'

Jun 13
ROGAT - Op Rogat nabij wegrestaurant de Raket deed zich vanmiddag aan het eind van de middag een botsing voor tussen twee voertuigen. De bestuurder van de personenauto zag de van links komende bestelbus te laat. Waardoor een botsing onvermijdelijk was. Beide voertuigen liepen lichte schade op. Persoonlijke ongelukken deden zich niet voor.


foto: Jan Boverhof

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 13
ZUIDWOLDE - Omdat de milieustraat in Zuidwolde vanaf 3 juli 2017 dicht gaat, wil gemeente de Wolden u een extra gelegenheid geven om in juni uw afval te brengen bij de milieustraat.

De extra openingstijden zijn:
Zaterdag 24 juni van 13.00-16.00 uur
Woensdag 28 juni van 09.00-12.00 uur
Zaterdag 1 juli van 13.00-16.00 uur

Ga door met lezen van "Extra openingstijden in juni 2017 milieustraat in Zuidwolde "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 13
REGIO - “Wat weten jullie over de oorlog?” Met deze vraag begint de 88-jarige Jan de Graaf z’n gastles bij klas 2D van locatie Harm Smeenge. Enthousiast steken de leerlingen hun vingers op. Het digi-bord staat al snel vol met antwoorden variëren van Duitsland tot bombardementen en van Joden tot Hitler.

Ga door met lezen van "Persoonlijke oorlogservaringen maken indruk op leerlingen "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 13
BERGHUIZEN - Met een grote speurtocht, een zeskamp, veel leuke en nieuwe bosspelletjes en een bonte avond! En natuurlijk ook een aantal populaire bekende activiteiten, zoals de picknick, stratego en de griezeltocht voor de oudsten. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan een kerkdienst en Bijbelverhalen.

Ga door met lezen van "Wil jij ook een fantastische, onvergetelijke kampweek meemaken?"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 13
DE WIJK - Na Koekange horen wij op dinsdagavond 13 juni om 20.00 uur graag van de inwoners van De Wijk en omgeving wat er goed gaat maar zeker ook wat zij vinden dat beter kan. Ook kunnen belangrijke thema’s/ onderwerpen die momenteel spelen of in de komende jaren gaan spelen worden ingebracht.

Ga door met lezen van "Wat gaat Goed, wat kan Beter in De Wijk?"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 13
RUINEN - De PvdA De Wolden houdt woensdag 14 juni ’s avonds een openbare fractiebijeenkomst in Ruinen. De fractie gaat daarbij in gesprek met inwoners, dorpsbelangen, ondernemers en organisaties over belangrijke zaken en onderwerpen die spelen in Ruinen en in onze gemeente.

Ga door met lezen van "PvdA houdt openbare fractiebijeenkomst in ’t Neie Punt"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 13
DE WIJK - Voor iedereen die op zoek is naar specifieke kennis over energiebesparende maatregelen organiseert de Nationale Duurzame Huizen Route thematours. Op vrijdagmiddag 23 juni is de thematour ‘Duurzaamste huis van Drenthe’ in de Wijk. Familie Bulder laat tijdens de rondleiding haar energiepluswoning zien. Er is plek voor dertig geïnteresseerden om met de tour mee te gaan en meer te leren over energie opwekken.


dak
huis-henk-bulder
foto: BS/Weblog-dewolden.nl

Ga door met lezen van "Duurzaam wonen ervaren tijdens een thematour in de Wijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 13
DRENTHE - In de serie Te Gast in het Drents Museum komt op zondag 18 juni China-expert Garrie van Pinxteren naar Assen. In haar lezing - naar aanleiding van de publicatie Nederland door Chinese ogen - staat centraal waarom steeds meer Chinezen naar Nederland komen en wat hen zo in ons land aantrekt. Van Pinxteren houdt haar lezing in het kader van van de tentoonstelling The Great Liao - Nomadendynastie uit Binnen-Mongolië (907-1125), die nog tot en met 29 oktober in het Drents Museum te zien is. De lezing start om 13.00 uur en is gratis voor museumbezoekers. Na afloop is het mogelijk om het boek door Garrie van Pinxteren te laten signeren.

Ga door met lezen van "Lezing China-expert Garrie van Pinxteren "

Geplaatst door B S

Tweet This!