'

Jun 10
Keurmerk Inburgering verlengd

DRENTHE - DC Start (onderdeel van Drenthe College) mag ook het komend jaar weer het Keurmerk Blik op Werk voeren voor het onderdeel Inburgering. Het onderzoek dat aan de verstrekking van dit keurmerk vooraf gaat laat zien dat de cursisten over het algemeen tevreden zijn over de door DC Start aangeboden inburgeringscursussen.

Ga door met lezen van "Cursisten waarderen inburgeringscursussen met dikke ‘7’"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 10
DE WIJK - Op zondag 11 juni zal de historie van de klassieke 50cc grasbaan herleven in De Wijk. Een historie die begon tussen ‘60 en ’80. Toen werden overal in de dorpen rond en in De Wijk grasbaanraces voor 50cc motoren verreden. Op oude verbouwde bromfietsen, begin jaren 60, zetten menig bekende grasbaanrenners de eerste stap op weg naar de podia. Doordat er zelf gesleuteld en gebouwd werd, was de beste monteur ook vaak de snelste rijder.


Archief BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Classic Grasbaan in De Wijk/Rogat"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 10
DE WIJK - Woensdag 14 juni is er Jantje Beton Buitenspeeldag. Atelier C in De Wijk verzorgt activiteiten in de speeltuin van de Willem Koopsweg en van de speeltuinvereniging De Speulhorst zal er voor kinderen die lid zijn van de speeltuinvereniging een verrassing klaar staan, bij de Kinderzwerfboekenkast.

Ga door met lezen van "Jantje Beton Buitenspeeldag"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 10
DE WIJK - De zon die maar niet onder gaat, de wuivende bomen op het gras en klinkende glazen. Zo zal zaterdagavond 24 juni 2017 er uit komen te zien op Landgoed Dickninge. Op dit prachtige landgoed wordt een uniek Midzomeravondconcert gehouden door de Soroptimistclub Meppel e.o.

Ga door met lezen van "Midzomeravondconcert "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 10
DE WOLDEN - Je buren kies je niet uit. Ze komen gewoon naast, boven of onder je wonen of woonden er al toen jij de sleutel kreeg. Als buren woon je vaak dicht op elkaar en heb je dagelijks met elkaar te maken. Soms hoor je elkaar door de muren heen. Toch vergeet je heel gemakkelijk dat je buren hebt. Dat kan leiden tot irritaties tussen jou en je buren. Want jullie houden waarschijnlijk van andere muziek, gaan op andere tijdstippen slapen en werken, hebben misschien kinderen die vroeg op bed gaan, enzovoorts. Door rekening met elkaar te houden als buren blijft het leuk in jouw buurt.

Ga door met lezen van "Oh ja… de buren "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 10
RUINERWOLD - Aan iedereen die het boek In De Stilte van de Nacht, Ruinerwold in de jaren 1940-1945 in de voorverkoop heeft gereserveerd. Dringend verzoek om het door u gereserveerde boek zo spoedig mogelijk, in ieder geval voor 23 juni, op te halen in het archief van de Stichting Historie van Ruinerwold. Opening: woensdag 09.00-12.00 en donderdag 18.00-20.00 uur. Vrije verkoop van de boeken voor de prijs van € 25.- op bovengenoemde tijden. Voor verzending (verzendkosten € 7,50) E-mail: info@historieruinerwold.nl

boek-rwold

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 10
ECHTEN - Activiteiten commissie ‘d Olde Karke organiseert in samenwerking met twee echte survival diehards (Martijn v.d. Ende en Mariette Timmermans) een Obstacle Run in Echten, op zondag 1 oktober 2017. Het spectaculaire parcours van 5km zal uit circa 15 hindernissen bestaan. Voor de basisschool kinderen is er een stoere kids obstakel run van circa 2 a 3 km. Beide parcours bevinden zich in en rondom de bossen van Huize Echten. Ook ’t Oldiep is onderdeel van de run. Verder zijn er in het intensieve parcours diverse spectaculaire hindernissen te bedwingen.

Ga door met lezen van "Echt'n Run "

Geplaatst door B S

Tweet This!