'

Feb 9
MEPPEL - De brandweer van Meppel heeft donderdag rond het middaguur een kat uit een boom gered.. Het beestje was aan de Vincent van Goghlaan in een boom geklommen. Eenmaal boven kon de dier, door een afwijking aan de heupen, niet meer naar beneden. Hierop heeft men de brandweer gebeld die de hoogwerker inzette om de kat uit de boom te halen. Hierna werd het beestje weer met de baas herenigd.


Foto/Video Arjan Tien - www.112Fotografiemedia.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 9
RUINEN - Tien dorpshuizen zijn geselecteerd voor volgende ronde ‘Dorpshuis van het jaar’. Een jury bestaande uit afgevaardigden van RTV Drenthe, de Rabobank, een oud-bestuurslid van de Stichting Dorpshuizen Drenthe en dorpshuis het Markehuis in Grolloo (winnaar verkiezing in 2015) selecteerde tien dorpshuizen. Deze dorpshuizen krijgen de komende maanden bezoek van de jury en de programma’s ‘Hemmeltied’ en ‘Strunen’ van RTV Drenthe.

Ga door met lezen van "Tien dorpshuizen geselecteerd voor 'Dorpshuis van het Jaar'"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 9
MEPPEL - De politie hield woensdagmiddag 8 februari een 23-jarige autobestuurder zonder vaste woon of verblijfplaats aan. Omdat het kenteken van de auto waarin de man reed gesignaleerd stond wilde de politie hem controleren. Op de Burgemeester Knopperslaan besloot de man bij het zien van de politie er in zijn auto vandoor te gaan. Met grote snelheid reed hij door Meppel en besloot niet aan een controle mee te werken.
Ga door met lezen van "Vluchtende automobilist rijdt fietser aan"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 9
ZUIDWOLDE - Als mantelzorger heb je eigenlijk nooit tijd voor jezelf. Zeker als je zorg geeft aan iemand die in hetzelfde huis woont, heb je er een dagtaak aan. Om te zorgen dat deze mantelzorgers ook eens tijd voor zichzelf hebben opent in Zuidwolde het eerste Drentse respijthuis.

Ga door met lezen van "Zuidwolde krijgt eerste respijthuis: 'Om mantelzorger te ontlasten'"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 9
DE WOLDEN - In tegenstelling tot wat eerder werd gemeld, zal de paarse GDW-caravan deze maand nog maar een zaterdag bij de COOP in Ruinerwold komen te staan en daarna bij de COOP in Ruinen! Op zaterdag 11 februari staat de opvallende paarsblauwe caravan weer op zijn vertrouwde plekje bij de COOP in Ruinerwold, maar op 18 en 25 februari staat het mobiele kantoor van Glasvezel De Wolden bij de COOP in Ruinen.

glasvezel1

Ga door met lezen van "De GDW-caravan komt naar je toe deze winter!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 9
DE WIJK - Leerlingen van de groepen 5 tot en met 8 van obs ‘De Horst’ in de Wijk krijgen de komende weken een basketclinic van Yfke Hoek uit Roden. Yfke is stagiaire van het JOGG-team De Wolden en speelt daarnaast op ere-divisieniveau bij Royal Eagles in Apeldoorn.

Ga door met lezen van "Professionele basketbaltraining voor jeugd OBS de Horst’"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 9
RUINEN - Tijdens de voorjaarsvakantie tussen 18 februari en 5 maart staat Bezoekerscentrum Dwingelderveld bol van de activiteiten voor jong en oud. Het bezoekerscentrum, aan de Benderse 22 te Ruinen, is in de vakantie dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Hieronder een selectie uit het totale activiteiten aanbod.

Brunssummerheide

Ga door met lezen van "Voorjaarsvakantie activiteiten Dwingelderveld"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 9
DE WOLDEN - Het college van De Wolden heeft een toekomstvisie op de bibliotheek geformuleerd. Daarin staan de lokale doelen en gewenste prestaties. In de visie vraagt het college aan de bibliotheek in te zetten op jeugd en laaggeletterden, de samenwerking met lokale partners te zoeken en te innoveren. Ook zouden burgemeester en wethouders graag zien dat de bibliotheek de wensen en behoeften van de inwoners van de Wolden als uitgangspunt nemen.

Ga door met lezen van "College vraagt bibliotheek inzet op jeugd en laaggeletterdheid"

Geplaatst door B S

Tweet This!