'

Jun 19
DE WIJK - Mooi weer en midzomer - dus is zwembad de Slenken van 21 t/m 23 juni langer open! Heerlijk weer én midzomerweek! Dat gaan we vieren met extra lang open op woensdag 21, donderdag 22 en vrijdag 23 juni. We zijn op deze dagen open tot 20.30 uur welkom!

Ga door met lezen van "Zwembad langer open deze week!"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 19
DRENTHE - Wat hebben de aanleg van kilometers glasvezel in Drenthe te maken met boerenlandvlinder en bijen? Heel veel! Afgelopen week werd op Twitter gevraagd waarom de openliggende bermen, voor de aanleg van glasvezel, weer ingezaaid werden met een grasmengsel. De tipgeefster riep op om dit met een bloemenmengsel in te zaaien, want dit draagt bij aan biodiversiteit en is daarmee goed voor de bijen en vlinders. Gedeputeerden Henk Brink en Henk Jumelet zetten onder het motto ‘één en één is twee’ de tip om in concrete actie.

Ga door met lezen van "Glasvezel zorgt voor tevreden bijen en vlinders"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 19
Lamko Hulzebos wint Mooi Ruinen Run 2018

RUINEN - Het was gisteren bijna tropisch warm tijden de Mooi Ruinen Run. Toch verschenen er genoeg atleten aan de start voor de 5 of 10 km. Ook voor de jeugd waren er afstanden van 800 of 1600 meter af te leggen. De Mooi Ruinen Run werd georganiseerd door Loopgroep Ruinen. Dit hardloopevenement met start vanaf de brink, kwam langs de mooiste plekken van Ruinen zoals molen de Zaandplatte en de rand van het Dwingelderveld. De 10 km werd gewonnen door Alwin Hoorn uit Ruinen met een tijd van 36:21. Annemieke de Lange uit Assen won met ruime voorsprong bij de vrouwen. Haar tijd was 49.44 min. Maar liefst 4 minuten sneller dan de nummer twee.


Alle foto's Jans Schulting

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 19
wij zullen voortaan verder gaan als Empower Church!

REGIO
- Om dit officieel te maken hebben wij een startdienst georganiseerd, deze zal op a.s. zaterdag 24 juni worden gehouden in ons gebouw aan de Ebbinge Wubbenlaan 41B te Staphorst. Wij hebben de burgemeester van Staphorst gevraagd om het logo te komen onthullen en ook zal Peter Paauwe (voorganger van DoorBrekers) komen spreken. We zullen deze feestelijke dienst afsluiten met een heerlijke BBQ, ook zal er voor de kinderen o.a. een springkussen aanwezig zijn.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 19
ZUIDWOLDE - Op zondag 18 juni opende cabaretière Hiske Schipper het seizoen van Theaterkuil De Falieberg. Zo’n 90 belangstellenden verraste ze met haar geestige liedjes, absurde thema's en herkenbare sketches. Ook gevoeliger onderwerpen als dementie en leerproblemen bracht ze ten tonele met een flinke kwinkslag.Ga door met lezen van "Cabaretière Hiske Schipper verrast publiek Theaterkuil "

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 19
DE WIJK - De organisatie van het WIJC toernooi kijkt terug op een prima verlopen voetbaltoernooi. Het was weer een sportief gebeuren met vele teams. Prima voetbalweer en een gezellige sfeer bij Voetbalvereniging Wacker zorgden voor de rest.


Ook de jongste voetballers renden achter de bal aan. foto: BS/Weblog-dewolden.

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 19

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 19
DE WIJK - Op woensdag 21 juni vindt er in ontmoetingscentrum De Havezate in de Wijk een informatiebijeenkomst plaats van de werkgroep Duurzaam de Wijk. Het thema deze avond is een Duurzaam de Wijk in 2025. Onder het motto: ‘Met het gehele dorp werken aan een schonere wereld en samen besparen op de energierekening. Wie wil dat niet?’ worden alle inwoners van de Wijk van harte uitgenodigd deze avond bij te wonen. Huurders, huiseigenaren, ondernemers, organisaties, iedereen is van harte welkom. Met elkaar is er een hele klus te klaren voor 2025.

Ga door met lezen van "Duurzaam de Wijk"

Geplaatst door B S

Tweet This!
Jun 19
RUINERWOLD - Afgelopen zaterdagavond was er al weer de 6e wedstrijd uit de competitie voor de mannen van TTV de Kastelein. Dit keer mooi dicht bij huis, de wedstrijd werd namelijk gehouden in Wapse. De plaatselijke touwtrekvereniging aldaar, tekende voor de organisatie en wist op deze avond zelfs met 2 teams aan te treden.Ga door met lezen van "Succesvolle avond voor de touwtrekkers Ruinerwold"

Geplaatst door B S

Tweet This!