'

Mrt 31

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 31
KOEKANGERVELD - In dorpshuis De Veldhoek in Koekangerveld is zaterdag 1 april een meditatiedag met een combinatie van het belopen van een Labyrint en de beoefening van Mindfulness, Dru Meditatie en Natuurlijke Yoga. Deze meditatieve dag is voor iedereen die van bewegen houdt en behoefte heeft aan de stilte. Het mooie labyrint, gelegen in Koekangerveld, wordt meditatief belopen. Het labyrint vormt een spiraalvormige weg naar binnen, naar het midden toe en keert daar naar buiten weer om. De meditatieve dag is tussen 10.30 en 16.00 uur, inloop vanaf 10.00 uur. Informatie en aanmelding: Annemieke Kronenburg, (06) 3066 2272, zie ook www.natuurlijk-stromen.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 31
HOOGEVEEN - Bij een autobrand aan de Trompstraat in Hoogeveen is een bedrijfbus verwoest. De brandweer werd rond kwart voor een van donderdag op vrijdagnacht gealarmeerd voor een autobrand. Ter plaatse bleek er gevaar voor overslag naar een naastgelegen schuurtje van een kinderdagverblijf. Deze liep rook en waterschade op. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand. Die als verdacht gekwalificeerd kan worden.


Foto: Persbureau Meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 31
RUINEN - Zwembad Ruinen heeft de Licentie Zwem-ABC behaald. Daarmee voldoet het openlucht zwembad aan de nieuwe kwaliteitscriteria om zwemles te mogen geven voor het Zwem-ABC, de Nationale Zwemdiploma’s. Jaarlijks haalt gemiddeld 95% van de kinderen een Zwemdiploma A. Dit onderstreept het belang van leren zwemmen in Nederland en het Zwem-ABC. In Nederland bestaat een uniek systeem van zwemdiploma’s en zwemonderwijs. De basis van het zwemonderwijs is het Zwem-ABC uitgegeven door het Nationaal Platform Zwembaden NRZ.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 31
DRENTHE - Journalist en presentator Jacques d'Ancona heeft zich als ambassadeur verbonden aan het Drentse seniorenproject Gekleurd Grijs. Hij zet zijn naam in om het project nog meer bekendheid te geven en stimuleert de deelname van senioren aan kunst en cultuur.

Ga door met lezen van "Jacques d'Ancona ambassadeur Gekleurd Grijs"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 31
REGIO - Zondagmiddag 2 april vindt er een uniek optreden plaats in café restaurant De Molensteen aan de Rijksweg in Uffelte. Dan geeft het Mannenkoor Uffelte, samen met de Mandolineclub Wapserveen, bestaande uit 12 dames, een koffieconcert. Dit concert waarbij de ”Vrienden van het Mannenkoor Uffelte” vrij entree hebben, belooft weer een heel mooi concert te worden.

Ga door met lezen van "Vriendenconcert Mannenkoor Uffelte"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 30
RUINERWOLD - Muziekvereniging Sempre Sereno presenteert op 1 april het voorjaarsconcert 2017. De sporthal in Ruinerwold is deze avond gevuld met muziek van de jeugdorkesten, de fanfare en de malletband van Sempre Sereno. Deze muzikanten worden deze avond versterkt door enkele jonge talenten die deelnemen aan het project MusicKidz. Ook zangeres Anniek Geirnaert draagt haar steentje bij. De medewerking van doedelzakken geeft een Schots sfeertje aan deze avond. Het concert begint om 19.30 uur, de sporthal is open vanaf 19.00 uur. www.sempresereno.nlGeplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 30
DE WIJK - Bij pluimvee van een hobbyhouder in De Wijk is vogelgriep aangetroffen. Dat heeft staatssecretaris Martijn van Dam vandaag aan de Tweede Kamer laten weten. Het pluimvee is geruimd. In de omgeving werden ook dode wilde watervogels gevonden.

Ga door met lezen van "Vogelgriep aangetroffen "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 30
DE WOLDEN - Op zaterdag 1 april verricht Wethouder Jan van ’t Zand van gemeente De Wolden, de officiële opening van de bijenstal bij Informatiecentrum ’t Ende in De Stapel (bij De Wijk). Vrijwilligers van Imkervereniging De Wijk e.o. hebben, in samenwerking met Stichting Het Drentse Landschap, de stal ontwikkeld om de honingbij te ondersteunen. Vanaf 1 april is tevens het informatiecentrum dagelijks geopend. Tot en met augustus is hier de expositie Bruggen over de Reest – Geschiedenis van een grensrivier te bewonderen.Ga door met lezen van "Officiële opening bijenstal ‘t Ende"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 30
(EFT = emotional freedom technique)

Op zaterdag 15 april is het de gelegenheid om kennis te maken met EFT!

