'

Feb 24
wie is de beste ballenbakker van De Wijk?

DE WIJK - Wie maakt de beste gehaktbal, en mag zich een jaar lang de ‘beste ballenbakker’ van De Wijk noemen? Op zaterdag 4 maart zal dat duidelijk worden tijdens de gehaktballenwedstrijd in de Havezate. Elke Wieker mag dan zijn ‘culinaire kwaliteiten’ vertonen. En strijden om de ‘gouden braadpan’.

Ga door met lezen van "Geef je op voor de Gehaktballenwedstrijd"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 24
HAVELTE – Aan de Trambaanweg in Havelte staat vrijdagmiddag (momenteel) een woonboerderij in brand. Over de oorzaak is niets bekend. Het pand is riet gedekt.


Foto: Persbureau Meter

Ga door met lezen van "Woonboerderij in de brand in Havelte"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 24
HOOGEVEEN - De politie onderzoekt een beroving die woensdagavond rond 23.00 uur op de Tamboerlaan moet hebben plaatsgevonden. Een 40-jarige man uit Hoogeveen reed daar in zijn auto en werd gewenkt door een man. De Hoogevener dacht dat deze man de weg wilde vragen. Toen hij stopte stapte deze man echter bij hem in de auto.


foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Politie onderzoekt beroving"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 24
Cheque van 1600 euro van Stimuleringsfonds Rabobank

ECHTEN - Villa Buitengewoon in Echten is klaar voor het nieuwe seizoen. Het prachtige vakantiehuis voor mensen met een lichamelijke beperking en hun familie is na een fikse opknapbeurt weer helemaal up to date en is zelfs voor een groot deel opnieuw ingericht. Het Stimuleringsfonds van Rabobank Zuidwest-Drenthe zorgde voor de kers op de taart met de overhandiging van een cheque van 1600 euro als bijdrage voor de gemaakte kluskosten.

Ga door met lezen van "Steuntje in de rug voor Villa Buitengewoon"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 24
DE WOLDEN - Inwoners van De Wolden hebben ook de afgelopen maanden niet stilgezeten. Op verschillende locaties in de gemeente zijn ideeën uitgewerkt en plannen gemaakt. Die plannen zijn vervolgens verwerkt tot draaiboeken en begrotingen. Er werd gekeken naar de eigen inbreng, zelfwerkzaamheid en de benodigde deskundigheid en budgetten van derden. Fondsen werden aangeschreven, en ook werd een beroep gedaan op de regeling Initiatiefrijk De Wolden.Ga door met lezen van "Vijf initiatieven ontvangen subsidie Initiatiefrijk De Wolden "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 24
RUINERWOLD - Er blijft nog steeds weerstand van omwonenden tegen de bouwplannen in Ruinerwold op de locatie waar de oude Disselschool nog staat. Dat blijkt uit het antwoord van wethouder Jan ten Kate op vragen van CDA’er Tjalling de Wit, donderdagavond gesteld voor de raadsvergadering.

Ga door met lezen van "Weerstand omwonenden tegen bouwplannen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 24
RUINERWOLD - Draagt u ook uw steentje bij als vrijwilliger? NL Doet en Praat en d(R)aad woonzorgcentrum ‘t Vonder Vrijdag 10 maart 2017 van 13.00-18.00 uur. De volgende onderdelen zijn aanwezig: Een goed gesprek, Chocolade maken, Lekker tutten, Meewerken aan een vriendenslinger, Drentse koffietafel. Als afsluiter: een Drentse maaltijd. U kunt u als vrijwilliger aanmelden op www.nldoet.nl.Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 24
REGIO - Het Oranje Fonds houdt vrijdag 10 en zaterdag 11 maart weer NLdoet. Tijdens de dertiende editie van de grootste vrijwilligersactie van ons land kan iedereen weer de handen uit de mouwen steken. Het Oranje Fonds is in alle gemeenten van Nederland op zoek naar vrijwilligers die zich tijdens NLdoet in willen zetten voor sociale organisaties. Een leuke vrijwilligersklus uitzoeken kan op www.nldoet.nl. Er zijn diverse klussen beschikbaar in de gemeenten Westerveld en De Wolden.

Ga door met lezen van "Oranje Fonds zoekt vrijwilligers"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 24
RUINERWOLD - Op 20 februari kwamen 66 vrouwen bijeen in zaal De Klok voor een internationale muziekavond met Femke Anne Kaldenberg uit Ruinen, die samen met vier muzikanten een indrukwekkend optreden gaf. Zij brachten liedjes ten gehore uit Nederland, Italië, Frankrijk, Rusland, Bolivia, Engeland en Duitsland.Ga door met lezen van "Culturele avond vrouwen van nu Ruinerwold"

Geplaatst door B S

Tweet This!