'

Feb 11
DE WIJK - Het meisjesvoetbal in De Wijk/IJhorst is populair. Onder de bezielende leiding van oud-voetbalster Hèlen van Elven werd een onder-13-team ingeschreven in de lastige KNVB-competitie in de zaal, met 5 voorronde-zaterdagen en één finaledag.Ga door met lezen van "WIJC-meiden Noord-Nederlands zaalvoetbalkampioen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 11
DE WIJK - Rederijkerskamer de Bloem heeft zaterdagmiddag de Koninklijke erepenning plus bijbehorende oorkonde ontvangen uit handen van commissaris van de Koning Jacques Tiggelaar. Koob Veneman, het oudste lid van de Bloem heeft de koninklijke erepenning aangevraagd in verband met de viering van het 150-jarig bestaan.foto's BS/weblog-dewolden.nl voorzitter Tinus Nijstad ontvangt de erepenning uit handen van Jacques Tiggelaar

Ga door met lezen van "Rederijkerskamer de Bloem ontvangt erepenning"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 11
RUINEN - Het Dwingelderveld bij volle maan is een beleving op zich. Op zaterdag 11 februari van 19.00 tot 20.30 uur wandelen we door de nacht. Vanuit het bezoekerscentrum aan de Benderse 22 in Ruinen gaan we richting het Kloosterveld dat gevuld is met natuurgeluiden.

Ga door met lezen van "Volle maan wandeling Dwingelderveld"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 11
DE WIJK - Zaterdagavond 28 januari 2017 gaf Koninklijke muziekvereniging Apollo een winterconcert met als speciaal stuk, de Nederlandse première van de ‘Salamander Symfonie’ gecomponeerd door Jacob de Haan. In de volle protestantse kerk in IJhorst klonken de klanken van de industriële revolutie van de stad Kornwestheim.


Foto: Edwin van Stenis

Ga door met lezen van "Apollo geeft spectaculaire première Salamander Symfonie"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 11
REGIO - Op vrijdag 10 februari omstreeks 22.10 uur waren politieagenten bezig met een verkeerscontrole op een parkeerplaats aan de Scholestraat in Steenwijk. Er werd een auto gecontroleerd alwaar drie personen in zaten. De persoon op de achterbank gaf zijn paspoort aan de politie toen om zijn identiteitspapieren werd gevraagd. In zijn paspoort zat echter een briefje van 200 euro. De agenten zagen dat het om een vals geld ging. Hierop is de man, 24 jaar uit Meppel, aangehouden en het nep-geld in beslag genomen.

Ga door met lezen van "Man heeft vals biljet van 200 euro"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 11
RUINERWOLD - Korfbalvereniging KIOS uit Ruinerwold zoekt met ingang van het nieuwe seizoen (2017/2018) een trainer/coach voor KIOS 2. De aan te stellen trainer wordt in samenwerking met de nieuw aangestelde hoofdtrainer Rob Verra voornamelijk belast met training en coaching van KIOS.

Ga door met lezen van "KIOS (R) zoekt een korfbaltrainer"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 11
Maak de reis van een weeskind in de 19de eeuw

DRENTHE - Er zijn bijna geen weeskinderen meer in Nederland. Gelukkig maar! Ongeveer tweehonderd jaar geleden was dit wel anders. Kinderen zonder ouders kwamen toen vaak terecht in een weeshuis. In het Drentse Veenhuizen zijn begin 19de eeuw drie enorme gebouwen neergezet om alle weeskinderen in Nederland op te vangen.

Ga door met lezen van "Opa- en omadagen in de voorjaarsvakantie"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 11
IJHORST - Natuurvriendin Gerlinde Kuurman uit Meppel heeft een jaar gratis lidmaatschap ontvangen van Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst e.o.”. Reden hiervoor is haar heldhaftige daad om in IJhorst een buizerd uit het prikkeldraad te bevrijden. Jan Dunnink, vrijwilliger bij Natuurbeschermingsvereniging “IJhorst-Staphorst e.o.”, las dit bericht en vond dit indrukwekkend genoeg om deze actie van Gerlinde Kuurman te waarderen.

Ga door met lezen van "Natuurbeschermingsvereniging eert natuurvriendin "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 11
DRENTHE - K&C en poppodium Apollo zijn op zoek naar talentvolle Drentse Dj’s voor Freedom Dance. Het dance-evenement bestaat uit verschillende previews en wordt georganiseerd voor Dj’s die ambities hebben op grote podia te draaien. Jonge meiden worden nadrukkelijk opgeroepen zich te melden. Na de provinciale presentaties worden de drie meest getalenteerde Dj’s uitgenodigd zich te presenteren op de Dance Stage van het Bevrijdingsfestival of het TT-festival in Assen waar jaarlijks duizenden muziekliefhebbers samen komen. Zie www.kcdr.nl.

Ga door met lezen van "Gezocht: Drentse Dj’s voor Freedom Dance"

Geplaatst door B S

Tweet This!