'

Feb 4
IJHORST - Zaterdag 11 februari 2017 organiseert de jeugdwerkgroep “Weer of geen Weer” van Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst e.o.” weer een activiteit. Roel Broekman, voorzitter van de Nederlandse Bijenhoudersvereniging Drenthe, komt ons vertellen en dingen laten zien over bijen. Misschien doen we nog een kleine knutselactiviteit.

Ga door met lezen van "Middag over bijen voor de jeugd"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 4
ECHTEN – Met het bouwen van een stapel keien is de overdracht van peuterspeelzaal De Echtense Keitjes aan de stichting Kindcentra Wolderwijs een feit. Een aantal peuters bracht de keien in kruiwagentjes naar directeur Geert Jan Enting van IKC Ruinen.

Ga door met lezen van "Echtense Keitjes overgedragen aan IKC Wolderwijs"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 4
ZUIDWOLDE - Tot 28 februari 2017 exposeert Paul Mentink in het gemeentehuis in Zuidwolde. Fotograaf Paul Mentink komt uit Koekange en is medeoprichter van Stichting Beeldend Collectief Drenthe. Paul fotografeert al sinds 1981 en is begonnen met zwart-wit fotografie, daarna is hij overgestapt op kleurendia’s.

Ga door met lezen van "Expositie Paul Mentink in gemeentehuis Zuidwolde "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 4
DE WOLDEN - De gemeenten De Wolden en Hoogeveen succesvol aangesloten bij het landelijke WOZ-waardeloket. Met deze aansluiting kunnen inwoners op ieder gewenst moment de WOZ-waarde van hun woning bekijken. Wethouders Jan ten Kate en Anno Wietze Hiemstra zijn blij met deze extra vorm van dienstverlening: “Met de aansluiting op het WOZ-loket bieden we onze inwoners de mogelijkheid om snel en eenvoudig hun WOZ-waarde online te raadplegen.”

Ga door met lezen van "De Wolden en Hoogeveen aangesloten op landelijk WOZ-waardeloket"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 4
DE WIJK - Als je de 70 jaar gepasseerd bent of iets jonger kan het voorkomen dat je wat stijver wordt. De gewrichten soms door andere operaties niet meer zo mee willen werken. En soms ben je bij plotseling opstaan wat draaierig. Nu weten we allemaal wel dat we moeten blijven bewegen. Maar jezelf daartoe zetten is een ander verhaal! De sportschool en gewone gymnastiek zijn vaak te zwaar. Maar gelukkig is er ‘Bewegen voor ouderen’.

Ga door met lezen van "Bewegen voor ouderen, een keer mee doen?"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 4
DRENTHE - Oktobermaand Kindermaand is door de ANWB genomineerd voor de titel ‘Meest maatschappelijke uitje van 2017’. In totaal zijn 26 organisaties genomineerd voor de titel. De ANWB organiseert de verkiezing ‘Meest Maatschappelijke Uitje’ om maatschappelijke initiatieven binnen de vrijetijdsbranche te belonen. Er kan op Oktobermaand Kindermaand worden gestemd tot donderdag 16 februari via www.anwbmaatschappelijkuitje.nl Na de eerste stemronde wordt een shortlist van zeven organisaties opgesteld en maakt een vakjury op 7 maart de winnaar bekend.

Ga door met lezen van "Oktobermaand Kindermaand genomineerd door de ANWB"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 4
RUINEN - Schaapherder Michiel Poelenije, de nieuwe herder van de schaapskudde Ruinen, mocht een gift van 500 euro in ontvangst nemen. Het onderwijsbureau Meppel heeft deze gift aangeboden, omdat zij vinden dat de schaapskudde Ruinen van grote betekenis is voor kinderen, cultuur en beleving. Charlotte de Mol kwam namens dit Bureau het geld overhandigen. Zij gaf daarbij aan dat ook de nieuwbouwplannen en het behoud van de oude kooi mede van invloed zijn geweest op hun besluit. Een mooi gebaar dat ten zeerste gewaardeerd wordt door de Stichting het Drentse Heideschaap. De bestemming van het bedrag wordt besteed aan educatie, met name gericht op kinderen.

Geplaatst door B S

Tweet This!