'

Jun 7
MEPPEL - De politie heeft op 6 juni twee jongens op heterdaad aangehouden. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij een straatroof met geweld. Het duo van 17 jaar beroofde ’s avonds een 20-jarige man uit Meppel op de Blankensteinweg van zijn portemonnee en mobiele telefoon. Ze gebruikten daarbij geweld. Beide verdachten komen uit Meppel.

Ga door met lezen van "Heterdaadaanhouding straatroof met geweld"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 7
KOEKANGERVELD - Voor de 56e keer viert Koekangerveld komend weekend het dorpsfeest. Het begint zoals ieder jaar met de optocht van versierde wagens op vrijdagavond. Om 18.30 uur staat de start van de optocht gepland, waarna onder meer een ronde door het dorp en de regio wordt gereden. DJ Roelof sluit de vrijdag in de tent af met muziek.

Ga door met lezen van "Koekangerveld viert voor 56e keer dorpsfeest"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 7
RUINERWOLD - Museumboerderij de Karstenhoeve ging zaterdag 26 mei 100 jaar terug in de tijd! Het vee weer op stal en de geit aan de stik. Het paard in de wei en op de pony konden ritjes worden gemaakt. Het ovenhuis, waar tot voor kort de TIP kantoor zat werd weer gebruikt om te koken en bakken. Bruine bonen met spek, pannenkoeken en bloedworst gingen er ondanks het warme weer prima in.

Ga door met lezen van "Boerendrokte bij Museumboerderij De Karstenhoeve"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 7
DE WIJK - Politie en handhavers van de gemeente De Wolden gaan jeugdoverlast rond de openbare basisschool De Horst in de Wijk aanpakken. De school is verboden terrein na acht uur ’s avonds. Dat is met bordjes ´verboden toegang´ (artikel 461 Sr.) aangegeven. De politie en de handhavers zullen de komende drie weken alleen waarschuwen als zij na dit tijdstip jongelui bij de school aantreffen. Maar vanaf woensdag 28 juni wordt er bekeurd.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 7
Loshangende takken uit boom gezaagd door de brandweer

MEPPEL – De brandweer kwam dinsdagavond in actie in de Govaert Flinckstraat in Meppel waar takken gevaarlijk boven de weg hingen na een hevige bui waarbij de wind vrijspel kreeg in het houtwerk. Nadat de brandweer met een hoogwerker de los hangende takken had verwijderd kon de weg weer worden vrijgegeven voor het verkeer.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 7
Jeugdwatercongres in Assen

DRENTHE - Meer dan 200 leerlingen ontmoeten elkaar vrijdag 9 juni in het provinciehuis in Assen. Dan is er het Jeugdwatercongres, een bijeenkomst voor jongeren van het voortgezet onderwijs rond het thema water. Het afgelopen schooljaar werkten ze allen aan een opdracht over een reëel watervraagstuk. Op het Jeugdwatercongres presenteren ze hun oplossingen aan hun opdrachtgevers en elkaar.

Ga door met lezen van "Drentse en Groningse scholieren lossen ‘watervragen’ op"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 7
RUINEN - Op donderdag 15 juni 2017 zal door WTC voor de eerste keer de MTB Streetrace in Ruinen worden georganiseerd. Een Streetrace is een relatief nieuw fenomeen en een sterk groeiende tak van fiets/fun evenementen.


Ga door met lezen van "1e MTB Streetrace Ruinen"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 7
DE WIJK - In de week van 12 juni t/m 16 juni vindt Swim2Walk in De Wijk plaats, de start is iedere dag vanaf zwembad de Slenken. Het programma is als volgt:

Ga door met lezen van "Swim2Walk gaat van start"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 7
HALFWEG – Een brand aan de Heerenweg in Halfweg bij IJhorst heeft in de nacht van dinsdag op woensdag veel schade veroorzaakt aan een woning. De brand brak rond twintig over twee snachts uit. De brandweer rukte direct met groot materieel uit en wist te voorkomen dat de woning volledig afbrandde. Door dat het vuur onder het dak zat was het moeilijk bereikbaar. De brandweer kon rond vier uur snachts brandmeester geven. De schade aan de woning is groot.

Geplaatst door B S

Tweet This!