Feb 25
IJHORST - ‘Wordt mijn uitgebrachte stem door politici verkwanseld?’ ‘Functioneert onze parlementaire democratie nog zodanig dat mijn mening ook gehoord wordt in ‘Den Haag’?’ Deze en andere vragen worden bediscussieerd in het derde levensbeschouwelijk café dat de Protestantse Gemeente IJhorst - De Wijk houdt. De column wordt in de kerk aan de Reest uitgesproken door de burgemeester van de Gemeente De Wolden, de heer Roger de Groot. Hij is vrij in de keuze van zijn onderwerp, dus dat vernemen we op zondagmiddag 12 maart in de kerk aan de Kerkweg 10 te IJhorst.

Ga door met lezen van "Derde editie Levenscafé ‘Aan de Reest’ komt er aan"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 25
ZUIDWOLDE - In april 2013 heeft de gemeenteraad besloten om het vak met de oudste graven op de begraafplaats in Zuidwolde (vak K) vrij te maken voor nieuwe graven. Het gaat om ruim 400 graven waarin tussen 1932 en 1970 is begraven. Het college is van plan dit besluit in 2018 uit te voeren. Ter voorbereiding hierop staan vanaf maart bij het betreffende deel van de begraafplaats in Zuidwolde bordjes waarop hiervan melding wordt gemaakt.

Ga door met lezen van "Gemeente maakt ruimte voor nieuwe graven"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 25
DE WOLDEN - Mensen die hulp nodig hebben bij de belastingaangifte of toeslagen aanvragen, kunnen in maart en april terecht in de Bibliotheken van Ruinen en Zuidwolde. Samen met Welzijn De Wolden biedt de bibliotheek gratis belastingspreekuren om mensen te ondersteunen.Ga door met lezen van "Bibliotheek De Wolden helpt bij belastingaangifte"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 25
DE WIJK - Op 17 januari 2017 heeft het college van B&W besloten de aula op de begraafplaats in de Wijk over te dragen aan Gerda Habes Uitvaartzorg in de Wijk. Met als uitgangspunt dat de aula beschikbaar blijft voor alle inwoners. Op 16 februari 2017 heeft de gemeenteraad deze beslissing overgenomen.

Ga door met lezen van "Herinrichting aula begraafplaats de Wijk "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 25
RUINEN - “Dit is wat we nodig hebben”, vond VVD-Tweede Kamerlid Helma Lodders tijdens haar werkbezoek aan ’t Vershuus in Ruinen, “nieuwe initiatieven en samenwerking. Nieuwe manieren om betere kwaliteit sneller bij de consument te krijgen. Waarbij mensen weer rechtstreeks kennis kunnen maken met verse landbouwproducten. Wij als politiek hebben ervoor te zorgen dat beperkende regels op dat punt worden weggenomen.”Ga door met lezen van "Tweede Kamerlid Helma Lodders bezoekt Boerderijwinkel"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 25
ZUIDWOLDE - In ‘t Wheemhuus in Zuidwolde start vanaf 1 maart een avondspreekuur van Verloskundigenpraktijk Hoogeveen. Dit is een zelfstandige 1e lijns praktijk, met een vestiging in ziekenhuis Bethesda (begane grond, naast de apotheek). Het team bestaat uit vijf verloskundigen met jarenlange ervaring, die zelf ook allemaal moeder zijn. De praktijk scoort hoog op het gebied van cliënttevredenheid (cijfer 8,9 gegeven door zwangeren).

Ga door met lezen van "Avondspreekuur gaat van start"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 25
DE WIJK - Het nieuwe jaar is net begonnen en menigeen is bezig zijn leven te beteren. Meer bewegen en gezonder eten zijn veel voorkomende goede voornemens en wat zou een betere manier zijn om er invulling aan te geven dan een moestuin te beginnen?

Ga door met lezen van "VTV De Slenken begint aan nieuw tuinseizoen "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 25
REGIO - De gemeenten De Wolden, Hoogeveen en Midden-Drenthe mogen de gratis cursus Politiek Actief organiseren. Deze cursus wordt aangeboden door ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat. Er kunnen slechts vijftien regio’s in Nederland aan dit project meedoen. Met dit landelijke project wil ProDemos de lokale democratie versterken en mensen laten ervaren hoe lokale politiek in de praktijk werkt.

Ga door met lezen van "Cursus over politiek aanbieden "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 24

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 24
wie is de beste ballenbakker van De Wijk?

DE WIJK - Wie maakt de beste gehaktbal, en mag zich een jaar lang de ‘beste ballenbakker’ van De Wijk noemen? Op zaterdag 4 maart zal dat duidelijk worden tijdens de gehaktballenwedstrijd in de Havezate. Elke Wieker mag dan zijn ‘culinaire kwaliteiten’ vertonen. En strijden om de ‘gouden braadpan’.

Ga door met lezen van "Geef je op voor de Gehaktballenwedstrijd"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 24
HAVELTE – Aan de Trambaanweg in Havelte staat vrijdagmiddag (momenteel) een woonboerderij in brand. Over de oorzaak is niets bekend. Het pand is riet gedekt.


