'

Jun 18
RUINEN - De provincie Drenthe en de gemeente De Wolden werken samen aan het veiliger maken van de N375. Hiervoor stelt de provincie een uitvoeringsplan op. Dit plan bevat verkeerskundige aanpassingen die nodig zijn om de N375 tussen Pesse en Meppel te laten voldoen aan de richtlijnen Duurzaam Veilig.

Ga door met lezen van "Inloopbijeenkomst N375 op 21 juni 2017 "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 18
DE WIJK - Reestrunners de Wijk organiseert in samenwerking met de Oranje Vereniging voor de 21ste keer de Wiekloop op donderdag 29 juni. Twee jaar geleden is het parcours met succes gewijzigd. Er wordt gestart op het feestterrein aan de Wiltenweg. Het parcours loopt via de Wiltenweg richting de Havixhorst. Hier is het keerpunt om vervolgens via het landgoed Dickninge weer richting het feestterrein in de Wijk terug te keren.

Wiekloop 2015 (4)A

Ga door met lezen van "Coop Wiekloop 2017 "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 18
REGIO - Jaarlijks worden er in Nederland zo’n 16.000 mensen getroffen door een hartstilstand. Dit gebeurt ook in onze eigen gemeente. Gelukkig zijn er in Nederland ook ongeveer 105.300 burgerhulpverleners die klaar staan om eerste hulp te verlenen bij een hartstilstand.

Ga door met lezen van "Wanneer elke seconde telt "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 18
RUINERWOLD - Op woensdagavond 21 juni 2017 treden Harm en Roelof “oet Slien” op in de Karstenhoeve. In deze wereld vol hectiek, oorlog en ellende, proberen Harm en Roelof één en ander te relativeren, op geheel eigen wijze, muzikaal, humoristisch en vaak ook ontroerend. De bekende spiegel wordt U voorgehouden, maar op een Drentse manier: geraffineerd, en niet platvloers, maar vol verbazing en herkenning over vanalles en nogwat. Een voorstelling van Harm en Roelof is een heerlijk feestje van herkenning! Ook voor niet Drentstaligen!

KHR-H+R-16-fotokrant1

Ga door met lezen van "30 jaar Harm en Roelof"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 18
Antrappers halen geld op voor ALS

DE WIJK – Motorclub de Antrappers heeft de afgelopen week samen met een aantal andere clubs uit de regio de eerste Motoravondvierdaagse gehouden t.b.v. ALS stichting Het Glazen Huis Gramsbergen. De organisatie kijkt terug op een bijzonder geslaagd evenement met mooie routes en in totaal 173 deelnemers. Alle vier Motorclubs waren even enthousiast en de ontvangst was overal geweldig. Totaal aantal rijders over de vier avonden was 173. En de totale opbrengst is € 1.075,00. Dat het totaalbedrag wat hoger uitkomt is te danken aan een aantal spontane giften.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 18
De appels vallen dit jaar voor... zwembad De Slenken

DE WIJK - In 2016 bracht Actie Appelmoes ruim € 500 op voor de voedselbank. Dit jaar gaan we weer aan de slag en willen we de opbrengst schenken aan Zwembad de Slenken. Het zwembad is dit jaar voor het eerst in beheer van een stichting i.p.v. in bezit van de gemeente, zij kunnen wel een extra steuntje gebruiken. Voor de zomer komt er een airtrampoline die mede door de bijdrage van de komende Actie Appelmoes aangeschaft kan worden.
Samen met Marian Terbeije, Barbara vd Brink en Pauline Hofstra organiseert Marry Germs deze actie opnieuw.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ga door met lezen van "Actie Appelmoes 2017 "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 18
RUINEN - Ter ere van het 35-jarig bestaan van de Stichting Historie van Ruinen hebben twee redactieleden, de heren J. Schenkel en G. Smid een boekje samengesteld met de titel ‘Bloemlezing uit 35 jaar periodieken van de Stichting Historie van Ruinen’. In het bijzijn van de vrijwilligers is zaterdagmiddag 10 juni het eerste exemplaar uitgereikt aan Hendrikus Niezing. Hij is sinds 1994 bestuurs-en redactielid van de Stichting Historie. Er is een gratis exemplaar voor alle donateurs. Verder is het boekje te verkrijgen tegen een geringe bijdrage tijdens de openingsuren in het Pasmanshuus, Oosterstraat 16 in Ruinen.

Geplaatst door B S

Tweet This!