'

Jun 30
DE WIJK - Het dorpsfeest De Wijk is al in volle gang. Vanmiddag genoten de ouderen in de feesttent van een optreden van het koor de Schorre Morries. Vanavond is De Wiek Live. Deze gelegenheidsband voor Wiekers, met Wiekers en door Wiekers is al vanaf begin dit jaar bezig met repeteren.Ga door met lezen van "Ouderen genieten van optreden in feesttent"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 30
IJHORST - In De Galerij in IJhorst wordt van 1 tot en met 8 juli een verkooptentoonstelling van hedendaagse Russische schilderijen gehouden voor stichting Nepalimed. Er worden werken geëxposeerd van twaalf schilders uit Sint Petersburg, waaronder Alexander Gerasimov, Olga en Armen Gasparian, Andrej Smirnov, Sergey Danevich, Vyacheslav Shraga en anderen.

Ga door met lezen van "Verkoop schilderijen voor ziekenhuis Nepal"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 30
KOEKANGE - Het 'Walking footbal' bij Vitesse 63 in Koekange voor 55+ 60+ kan extra leden gebruiken. Elke vrijdagmiddag van 14.00 – 16.00 komen de manschappen bij elkaar. Het eerste half uur wordt er koffie gedronken, daarna getraind. Oud spelers en/of liefhebbers uit De Wolden zijn van harte welkom om mee te doen.Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 30
ZUIDWOLDE - De zes tuinen van de Drentse Hooglanden zijn zondag 2 juli zonder afspraak vooraf weer te bezoeken. Zes hoogwaardige Drentse tuinen, die jaarlijks veel bezoekers trekken uit binnen-en buitenland. De tuien variëren in grootte en diversiteit en in een aantal tuinen is ook kunst te bewonderen.

Ga door met lezen van "Kijken in zes tuinen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 30
Waan je in 1920 en beleef het 'Drokke Boerenleven uit die tijd'

RUINERWOLD - Op zaterdag 1 juli van 11.00 uur tot 16.00 uur wordt er druk gewerkt in en rond de boerderij, vergeten ambachten komen weer tot leven. Tijdens Boerendrokte wordt er weer druk gewerkt op de boerderij. Het werk is nooit klaar voor de meiden: er wordt gepoetst, gekookt, genaaid, gekarnd en ook wordt er gebakken en gekookt.

Ga door met lezen van "Boerendrokte bij Museumboerderij de Karstenhoeve"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 30
DE WIJK - Ben en voel je je een betrokken inwoner van de Wijk? Dan zijn we op zoek naar jou. We zijn op zoek naar leden voor een nieuw op te richten stichtingsbestuur voor de Havezate. We zoeken inwoners van de Wijk die betrokken zijn bij hun dorp, ondernemend van geest, die willen werken aan een toekomst van de Havezate als dorpshuis.

Ga door met lezen van "Bestuur voor de Havezate gezocht!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 30
HOOGEVEEN – Een automobiliste is op het knooppunt Hoogeveen op de verbindingsweg van de a28 richting Meppel donderdagavond van de weg geraakt en in de bosjes beland. Bij het ongeval raakte niemand gewond. De auto werd met schade door een berger uit de bosjes gehaald en afgesleept. Over de oorzaak is niets bekend.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 30
BERGHUIZEN - Wil je weten hoe het voelt om op een trompet te blazen? Lijkt het je leuk eens een saxofoon uit te proberen? Wil je eens testen of jij geluid uit een trombone krijgt? Of zou je eens flink tekeer willen gaan op een drumstel? Kom op de instrumentenparade op donderdag 6 juli van 17.30 – 18.15 uur in dorpshuis De Barg’n in Berghuizen.

Ga door met lezen van "Instrumentenparade Bergklanken"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 29
DE WIJK - Was het vorig jaar tropisch warm en klam, dit jaar kampte de Wiekloop met een paar flinke hoosbuien vlak voor het hardloopevenement van start zou gaan. Het zag er even somber uit, maar vlak voor tijd klaarde het toch ineens op. Een kieper geel zand was nodig was om de startplek bij de feesttent enigszins te prepareren. Dat er na een buitje meer zuurstof in de lucht zit is een fabel, al werd het door een aantal atleten waaronder Erik Lindenholz als ideale loopomstandigheden ervaren.foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Erwin Akkerman oppermachtig tijdens Wiekloop"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 29
Vraag conform art. 37A reglement van orde. Raadsvergadering 29 juni 2017
Enkele ondernemers uit Ruinen die interesse hadden in een vrije kavel op het bedrijventerrein in Ruinen hebben de CDA-fractie benaderd. Op het bedrijventerrein Voor De Blanken te Ruinen zijn geen vrije kavels meer beschikbaar. Daarom heeft in 2016 de CDA-fractie vragen gesteld over mogelijkheid en wenselijkheid van uitbreiding van het bedrijventerrein.