Foto: Persbureau Meter

Ga door met lezen van "Woonboerderij in de brand in Havelte"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 24
HOOGEVEEN - De politie onderzoekt een beroving die woensdagavond rond 23.00 uur op de Tamboerlaan moet hebben plaatsgevonden. Een 40-jarige man uit Hoogeveen reed daar in zijn auto en werd gewenkt door een man. De Hoogevener dacht dat deze man de weg wilde vragen. Toen hij stopte stapte deze man echter bij hem in de auto.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Politie onderzoekt beroving"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 24
Cheque van 1600 euro van Stimuleringsfonds Rabobank

ECHTEN - Villa Buitengewoon in Echten is klaar voor het nieuwe seizoen. Het prachtige vakantiehuis voor mensen met een lichamelijke beperking en hun familie is na een fikse opknapbeurt weer helemaal up to date en is zelfs voor een groot deel opnieuw ingericht. Het Stimuleringsfonds van Rabobank Zuidwest-Drenthe zorgde voor de kers op de taart met de overhandiging van een cheque van 1600 euro als bijdrage voor de gemaakte kluskosten.

Ga door met lezen van "Steuntje in de rug voor Villa Buitengewoon"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 24
DE WOLDEN - Inwoners van De Wolden hebben ook de afgelopen maanden niet stilgezeten. Op verschillende locaties in de gemeente zijn ideeën uitgewerkt en plannen gemaakt. Die plannen zijn vervolgens verwerkt tot draaiboeken en begrotingen. Er werd gekeken naar de eigen inbreng, zelfwerkzaamheid en de benodigde deskundigheid en budgetten van derden. Fondsen werden aangeschreven, en ook werd een beroep gedaan op de regeling Initiatiefrijk De Wolden.Ga door met lezen van "Vijf initiatieven ontvangen subsidie Initiatiefrijk De Wolden "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 24
RUINERWOLD - Er blijft nog steeds weerstand van omwonenden tegen de bouwplannen in Ruinerwold op de locatie waar de oude Disselschool nog staat. Dat blijkt uit het antwoord van wethouder Jan ten Kate op vragen van CDA’er Tjalling de Wit, donderdagavond gesteld voor de raadsvergadering.

Ga door met lezen van "Weerstand omwonenden tegen bouwplannen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 24
RUINERWOLD - Draagt u ook uw steentje bij als vrijwilliger? NL Doet en Praat en d(R)aad woonzorgcentrum ‘t Vonder Vrijdag 10 maart 2017 van 13.00-18.00 uur. De volgende onderdelen zijn aanwezig: Een goed gesprek, Chocolade maken, Lekker tutten, Meewerken aan een vriendenslinger, Drentse koffietafel. Als afsluiter: een Drentse maaltijd. U kunt u als vrijwilliger aanmelden op www.nldoet.nl.Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 24
REGIO - Het Oranje Fonds houdt vrijdag 10 en zaterdag 11 maart weer NLdoet. Tijdens de dertiende editie van de grootste vrijwilligersactie van ons land kan iedereen weer de handen uit de mouwen steken. Het Oranje Fonds is in alle gemeenten van Nederland op zoek naar vrijwilligers die zich tijdens NLdoet in willen zetten voor sociale organisaties. Een leuke vrijwilligersklus uitzoeken kan op www.nldoet.nl. Er zijn diverse klussen beschikbaar in de gemeenten Westerveld en De Wolden.


Ga door met lezen van "Oranje Fonds zoekt vrijwilligers"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 24
RUINERWOLD - Op 20 februari kwamen 66 vrouwen bijeen in zaal De Klok voor een internationale muziekavond met Femke Anne Kaldenberg uit Ruinen, die samen met vier muzikanten een indrukwekkend optreden gaf. Zij brachten liedjes ten gehore uit Nederland, Italië, Frankrijk, Rusland, Bolivia, Engeland en Duitsland.Ga door met lezen van "Culturele avond vrouwen van nu Ruinerwold"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 23
ZUIDWOLDE - De sportfunctionarissen realiseren in samenwerking met BSO Doomijn uit Zuidwolde een maandelijkse sportactiviteit in het dorp. Hier doen ook de andere BSO’s en IKC’s uit Zuidwolde aan mee. Alle kinderen uit het dorp zijn welkom. De activiteiten staan uiteraard op www.actiefnaschooltijd.nl en er is telkens veel deelname. Een mooie samenwerking dus tussen Doomijn Schoolbrink, Doomijn Heidelaan, More Than Kidz Olivo, IKC Heidevlinder, IKC Het Groene Hart, diverse sportverenigingen en De Wolden Sport. De komende activiteiten zijn voetbal en streetdance op 28 februari en tennis, aikido en rolstoelbasketbal op 30 maart.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 23
DE WIJK - Op Vrijdagavond 17 februari had Doomijn Postweg in samenwerking met restaurant “Het Vosje” een Valentijnsactie bedacht. De klanten konden genieten van een heerlijk 3 gangen diner en de kinderen kregen gratis opvang.Ga door met lezen van "Valentijnsfeest bij Doomijn"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 9, totaal 178 artikelen)