagmiddag 29 januari in Buitencentrum De Poort in Ruinen. De Stroomdalkapel speelt muziek uit de Bohemen en Moravië. Bij de Knollenplökkers staat plezier voorop. Aanvang: 14.00 uur.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 28
RUINEN - Het Dwingelderveld bij volle maan is prachtig. In een paardentram rijd je door de nacht en beleef je het grootste natte heidegebied op een heel bijzondere manier. Je hoort alleen het ruisen van de wind en het snuiven van de paarden. Op zaterdag 11 februari om 19.00 tot 21.00 uur rijdt de paardentram vanaf bezoekerscentrum Dwingelderveld, Benderse 22 in Ruinen door het natuurgebied. Onderweg vertelt een gids van Natuurmonumenten over maanstanden en de invloed ervan op de aarde. Aanmelden is nodig en kan via www.natuurmonumenten.nl/bcdwingelderveld. Neem een warme deken of plaid mee voor onderweg.Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 28
VEENINGEN - Na het grote succes van vorig jaar, probeert toneelvereniging UDI uit Veeningen dit seizoen weer te verrassen. Met het stuk Festival der Fantasten, een vertaling uit het Duits van Die unglaubliche Geschichte vom gestohlenen Stinkekäs -geschreven door Bernd Gombold – komt UDI een heel eind. De generale repetitie is vrijdagavond 29 januari om 19.00 uur, de grote première is zaterdagavond om 20.00 uur in ’t Markehuus. Een week later gaat UDI op herhaling: op zaterdag 4 februari zijn er voorstellingen om 14.00 en 20.00 uur. Op 3 en 4 maart speelt UDI ook nog in Dalfsen bij Het Boskamp.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jan 27
RUINERWOLD - Ook dit weekend staat er weer een vol programma met korfbalwedstrijden in de Sporthal de Buddingehof. Na de zaterdag wedstrijden van de jeugd is het zondag de beurt aan de senioren. KIOS 4, 2 en 1 spelen allemaal thuis. Afgelopen zondag werd er in 3 wedstrijden 80 doelpunten gemaakt door de thuisploegen. Zal dat dit weekend ook weer zo zijn?

Ga door met lezen van "Voorbeschouwingen KIOS"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 9, totaal 175 artikelen)