'

Feb 25
IJHORST - ‘Wordt mijn uitgebrachte stem door politici verkwanseld?’ ‘Functioneert onze parlementaire democratie nog zodanig dat mijn mening ook gehoord wordt in ‘Den Haag’?’ Deze en andere vragen worden bediscussieerd in het derde levensbeschouwelijk café dat de Protestantse Gemeente IJhorst - De Wijk houdt. De column wordt in de kerk aan de Reest uitgesproken door de burgemeester van de Gemeente De Wolden, de heer Roger de Groot. Hij is vrij in de keuze van zijn onderwerp, dus dat vernemen we op zondagmiddag 12 maart in de kerk aan de Kerkweg 10 te IJhorst.

Ga door met lezen van "Derde editie Levenscafé ‘Aan de Reest’ komt er aan"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 25
ZUIDWOLDE - In april 2013 heeft de gemeenteraad besloten om het vak met de oudste graven op de begraafplaats in Zuidwolde (vak K) vrij te maken voor nieuwe graven. Het gaat om ruim 400 graven waarin tussen 1932 en 1970 is begraven. Het college is van plan dit besluit in 2018 uit te voeren. Ter voorbereiding hierop staan vanaf maart bij het betreffende deel van de begraafplaats in Zuidwolde bordjes waarop hiervan melding wordt gemaakt.

Ga door met lezen van "Gemeente maakt ruimte voor nieuwe graven"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 25
DE WOLDEN - Mensen die hulp nodig hebben bij de belastingaangifte of toeslagen aanvragen, kunnen in maart en april terecht in de Bibliotheken van Ruinen en Zuidwolde. Samen met Welzijn De Wolden biedt de bibliotheek gratis belastingspreekuren om mensen te ondersteunen.Ga door met lezen van "Bibliotheek De Wolden helpt bij belastingaangifte"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 25
DE WIJK - Op 17 januari 2017 heeft het college van B&W besloten de aula op de begraafplaats in de Wijk over te dragen aan Gerda Habes Uitvaartzorg in de Wijk. Met als uitgangspunt dat de aula beschikbaar blijft voor alle inwoners. Op 16 februari 2017 heeft de gemeenteraad deze beslissing overgenomen.

Ga door met lezen van "Herinrichting aula begraafplaats de Wijk "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 25
RUINEN - “Dit is wat we nodig hebben”, vond VVD-Tweede Kamerlid Helma Lodders tijdens haar werkbezoek aan ’t Vershuus in Ruinen, “nieuwe initiatieven en samenwerking. Nieuwe manieren om betere kwaliteit sneller bij de consument te krijgen. Waarbij mensen weer rechtstreeks kennis kunnen maken met verse landbouwproducten. Wij als politiek hebben ervoor te zorgen dat beperkende regels op dat punt worden weggenomen.”Ga door met lezen van "Tweede Kamerlid Helma Lodders bezoekt Boerderijwinkel"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 25
ZUIDWOLDE - In ‘t Wheemhuus in Zuidwolde start vanaf 1 maart een avondspreekuur van Verloskundigenpraktijk Hoogeveen. Dit is een zelfstandige 1e lijns praktijk, met een vestiging in ziekenhuis Bethesda (begane grond, naast de apotheek). Het team bestaat uit vijf verloskundigen met jarenlange ervaring, die zelf ook allemaal moeder zijn. De praktijk scoort hoog op het gebied van cliënttevredenheid (cijfer 8,9 gegeven door zwangeren).

Ga door met lezen van "Avondspreekuur gaat van start"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 25
DE WIJK - Het nieuwe jaar is net begonnen en menigeen is bezig zijn leven te beteren. Meer bewegen en gezonder eten zijn veel voorkomende goede voornemens en wat zou een betere manier zijn om er invulling aan te geven dan een moestuin te beginnen?

Ga door met lezen van "VTV De Slenken begint aan nieuw tuinseizoen "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Feb 25
REGIO - De gemeenten De Wolden, Hoogeveen en Midden-Drenthe mogen de gratis cursus Politiek Actief organiseren. Deze cursus wordt aangeboden door ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat. Er kunnen slechts vijftien regio’s in Nederland aan dit project meedoen. Met dit landelijke project wil ProDemos de lokale democratie versterken en mensen laten ervaren hoe lokale politiek in de praktijk werkt.

Ga door met lezen van "Cursus over politiek aanbieden "

Geplaatst door B S

Tweet This!