'

Jun 14
REGIO - De A28 tussen de Wijk en Meppel is afgesloten vanwege een bermbrand die woensdagavond ontstond. Om de bluswerkzaamheden veilig te laten verlopen is de weg afgesloten. Het is onbekend hoe lang deze afsluiting gaat duren. Er vormt zich ter hoogte van De Wijk inmiddels een flinke file. De Brandweerkorpsen van De Wijk, Meppel en Staphorst zijn aan het blussen. Er zijn meerdere bermbranden. Ook bij het knooppunt Lankhorst.


foto persbureau meter

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 14
Beperking vaak lastig te herkennen

ZUIDWOLDE - Als vrijwilliger heb je vaak te maken met mensen met een beperking, zoals een licht verstandelijke beperking. Of met kinderen of juist ouders die een licht verstandelijke beperking hebben. De beperking valt niet altijd (direct) op. De meeste mensen met een licht verstandelijke beperking kunnen zich redelijk goed uitdrukken en ook aan hun uiterlijk valt niets bijzonders te zien. Daarbij zijn ze vaak goed in het verbergen van hun beperking.

Ga door met lezen van "Workshop ‘Herkennen van mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB)’"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 14
Inwoners laken slechte communicatie met gemeente

DE WIJK – Wat gaat goed, en wat kan Beter in De Wijk! Dat was dinsdagavond 13 juni de vraag tijdens de bijeenkomst van Gemeentebelangen De Wolden. Diverse inwoners, en afvaardigheden van clubs en verenigingen uit het dorp schoven aan tafel om daarover van gedachten te wisselen. Dat het in De Wijk prima wonen is stond buiten kijf. Maar dat er ook diverse zaken zijn die beter kunnen, veranderd moeten worden, of gewoonweg niet goed gaan bleek ook.


eigen foto: GB

Ga door met lezen van "Gemeentebelangen in gesprek met de bewoners van De Wijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 14
ECHTEN - Vanuit het Huus met de Belle vindt zaterdag 17 juni een workshop Natuurkunst plaats. Deze wordt begeleid door beeldend kunstenaar Elisa van den Berg uit Zuidwolde. Het thema is zomerbloei. ‘Beleef de verbindende werking van deze workshop tussen natuur en de mensen. Vertrek om 13.30 uur bij het Huus met de Belle in Echten. Informatie en opgave: elisavandenberg@home.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 14
Bijna een kwart van de vrouwen lijdt aan kaalheid

RUINERWOLD - Ongeveer één op de vier vrouwen boven de veertig jaar krijgt last van extreme haaruitval. Kaalheid bij vrouwen is een groot taboe. Vrouwen (en ook mannen) bij wie het haar gaat uitvallen, kunnen te maken krijgen met verminderd zelfvertrouwen en zelfs psychische problemen. Zij durven zelden over hun probleem te praten. Met de ‘Dag van het Haarwerk’ op donderdag 15 juni willen erkende haarwerkspecialisten die bij brancheorganisatie ANKO zijn aangesloten, het taboe doorbreken. Want er zijn oplossingen voor haarverlies, die niet van echt te onderscheiden zijn.

Ga door met lezen van "Dag van het haarwerk bij kapsalon Hairtrends"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 14
ZUIDWOLDE - Bij de Hervormde kerk van Zuidwolde wordt 24 juni de jaarlijkse rommelmarkt gehouden. Deze rommelmarkt is een begrip in de regio en staat garant voor veel gezelligheid. Naast de vele kramen met te koop aangeboden goederen is er voldoende gelegenheid om wat te eten en te drinken. Verkoop bij opbod Om 11.30 uur is er een verkoop bij opbod en het Rad van Fortuin begint om 12.30 uur. Gedurende deze dag wordt in de kerk het orgel bespeeld door verschillende organisten en er is dit jaar een expositie van merklappen. Openingstijden De rommelmarkt en de expositie duren van 10.00 uur tot 14.30 uur.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 14
REGIO - Dinsdagavond vond de start van de Motoravondvierdaagse plaats bij MC Route 66 in Ommen. Vanaf het clubhuis in een rustieke boerderij vertrokken zo'n 60 motoren, waarvan de meesten een passe-partout voor vier dagen hadden gekocht. De opbrengst hiervan komt ten goede aan de stichting ALS.Ga door met lezen van "Antrappers starten bij Motoravondvierdaagse voor ALS"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 14
Zonnedag De Wijk 2017
DE WIJK - Op donderdag 22 juni is de vierde Zonnedag De Wijk. Er is met de Valentijnstaartactie weer een leuk bedrag binnengehaald om de Zonnedag voor de ouderen in verzorgingscentrum Dunninghe te kunnen organiseren. Dit jaar kunnen ook de thuiswonende ouderen die afhankelijk zijn van thuis/mantel zorg weer deelnemen.

zonnedag (5)A
Vorig jaar gingen de ouderen naar dierentuin Aqua Zoo Friesland in Leeuwarden

Ga door met lezen van "Ouderen gaan dagje op stap"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 14
DRENTHE - Acht jonge muzikale acts uit Drenthe zijn de afgelopen maanden gecoacht via het talentontwikkelingsproject Popsport. De jongeren konden zich, dankzij workshops songwriting, produceren, podiumpresentatie en promotie, ontwikkelen als muzikant of dj. Als afsluiting van het project presenteren de bands en singer-songwriters zich op zondagmiddag 2 juli op het podium van de Nabershof in Emmen en de dj’s op 5 juli bij Esprolite in Assen. Na alle optredens beslist de jury welke act en dj doorstromen naar het landelijke Popsport-traject.

Ga door met lezen van "Acht jonge acts in finale Popsport Drenthe "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 14
ECHTEN – Op de spoorwegovergang in de Ruinerweg is vanavond een persoon om het leven gekomen nadat hij met zijn voertuig in botsing was gekomen met een trein. Zijn voertuig werd enkele honderden meters meegesleurd door de trein. Diverse hulpverleners waren aanwezig maar hun hulp mocht niet meer baten. Het treinverkeer tussen Meppel en Hoogeveen zal de gehele dinsdagavond stil liggen vanwege het ongeval.
foto's - RegioMeppel.nl

Geplaatst door B S

Tweet This!