'

Jun 9
BERGHUIZEN - Het bestuur van het dorpshuis De Barg’n in Berghuizen moet op zoek naar een nieuwe beheerder. De 41-jarige Sandra Boers stopt er na 4,5 jaar mee omdat ze haar werk financieel niet rond kan krijgen. ‘Het financiële plaatje van het dorpshuis is veranderd, het wordt allemaal wat minder’, aldus Boers, die zelf het merendeel van haar inkomsten uit activiteiten moest zien te verdienen.

Ga door met lezen van "Sandra Boers stopt als beheerder dorphuis De Barg'n"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 9
VEENINGEN - Op het terrein van De Gorter bij Bloemberg-Veeningen wordt op zaterdag 10 en zondag 11 juni weer de CrisisCross verreden. Het motorsportevenement, waarbij vooral voor de gezelligheid wordt gereden, is zo langzamerhand een begrip geworden in de wijde regio.

Ga door met lezen van "CrisisCross op landgoed De Gorter"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 9
RUINERWOLD - Binnenkort behandelt de gemeenteraad van De Wolden de kadernota 2018. Daarmee worden de lijnen uitgezet die in de begroting in het najaar verder concreet worden gemaakt. Voorgestelde investeringen zijn bijvoorbeeld de renovatie van de sporthal en nieuwbouw van de gymzaal in Zuidwolde, een kunstgrasveld in Koekange of een oplichtend fietspad tussen Echten en Ruinen.

Ga door met lezen van "CDA De Wolden houdt inloopuur over kadernota"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 9
RUINERWOLD - Voor wie de Taxus baccata wil gaan snoeien: wacht nog even met snoeien tot 15 juni en lever dit "groenafval" in bij Hoveniersbedrijf Martijn Buld in Ruinerwold. Het hoveniersbedrijf zamelt vanaf 15 juni taxussnoeisel in en ondersteunt zo de landelijke actie Vergroot de Hoop, verklein de kanker; een initiatief van Stichting Vergroot de Hoop.


Ga door met lezen van "Martijn Buld zamelt taxussnoeisel in voor chemokuren tegen kanker"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 9
ZUIDWOLDE -TIP Zuidwolde houdt vanaf 14 juni op de woensdagmiddagen weer fietstochten onder begeleiding. Net als in voorgaande jaren kunnen de Zuidwoldiger burgers en vakantiegasten op deze ontspannen en sportieve manier genieten van de mooiste plekken rond het dorp.

Ga door met lezen van "Gezellig fietsen op woensdagmiddag"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 9
DE WIJK - Jan 'Bovi' Boverhof uit De Wijk, wie kent hem niet! Bijvoorbeeld als medewerker van Schreur Hoogwerkers te Rogat, of als secretaris van de Antrappers, (inval)Taxichauffeur bij Prins, Vrijwilliger bij o.a. het MOR Veeningen, Zwembad De Slenken en zo kunnen we nog wel even door gaan. Jan heeft vandaag de heugelijke leeftijd van 50 jaar bereikt. Namens de redactie van harte gefeliciteerd. En natuurlijk ook bedankt voor de Nieuws/tips uit De Wijk e.o. die we geregeld doorkrijgen.


Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 9
DRENTHE - Met het e-book ‘Ontdek Drenthe vanaf het Noord-Willemskanaal' zet het Recreatieschap Drenthe een nieuwe vorm van fiets(knooppunten)routes voort. Het e-book over het Noord-Willemskanaal is de derde in de reeks ‘Ontdek Drenthe vanaf het water’, na de Drentse Hoofdvaart en de Hoogeveense Vaart. De boeiende geschiedenis van het Noord-Willemskanaal vormt de basis van vier nieuwe fietsroutes en een wandelroute van Assen tot Groningen. Startpunt is steeds een plek aan het kanaal. Het e-book is gratis te downloaden via www.drenthe.nl/ebooks. Het is gemaakt voor gebruik op een tablet.

Ga door met lezen van "Gratis fietsroute e-book ‘Ontdek het Noord-Willemskanaal’ "

Geplaatst door B S

Tweet This!