'

Mei 10

Ga door met lezen van "Wandeltocht van Schakel tot schakel in Koekange"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 10
Spannende Boeken Weken 9 t/m 25 juni

DE WOLDEN - In het kader van de Spannende Boeken Weken organiseren de bibliotheken in De Wolden ‘bloedstollende’ schrijfworkshops. Mensen die altijd al een spannend (kort) verhaal wilden schrijven, kunnen meedoen aan de schrijfworkshop van Marja West. Marja leert de deelnemers de do’s en don’ts. Opbouw, personages, dialoog, spanningsboog, alles komt aan bod in deze drie uur durende workshop.

Ga door met lezen van "Bloedstollende workshops in Bibliotheken De Wolden"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 10
DE WIJK - Maandag 8 mei werden tijdens de wekelijkse repetitie van de koren van Wijker Kunst in de Havezathe te De Wijk de leden van zowel het vrouwen- als het mannenkoor alsook de dirigent Bert Lammers verzocht even samen te komen in de repetitieruimte. De algemeen secretaris Gerrit van de Belt had enige algemene mededelingen, zo heette het. Op zich niet zo vreemd natuurlijk, vooral niet als men bedenkt dat er komend weekend nogal wat activiteiten zijn waaraan de koren medewerking mogen verlenen.


eigen foto

Ga door met lezen van "Wijker Kunst verrast dirigent"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 10
RUINEN - De 45e Nationale Molendag wordt dit jaar op zaterdag 13 en zondag 14 mei gehouden. Dit weekend vormt de uitgelezen kans om een molen in de buurt van binnen te bekijken. Ruim 900 molens door het hele land draaien en/of malen en het merendeel zet de deuren voor je open. In Drenthe gaan 26 molens open. Kom binnen en ervaar van dichtbij het stoere karakter van de molen en de molenaar. Kijk op molens.nl welke molens bij jou in de buurt open zijn.

Ga door met lezen van "Nationale Molendag "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 10

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 10
DRENTHE - Bezoekers kunnen op vrijdagmiddag 12 mei een smartphoneroute lopen door het Drents Archief in Assen. Met de audiotour ontdekken ze de architectuurgeschiedenis van het prachtige monumentale pand. Van de supermoderne entree via het monument uit 1901 tot de middeleeuwse kloostergang.

Ga door met lezen van "Met je smartphone door het Drents Archief"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 10
RUINERWOLD - De Tuinkring is destijds ontstaan omdat er behoefte was aan een organisatie, die in de periode van het zomerfeest de versierde en verlichte tuinen organiseerde. Drommen mensen kwamen toen overdag en vooral ’s avonds door de straten om de vele, vaak sprookjesachtige taferelen te aanschouwen. De deelnemende tuinen werden door de juryleden van de Tuinkring beoordeeld en tijdens het zomerfeest werden de trotse prijswinnaars bekend gemaakt. Er werd onderscheid gemaakt tussen bijvoorbeeld boeren- en burgertuinen.

bloemschikken

Ga door met lezen van "Tuinkring bestaat 50 jaar"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Mei 10
ZUIDWOLDE - CH Zuidwolde is van oudsher 1 van de grotere landelijke (verenigings-)concoursen in noord Nederland. Traditioneel in het laatste volle weekend van juni konden we jaarlijks ca. 1000 combinaties de mogelijkheid bieden om deel te nemen aan schitterende paardensport.

Ga door met lezen van "Outdoor Zuidwolde"

Geplaatst door B S

Tweet This!