'

Feb 16
Vragen voor de raadsvergadering van vanavond

ZUIDWOLDE - De fractie van Gemeentebelangen De Wolden werd door enkele inwoners van Ruinerwold attent gemaakt op het feit dat het kunstwerk ‘De Ontmoeting’, in de volksmond ook wel ‘De Wokkel’ genoemd, is verdwenen. Nadat in de loop der jaren het kunstwerk door vandalisme of koperdiefstal al ingekort was is het nu compleet van de terp waarop het stond verdwenen.

Ga door met lezen van "Van “De Ontmoeting” naar “De Verdwijning”"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 16
Verdwaalde pakketbezorgers en dolende bezoekers in plan Dunningen 3

DE WIJK - De VVD gaat in Raadsvergadering van 16 februari vragen stellen over de straatnaamborden in nieuwbouwwijk de Wijk. De eerste bewoners zijn ruim 1,5 jaar geleden hun woningen betrokken in de nieuwbouwwijk Dunningen in de Wijk. Er is echter nog geen straatnaambord te bekennen, met als gevolg verdwaalde pakketbezorgers en dolende bezoekers. De fractie van de VVD De Wolden heeft daarom de volgende vraag: Is het college voornemens om op korte termijn straatnaamborden te plaatsen in de nieuwbouwwijk Dunningen te de Wijk?

Huis de wijk1
Plan Dunningen 3 is inmiddels al grotendeels voltooid. foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 16
DE WOLDEN - Als gemeente zetten wij ons in voor een goede, eenvoudige en heldere dienstverlening. Daarom starten we met een sms- en emailservice voor inwoners die een (nieuw) identiteitsbewijs of paspoort aanvragen. U krijgt dan van ons een bericht als uw reisdocument klaarligt.

Ga door met lezen van "Sms- en emailservice voor ophalen reisdocument"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 16
RUINEN – Vrijdag 3 maart wordt er voor zowel kinderen als volwassenen een film gedraaid in dorpshuis ’t Neie Punt te Ruinen. De kinderfilm begint om 16.00 uur en entree bedraagt € 3,50. Tijdens de filmmiddag is er popcorn en ranja voor alle kinderen. De volwassenfilm begint om 20.00 uur, hiervoor bedraagt de entree € 5,00. Dit is inclusief koffie/ thee en cake.

Ga door met lezen van " ‘t Neie Punt voor even weer bioscoop"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 16
MEPPEL – De bovenverdieping van een boerderij aan de Blankensteinweg in Meppel is woensdagavond in brand gevlogen. De brand ontstond bij de schoorsteen op de zolder van boerderij. De brandweer heeft alles op alles gezet om de brand te blussen. Er zijn dakpannen verwijderd om beter bij de vuurhaard te kunnen. Over de oorzaak is niets bekend word onderzocht. Er raakte niemand gewond.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 16
RUINERWOLD - Het kunstwerk ‘De Ontmoeting’, dat sinds september 2003 aan de Wold Aa bij Blijdenstein staat, is verdwenen. Eerder al werden koperen delen van dit kunstwerk gestolen. Het kunstwerk ‘De Ontmoeting’ werd gemaakt in opdracht en als afsluiting van de ruilverkaveling Ruinerwold/Koekange door Ruud van de Wint en geplaatst op de plek waar de twee stromen uit deze gebieden elkaar ontmoeten, de Wold Aa en de Koekanger Aa.


fotoarchief: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "kunstwerk ‘De Ontmoeting’ verdwenen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 16
RUINEN - Atelier-Galerie Goselaere in Ruinen toont op 18 en 19 februari van 13.00 tot 17.00 uur het werk van cursisten. Zeer verrassend hoe amateurschilders hun creativiteit tot uiting brengen. De getoonde werken zijn met groot enthousiasme het afgelopen jaar gemaakt onder leiding van beeldend kunstenaar Adriana Mast.

Ga door met lezen van "Goslaere exposeert werk van cursisten"

Geplaatst door B S

Tweet This!