Waarom EFT?
“Wat waardevol , wat een mooie manier om van je angst af te komen”,
“Wat is EFT bijzonder, ik heb geen medicatie voor migraine meer nodig”
“Mijn relatie met anderen is verbeterd”

Ga door met lezen van "Gelegenheid om kennis te maken met EFT!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 30
DE WOLDEN - Deze week vindt de Week van het geld 2017 plaats. Het doel van deze themaweek is om kinderen te leren omgaan met geld. Door kinderen al jong te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Immers, jong geleerd is oud gedaan!Ga door met lezen van "Week van het geld "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 30
ZUIDWOLDE - De Stichting Gehandicaptenbeleid De Wolden is op zoek naar nieuwe bestuursleden. De stichting behartigt de belangen van mensen met een lichamelijke en visuele beperking. Dit doet ze door zitting te nemen in de cliëntenraad Wmo, het klantenpanel vervoer en hulpmiddelen. Het is de bedoeling om eens per maand te vergaderen om de geluiden uit de doelgroepen met elkaar te bespreken en hierop te anticiperen en/of actie te ondernemen. Wie geïnteresseerd is en meer informatie wenst, kan contact opnemen met de secretaris dhr. J. Jansen, (0522) 442790.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 30
OOSTEINDE - Op vrijdagavond 31 maart organiseert de Stichting Historie van Ruinerwold, in samenwerking met de buurtvereniging Oosteinde, een presentatie over het Oosteinde. Aan de orde komen deze keer de diverse ondernemers zoals die vroeger en nu gewoond hebben in de buurtschap Oosteinde, vanaf Wolddijk 7 en Larijweg 72 tot de grens met Ruinen. Het is voor leden en niet leden van de Buurtvereniging.

Waar: Café Oosteinde
Wanneer: vrijdag 31 maart | 20:00 uur.
Prijs: gratis entree

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 30
RUINERWOLD - Dorpsbelangen Ruinerwold/Berghuizen overhandigt de gemeenteraad donderdag 30 maart haar inspiratiedocument voor het zogeheten Dubbellint Ruinerwold. Burgemeester Roger de Groot ontvangt het eerste exemplaar. Dat gebeurt om 19.30 uur tijdens het vragenhalfuur voor burgers, voorafgaand aan de raadsvergadering in het gemeentehuis in Zuidwolde.

Ga door met lezen van "Overhandiging document behoud Dubbellint Ruinerwold"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 29
VEENINGEN - Zaterdag 1 April (geen grap) Is weer hét moment van muziek maken en genieten van ConAmore in het Markehuus Dorpstraat 43 Veeningen. Aanvang 20.00 uur. ConAmore presenteert zich aan alle bewoners met een afwisselend programma gebracht door de slagwerkgroep onder leiding van Marleen Verhoef, het B-orkest en het fanfare orkest onder leiding van Martin Oosterwijk en ten slotte de kapel de Esdalmuzikanten onder leiding van Richard Grobben.

Ga door met lezen van "Jaarlijkse uitvoering Con Amore"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 29
DRENTHE - Vier jonge muzikale acts krijgen de komende weken de kans zich verder te ontwikkelen via het project Popsport. Het gaat om de singer-songwriters Josie Miller uit Assen en Daisy uit De Wijk, het duo Muad uit Emmen en de band Triple Trouble uit Coevorden. Het coachingsprogramma helpt de jongeren verder te komen met hun eigen muziek.

Ga door met lezen van "Jong Drents muziektalent gecoacht via Popsport "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 29
DE WIJK - Op initiatief van Tanja Smit en José Drogt werd er eind vorig jaar een Ladie’s Day georganiseerd. Samen met een aantal andere vrouwelijke ondernemers wordt dit idee nog een keer opgepakt en wordt het iets groter opgezet. De nieuwe Ladie’s Day zal worden gehouden op 1 april. Dit is geen grap. Deze datum kwam nou eenmaal goed uit.

Ga door met lezen van "Ladie’s Day door kleine (vrouwelijke)ondernemers"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 29
RUINEN - De paasdagen staan voor de deur en om alvast in de stemming te komen kan je mee doen aan de paasworkshops bij bezoekerscentrum Dwingelderveld. Op zaterdag 1 april van 13.00 tot 16.00 uur vilt je de mooiste paasversieringen van schapenwol. De vrijwilligers van het bezoekerscentrum helpen je hierbij.

Ga door met lezen van "Workshops paasversiering vilten en paasmandje vlechten "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 29
ECHTEN - Vrijdag 31 maart kunnen de voetjes weer van de vloer in d'Olde Karke! Voor alle kinderen (4-14 jaar) Om 19.30u start de muziek! Kosten € 2,50, opgeven voor 29 maart via acoldekarke@outlook.com Bij genoeg animo kunnen we van 19.00u - 19.30u een peuterhalfuurtje organiseren.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mrt 29
DRENTHE - Koopplein.nl staat weer op de Bedrijven Contactdagen Drenthe in de TT Hall in Assen. Dus als u vragen heeft over het gebruik van Koopplein.nl of u wilt misschien zelf wel een Koopplein beginnen in uw eigen gemeente of u wilt als bedrijf adverteren op Koopplein? Kom dan op 4 en 5 april naar de Bedrijven Contactdagen Drenthe in de TT Hall in Assen.


Ga door met lezen van "Gratis op de foto in de driftauto van Tim Coronel"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 11, totaal 214 artikelen)