Ga door met lezen van "Enquête behoefte ruimte bedrijventerrein Voor De Blanken"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 29
Na vragen van de PvdA

DE WOLDEN - Naar aanleiding van vragen van de PvdA fractie heeft de Gemeente De Wolden in de raadsvergadering van 29 juni wijzigingen aangekondigd in het reclame beleid. Er zal veel strenger op worden gelet dat de reclame - uitingen voldoen aan de richtlijnen. Er komt steeds meer reclame, welke geplaatst worden in constructies, welke steeds groter worden.

Ga door met lezen van "Gemeente De Wolden past het reclame beleid aan"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 29
RUINERWOLD - Muziekvereniging Sempre Sereno geeft zondag 2 juli buiten een concert achter bardancing De Klok. Bij minder mooi weer verplaatsen we dit naar binnen. De toegang is gratis. Dit om vrolijk richting de vakantie te gaan. Heeft u belangstelling dan bent u samen met familie en vrienden van harte uitgenodigd van 14.00 uur tot plusminus 15.30 uur!

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 29
Uw lege flessen helpen om zwembad De Slenken nóg leuker te maken!

DE WIJK - Zwembad De Slenken spaart voor de aanschaf van een mooie airtrampoline en u kunt daarbij helpen. Het is heel makkelijk: u levert uw lege statiegeldflessen in bij Coop in De Wijk en u doneert vervolgens het statiegeld aan zwembad De Slenken.

Ga door met lezen van "Doneer statiegeld aan Zwembad de Slenken!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 29
DE SCHIPHORST - In Beeldenpark de Havixhorst in de Schiphorst zijn in de maand juli diverse activiteiten. Zondag 2 juli kunnen deelnemers tijdens de speurtocht ‘Door bomen en beelden het bos bekeken’ struinen door het bos van het landgoed De Havixhorst en met de speurtocht ‘Wonderlijke wereld van beelden’ meer leren over de beelden. De speurtochten zijn geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Ga door met lezen van "Beeldenpark zit vol activiteiten"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 29
en start verkoop kavels Bospark Ekelenberg

ZUIDWOLDE - Samen met de eigenaar, projectontwikkelaar Nikkels, Le Clerq Planontwikkeling en Buning Wegenbouw B.V., wil het college van De Wolden woningbouw realiseren op het terrein van de voormalige camping Ekelenberg in Zuidwolde. De officiële start van de verkoop van kavels is vrijdag 30 juni 2017.

Ga door met lezen van "Vaststelling bestemmingsplan "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 28
ALTEVEER – Een regenbui heeft woensdag aan het eind van de middag een deel van Alteveer onderwater gezet. Op onder andere het Hazenpad en de Jan Leijssenaarstraat stond het water tot de voordeur van de woningen. Het is niet de eerste keer dat in Alteveer het water zo hoog staat het is al jaren een doorn in het oog van de bewoners.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 28
DE WOLDEN - Zoals elk jaar wordt in oktober de tijdens de Maand van de Vrijwilliger, de vrijwilligersmarkt georganiseerd. Ook dit jaar willen we weer een ‘markt’ organiseren, maar dan met meer ofwel: de Sociale Buurtmarkt. Dit jaar zullen we gaan samenwerken met wijdewolden.nl. Dé website van De Wolden waar vraag en aanbod van maatschappelijke initiatieven bij elkaar komen! Hiermee worden dan niet alleen vrijwilligersorganisaties uitgenodigd, maar ook initiatieven en aanbiedingen uit de buurt.

Ga door met lezen van "Sociale Buurtmarkt"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 28
HOOGEVEEN – Bij de Albert Heijn aan de Nije Nering in Hoogeveen is tijdens een hoosbui woensdag aan het eind van de middag een deel van het plafond naar beneden gekomen door wateroverlast. Hierdoor kwam de winkel deels blank te staan. Het personeel probeerde in allerijl nog snel de producten af te dekken met plastic.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 28
ECHTEN - Wie iets meer wil zien van Echten en omgeving kan maandagavond 3 juli meewandelen met een gids. De gids neemt de wandelaars mee door de omgeving en vertelt over heden en verleden van het dorp. Echten heeft veel historie en bezienswaardigheden, dus zeker de moeite waard om eens mee te wandelen. De wandeling start om 19.30 uur bij ‘t Huus met de Belle in Echten.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 28
BERGHUIZEN - Aan het einde van dit lopende schooljaar, valt het doek voor de Harm Vonckschool in Berghuizen. De basisschool heeft onvoldoende leerlingen om te blijven bestaan en gaat fuseren met cbs De Arendsvleugel in Ruinerwold. Mensen die er behoefte aan hebben nog even een kijkje te nemen in de school, kunnen dit doen op 7 en 14 juli van 19.00 tot 21.00 uur.

Ga door met lezen van "Doek valt voor school in Berghuizen"

Geplaatst door B S

Tweet This!

(Pagina 1 van 10, totaal 198 artikelen)